Aku graficku kartu kupiť???
Aku graficku kartu kupiť???
Cavte poradte mi aku mam kupiť graficku kartu.neviem ci je lepsie AGP alebo PCI.Hlavne aby na tom isli novsie hry.Doteraz som mal ATI Radeon 9550,celkom som bol spokojny,ale zacina haprovať. vopred dik za tipy.
No tak ja som si kúpil ATI Radeon HD 2600XT a som maximálne spokojný. Ale takto sa nedá radiť, pretože si to dosť široko obsiahol. O akú kategóriu ti ide? Low-end, mid-end, high-end? Pojem "aby mi šli všetky novšie hry" je dosť široký. Vzhľadom na to, že výkonostný rozdiel medzi AGP a PCI-E je minimálny, čo preferuješ? Akú máš zvyšnú zostavu? Plánuješ ju vymeniť komplet alebo len menší upgrade? Tých možností ako ti pomôcť je kvantum, len to treba trochu viac špecifikovať. Potom ti rád poradím. 
Moja zostava.Celerod D 2,6 Ghz na doske MSI PT8 Neo-V ,(PC3200 DDR SDRAM) 512, 2x SATA disky, ATI radeon 9550 (128MB
)
Skuste poradiť dosku,procak a aku grafiku k tomu aby to spolu dobre fachčilo do nejakych 8000-9000 by som sa mohol zmestiť ci nie?
No a s tym pojmom aby mi sli novsie hry tak niečo ako GTA SA ,Far CRY aspon na strednych detailoch,ale najlepsie by bolo keby to slo na high
vopred dik za rady.
)
Skuste poradiť dosku,procak a aku grafiku k tomu aby to spolu dobre fachčilo do nejakych 8000-9000 by som sa mohol zmestiť ci nie?
No a s tym pojmom aby mi sli novsie hry tak niečo ako GTA SA ,Far CRY aspon na strednych detailoch,ale najlepsie by bolo keby to slo na high
2x1GB znamená, že v balíku, ktorý kúpiš, sú dve ramky po 1GB, ktoré ak zapojíš súčasne do počítača, dostaneš dokopy 2GB.Mihajko napísal:A co vlastne znamena to 2x 1GB to akože je 2GB ramka ci ako to je.
Takto sa súčasne predávajú preto, lebo ak zapojíš dve identické ramky na dosku s podporou dual channel, tak Ti ramky pôjdu rýchlejšie. Tu však občas býva problém, keď zapojíš dve ramky od rôzneho výrobcu, niekedy stačí zapojiť dve identické ramky, avšak rozdielnej série, a už by to spolu nemuselo šlapať. Takto to máš zaručené výrobcom, že dual channel Ti pôjde bez problémov.
-
Palito&LilDevil
Light Expert
Tak a mohli by ste aj mne poradit?
Zostava:
doska Asus P5VDC-MX
Intel P4 3.01 GHz 64bit
2x512 DDR2
onboard graficka
1xATA133 160GB
1xDVD-RAM Multi-layer
disk budem kupovat novy SATA2 0.5TB ale neviem aku kupit graficku. Moc nehravam, takze doteraz (rok) som s tym problemy nemal, ale teraz je to uz coraz horsie.
Pravdaze PCI-E 16x port nemam. Mam len AGP.
Co by ste mi poradili? Moj cenovy strop je 4000,- Sk. Toto nepresiahnem ani za nic. Najradsej by som bol, keby to bolo okolo 3000,- Sk. Agem, BGS Levi ani Alza pre mna nie su problem.
Vopred vsetkym dakujem za rady.
Zostava:
doska Asus P5VDC-MX
Intel P4 3.01 GHz 64bit
2x512 DDR2
onboard graficka
1xATA133 160GB
1xDVD-RAM Multi-layer
disk budem kupovat novy SATA2 0.5TB ale neviem aku kupit graficku. Moc nehravam, takze doteraz (rok) som s tym problemy nemal, ale teraz je to uz coraz horsie.
Pravdaze PCI-E 16x port nemam. Mam len AGP.
Co by ste mi poradili? Moj cenovy strop je 4000,- Sk. Toto nepresiahnem ani za nic. Najradsej by som bol, keby to bolo okolo 3000,- Sk. Agem, BGS Levi ani Alza pre mna nie su problem.
Vopred vsetkym dakujem za rady.