Flags Of Our Fathers & Letters From Iwo Jima
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Flags Of Our Fathers & Letters From Iwo Jima
Videli ste tieto 2 filmy? Aky na ne mate nazor?
Ja som si ich pozrel s odstupom casu. Je skutocne smutne, co museli prezit na oboch stranach. Americania, vdaka vztycenej vlajke, ci Japonci, na ktorych sa vykaslalo ich vlastne imperium a nechalo ich na pospas smrti. Myslim si, ze filmy su dokonalo natocene a paci sa mi, ze nie su cisty akcny krvak, ale v cloveku vyvolavaju pocit zamyslenia sa nad celou 2. svetovou vojnou, ci vojnou ako takou a nad zivotmi nevinnych vojakov, ktori umieraju za niekoho sprostost. Ak ste este nevideli, tak vrelo odporucam. Urcite je to jeden z najlepsich filmov Clienta Eastwooda.
Este by som chcel podotknut, ze jedinecne na Letters From Iwo Jima je, ze film je autenticky v japoncine, co dava filmu este lepsiu kvalitu.
Ja som si ich pozrel s odstupom casu. Je skutocne smutne, co museli prezit na oboch stranach. Americania, vdaka vztycenej vlajke, ci Japonci, na ktorych sa vykaslalo ich vlastne imperium a nechalo ich na pospas smrti. Myslim si, ze filmy su dokonalo natocene a paci sa mi, ze nie su cisty akcny krvak, ale v cloveku vyvolavaju pocit zamyslenia sa nad celou 2. svetovou vojnou, ci vojnou ako takou a nad zivotmi nevinnych vojakov, ktori umieraju za niekoho sprostost. Ak ste este nevideli, tak vrelo odporucam. Urcite je to jeden z najlepsich filmov Clienta Eastwooda.
Este by som chcel podotknut, ze jedinecne na Letters From Iwo Jima je, ze film je autenticky v japoncine, co dava filmu este lepsiu kvalitu.
-
Kibo
Hardcore addict
http://www.hojko.com/flags-of-our-fathe ... hlight=iwo
inac vrcholne dielo Clinta Eastwooda, normalne z neho nechapem coho je schopny. film z americkeho pohladu trosku nevyrazny, z japonskej strany temnejsi a viac dokaze uchvatit, nie je to "balada" ako jeho naprotivok. ja len chvalim za napad natocit film nie len zo strany usa a vykreslit ich ako hrdinov, ale ukazat aj co sa dialo na druhej strane barikad

inac vrcholne dielo Clinta Eastwooda, normalne z neho nechapem coho je schopny. film z americkeho pohladu trosku nevyrazny, z japonskej strany temnejsi a viac dokaze uchvatit, nie je to "balada" ako jeho naprotivok. ja len chvalim za napad natocit film nie len zo strany usa a vykreslit ich ako hrdinov, ale ukazat aj co sa dialo na druhej strane barikad
-
Enduro3333
Medium Professional
všeobecne sa dá povedať, že atmosféra absolútnej nezmyselnosti, ubohosti a strašnosti vojny sa da lepšie zachytiť pohľadom práve na tú "zlú" stranu barikád-zatiaľ čo spojenci vedeli, za čo bojujú a umierajú- bežní nemeckí, japonskí, talianski vojaci s tým nemali nič spoločné, niesli celú tú ťarchu boja, zomierania a zabíjania pre nič.... preto mám radšej knihy a filmy ktoré toto zachytávajú (spomínané listy, Remarque...)
No, pravdu povediac, videl som obidva tieto filmy - Letters from Iwo Jima je celkom dobrý. Síce som videl aj lepšie ale dalo sa na to pozerať. Zato ten Flags of our Fathers som nedopozeral, lebo som pri ňom skoro zaspal, proste stopercentný koncentrát nudy.
Jedna vec sa ale musí týmto filmom nechať a to je ich vzájomná nadviazanosť kde scény z jedného sú aj v druhom z pohľadu druhej strany konfliktu.
Jedna vec sa ale musí týmto filmom nechať a to je ich vzájomná nadviazanosť kde scény z jedného sú aj v druhom z pohľadu druhej strany konfliktu.
-
p4ra
Redeemer
Nechcem sa nikoho dotknut, je to len moj pohlad na vec, ale je smutne, ze dnes divak chce vidiet len krvak, akciu a cim viac boja. Nehovorim, ze ja som odlisny. Tiez mam velmi rad akcne filmy, ci historicke filmy, kde su zobrazovane vojny, ako napriklad Saving Private Ryan, ale filmy, ako su tieto 2 prave nemaju zobrazovat vojnu, ale je za tym nieco ine. Neviem, ci je to nizkym vekom ludi na tomto fore alebo nenarocnost divaka, resp. nepochopenie zmyslu daneho filmu. Ja len dufam, ze je to prave ten prvy menovany pripad.
V tom pripade by ma zaujimalo, co by ste povedali na film 9th Company z rusko/finsko/ukrajinskej produkcie.
V tom pripade by ma zaujimalo, co by ste povedali na film 9th Company z rusko/finsko/ukrajinskej produkcie.
No neviem ako je na tom zvyšok fóra, ale ja určite vo vojnových filmoch nevyhľadávam trčiace črevá ani nič podobné. Napríklad kórejský film Putá Vojny je fakt mäso, ale páčil by sa mi aj keby odtiaľ vybrali všetkú krv atď, lebo film by prišiel len o efekt, nie o podstatu.
Ale pozriem taký Flags of Our Fathers kde sa vždy tliacha o jednej fotke a soche, toto má byť tak, toto inak, uprostred filmu zaspím, pri konci sa zobudím s pocitom že som o nič neprišiel.
Ale pozriem taký Flags of Our Fathers kde sa vždy tliacha o jednej fotke a soche, toto má byť tak, toto inak, uprostred filmu zaspím, pri konci sa zobudím s pocitom že som o nič neprišiel.