uff tak potom uz tomu nerozumiem.. zase aby aj cidlo na doske aj samotne CPU ukazovalo rovnako mi pripada mierne strelene... nezabudol si tam nadobu s tekutym dusikom?
prask napísal:vacsinou som mal tieto problemy na doskach MSI (mozno ju mas aj ty). riesil to vzdy novy bios. ale ani tym novym hodnotam sa nikdy nedalo verit
t0m4s3 napísal:Ano aj jednemu aj druhemu, za predpokladu, ze bobormako nebyva v blizkosti serverneho ci juzneho polu a ty niekde vo vzdialenych koncinach sibire.
a teraz ma napada...nema na to vplyv funkcia Cool n Quiet?
Myslim, ze ani Hyper Turbo Cool n Quiet by nemal takyto extremny vpliv, predsa je tu urcita okolna teplota. Okolna teplota sa pri chladení vzduchom rovna najnizsej moznej teplote komponentu. To ako by si chcel zamrznut na Sahare pocas obednajsej prestavky
Mne ukazuje -128 stupnov, ta teplota je nedolezita, je to zle ukazana surface temperature, pozerajte len core. Napr na X2 6000+ mam v idle: 33-35 a peak| 45-50. Je to 110W revizia, takze pokial mate aspon priemerny tok vzduchu v skrinke, izbovu teplotu 22-24 stupnov a nasadeny aspon AC Freezer 64 s jednou noctuou [druhu som odpojil - zbytocnost [dikq t0m4s3] ] tak by ste nemali mat vyssiu teplotu. Chipset amd 690[t K9AGM2-FIH - low end uplny].
t0m4s3 napísal:Ano aj jednemu aj druhemu, za predpokladu, ze bobormako nebyva v blizkosti serverneho ci juzneho polu a ty niekde vo vzdialenych koncinach sibire.
myslim ze wolfovi to funguje spravne, EE verzia toho isteho pri izbovej bez zataze...
Ehm v zatazi sa mi zase zda ze to nestiha chladit... 55 je pomerne dost
Chipset NF 560 doska Gigabyte
no ak mas na jadre 16 resp. 22 stupnov tak to si pogratuluj, ale cidlo ti rozhodne dobre nemeria. Alebo mas v izbe tak cca 10stupnov? To si potom nemas moc k comu gratulovat, lebo ste zrejme nezaplatili ucty za kurenie.