Original Windows Vista

Informácie o software, ankety...
johny141
Star
Star

Original Windows Vista

Príspevok od používateľa johny141 »

Ked mam napr. Origian Windows Vista Premium CZ, a vsetko okolo toho, len office som si stiahol znetu, a ked mi to taha update z winodwsu tak mi mozu dojst nato ze to mam nelegalne??a ak ma vystopovat ci take nieco??lebo od niekoho som uz taketo nieco pocul!
Mek
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

imho blbost, office nema nic spolocne so systemom... jedine ze by si nechal automaticky aktualizovat aj ten. ak nie, neni sa coho bat :wink:
johny141
Star
Star

Príspevok od používateľa johny141 »

Mek napísal:imho blbost, office nema nic spolocne so systemom... jedine ze by si nechal automaticky aktualizovat aj ten. ak nie, neni sa coho bat :wink:
No sak prave to, ja som dal aktualizovat aj office aj win
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

johny141 napísal:No sak prave to, ja som dal aktualizovat aj office aj win
v pohode, aj keby si im rovno do MS prisiel povedat ze mas nelegalny soft tak sa ti nic nestane...
MayDaySK
Star
Star

Príspevok od používateľa MayDaySK »

Tak tešíte sa naňu. Dosť obiažne je zohnať crack tak aspon nech máme oroginál. Našporím 3000 a kúpim si Home Basic. Len neviem či mi pôjde s Nerom sedem. Som dal Vista update advisor a nejaké 3 veci by mi nešli. Píše sa že mám Windows Vista Capable. A to je dobré že? Hardware by to malo zvládnuť.
muffy69
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa muffy69 »

MayDaySK napísal:Tak tešíte sa naňu. Dosť obiažne je zohnať crack tak aspon nech máme oroginál. Našporím 3000 a kúpim si Home Basic. Len neviem či mi pôjde s Nerom sedem. Som dal Vista update advisor a nejaké 3 veci by mi nešli. Píše sa že mám Windows Vista Capable. A to je dobré že? Hardware by to malo zvládnuť.
posledne nero 7 je kompatibilne s vistou a nero 8 je priamo na nu optimalizovany a vela ludi nadava ze home basic je zla volba ale podla mna az tak nie, jediny problem vidim v tom ze nebudes mat aero a ostatne veci ako windows movie maker HD alebo media center ti ovela lepsie nahradi nero 8 ktory ma v sebe mediacenter a nastrojov na pracu s multimediami az az... :)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

inac s tym aero to nie je az take vazne ako si niektori mozu mysliet - napriklad tiez som siel po vyssich verziach ze tam chcem mat aj aero a pod - ale pri maximalizovanych oknach ktore mam prevazny cas otvorene, efekt aero uplne zanika. A tych par minut co sa prehrabavam oknami ze to mam priesvitne? uz si to ani neuvedomujem. A ked to ma pracovat sviznejsie, tak sa funkcie aero kludne aj vzdam. Aj ked viem ze v tomto som blbec a stale chcem mat to lepsie z moznosti aj ked to nevyuzijem...

a mediacenter na notebooku, pripadne aj desktopovom PC pred ktorym sedis priamo.. uplne mi unika jeho vyznam, dajmetomu ze desktop este clovek realne pouzije ako centrum domacej zabavy a napoji tam mediacenter ovladac atd.. ale v pripade notebooku?

a k tym aktualizaciam o ktorych bola rec - windows update je vo viste priamo integrovany, a je mozne zvolit nech sa updatuju viacere sucasti MS, takze aj office.. v pripade ze mas illegal, tak max co sa moze stat je, ze office neprejde cez OGA (na sposob WGA), a nebude mozne ho aktualizovatm v najhorsom pripade bude office pozadovat opatovnu aktivaciu. Tak ci onak, aj ked piratstvo sa nesnazim podporovat, office nemas problem behom par minut preinstalovat :)

.. btw Office pre domacnosti a studentov mas za smiesnych 1.990,- kde mas word, excel a powerpoint. Dokonca Retail.. Ako by agem napisal - pekne balenie, treba vidiet :D
MayDaySK
Star
Star

Príspevok od používateľa MayDaySK »

vela ludi nadava ze home basic je zla volba ale podla mna az tak nie, jediny problem vidim v tom ze nebudes mat aero a ostatne veci ako windows movie maker HD alebo media center ti ovela lepsie nahradi nero 8 ktory ma v sebe mediacenter a nastrojov na pracu s multimediami az az...
Ja tiež chcem tú vistu hlavne zo zvedavosti a chcem mať niečo nové a lepšie. Takže mediacenter vie všetko čo Nero? Ja požadujem iba Wawe editor, Kopírovať CD/DVD + ukladať image súbory (.nrg, .iso) a pustiť si hudbu ako na winampe. To všetko bude v media centri. Takže CD kde mám napálené veci ako Nero, Winamp atď. Môžem zahodiť? Až na Firefox! Má už sedmička IE taby ale firefox je vždy vtom lepší že ak zamrzne PC (čo sa mne veľmi často stáva) tak má možnosť obnoviť relaci, a keď idem na fóra atď. Tak IE má len takú pamäť na meno a heslo že sa musím nakloniť a ťuknúť minimálne prvé písmeno nicku aby mi to tam hodilo, na firefoxe to tam hneď je a ja odkliknem pohodlne myškou. Ja v tom iný rozdiel nevidím, nemám ináč nič proti IE, veď som s vírusmi a podobne nemal problémy, mne buď blbne celý OS alebo nič, takto konkrétne prehliadače sú OK. Takže na Vistu dám len firefox.

a mediacenter na notebooku, pripadne aj desktopovom PC pred ktorym sedis priamo.. uplne mi unika jeho vyznam, dajmetomu ze desktop este clovek realne pouzije ako centrum domacej zabavy a napoji tam mediacenter ovladac atd.. ale v pripade notebooku?
Ja to využijem na Notebooku, napríklad na napaľovanie CD, počúvanie hudby (hladanie trackov) na to mi stačí malý chraštítkový repráčik z Notebooku, ja len potrebujem vedieť čo to je len preskakujem skladby a vyhladávam podľa načutia do nich. Potom vyplňovať 3-ID Tagy a tlačenie obalov na mieru... Ak to media center dokáže tak pohoda.

