Občas niekto potrebuje zobraziť aj texty vo francúzštine, španielčine... (a to nehovorím o azbuke...) a nie každému sa chce každý znak, čo nie je v kódovaní windows-1250 písať ako entitu (a navyše je potom stránka zbytočne väčšia).
Mimochodom, ak máš normálny textový editor, tak je úplne jedno, či to píšeš v kódovaní windows-1250 alebo utf-8.
Pôvodne som chcel napísať do témy, kde hľadáš pomoc s programovaním hry, že ak budeš mať nejaký zaujímavý problém, tak ti možno pomôžem (ale určite by som to celé nerobil ja), ale keď si myslíš, že kódovanie windows-1250 je najlepšie, tak ti nepomôžem v žiadnom prípade.
s utf8 su urcite mensie problemy pri praci s mysql databazou ako s win-1250. exportovat databazu s diakritikou a importovat niekam bolo fakt neprijemne...
som na to zvyknuty... a pouzivat to viem tak zase nehovor
Kedze chcel slovenske znaky, staci mu tam toto. Pochybujem, ze by pracoval s nejakymi zlozitymi redakcnimi systemami, ked sa pytal aky si ma dat charset
potreboval som to na stranku jednej študentskej spoločnosti a s mysql databazov a ani RSS to nema nic spolocne klasicka jednoducha webova stranka bez aplikaciii iba slovensky text a par obrazkov.
Slayter napísal:som na to zvyknuty... a pouzivat to viem tak zase nehovor
Kedze chcel slovenske znaky, staci mu tam toto. Pochybujem, ze by pracoval s nejakymi zlozitymi redakcnimi systemami, ked sa pytal aky si ma dat charset
to ze si zvyknuty nepovazujem za argument
chrono tu napisal argument pre utf8, skus dat aj ty pre win1250 pripadne proti utf 8