Takže zase nabehnem ku KoCi-mu do obchodu lebo také že Office za 1900 u nás nemajú a možno aj Vista bude lacnejšia. Pokial ide o výpočtovú techniku tak sú lepšie ceny vo velkomestách ako na vidieku. U nás je len pivo lacné ale vecičky do compov si tu nekupujte, monopol - zdierači! Agem, Libra, BGS 4 Ever!!!!!
muffy69
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa muffy69 »

no v podstate mozes to cd zahodit lebo mas tam stare verzie, praveze media center vo viste nema az tolko funkci co nero a na nerovi je tiez dobre ze ma vlastne kodeky ktore prehraju uplne vsetko, co pri mediacenter nemas a musis ich doinstalovat, uz som skusal aj mediacenter vo viste home premium ale okrem toho ako je to graficky pekne spracovane ma nic neoslovilo a fakt ako povedal KoCi podla mna to nema na notebooku ziaden vyznam, co si hovoril tie neduhy v IE 7 sa daju vyriesit doinstalovanim IE7Pro ale ja mam aj tak radsej Firefox ale vobec nehovorim ze by bol IE 7 zlym prehliadacom, no a tu si mozes pozriet prezentaciu nera 8 http://www.nero.com/eng/nero8-video-demo.html
KoCi
Darca
Darca

MayDay - ja by som ale rad vedel, co noveho ti vista prinesie oproti XP. S tvojim NB ti XP ide na solidnej pouzitelnej urovni.. v pripade visty poznas ten rozdiel v plynulosti - ano vista je rychlejsi system ako XP ale na odpovedajuco silnom stroji.

A k tomu mediacentru.. co z toho ze mozes menit ID3 tagy, napalovat a ja neviemco vsetko (co sa multimedii tyka, zvlada toho vazne dost), ked je mediacenter ako taky optimalizovany pre pouzitie s ovladacom pred telkou zo vzdialenosti niekolkych metrov - tj velke ikony, kvoli prehladnosti mnozstvo funkcii na prvy pohlad schovanych.. Nic pre uzivatela ktory pracuje na PC s myskou a klavesnicou - MC je len brzda.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

KoCi napísal:.. btw Office pre domacnosti a studentov mas za smiesnych 1.990,- kde mas word, excel a powerpoint. Dokonca Retail.. Ako by agem napisal - pekne balenie, treba vidiet :D
Existuje aj Openoffice (aj na windows). Vyšla verzia 2.3, už aj M$ Office2007 dokumenty podporuje.

http://sk.openoffice.org/index.html
OpenOffice.org je plnohodnotný kancelársky balík, ktorý je možné prevádzkovať na všetkých hlavných operačných systémoch a platformách. A čo je dôležité, je zadarmo a podporuje mnohé iné kancelárske balíky.

OpenOffice.org je projektom medzinárodnej komunity dobrovoľníkov a sponzorov vrátane hlavného sponzora, Sun Microsystems. Podporuje Open Document Format pre Office aplikácie (OpenDocument) OASIS Standard, ktorý je k dispozícii vo viac ako 60 jazykoch. OpenOffice.org je poskytovaný pod licenciou GNU Lesser General Public Licence (LGPL) . Viac o projekte môžete nájsť na hlavnej stránke projektu http://www.openoffice.org/
KoCi
Darca
Darca

iste openoffice je pouzitelnou alternativou pre office v beznych podmienkach, avsak co sa ergonomie a tzv sily zvyku tyka, je to zase ina kategoria. Myslim ze vsetci sa zhodneme na tom, ze balik Office patri skutocne k tomu naj co od MS zo SW vyslo.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

1. Nie všetci si to môžu kúpiť.

Office Standard 2007:
Office 2007 Win32 Slovak CD (MS-021-07766) 13.136,10 Sk
(15.632,00 Sk)

2. Nie všade sa dá použiť warez, napr. v nejakej firme, na počítači, kde môžu skontrolovať čo tam máš.

Keď na to niekto má a si kúpi alebo môže používať aj crackované tak ok, ale je aj iná možnosť.
shanoy
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa shanoy »

Cesar napísal:Nie všade sa dá použiť warez, napr. v nejakej firme, na počítači, kde môžu skontrolovať čo tam máš.
Moj tatko ma zivnost a je platca DPH, a ked nanho zeberem Notas tak ma mozu prist skontrolovat lebo to je akoze na firmu?
KoCi
Darca
Darca

jedine zeby sa BSA a Danovy Urad spojili do jedneho organu :D
shanoy
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa shanoy »

KoCi napísal:jedine zeby sa BSA a Danovy Urad spojili do jedneho organu :D
takze ee?
KoCi
Darca
Darca

nie. Dokonca ani BSA sa nezaobera jednotlivcom - zameriavaju sa na firmy, ktore nabonzoval nespokojny (byvaly) zamestnanec ;)
Napísať odpoveď