F1 2009

O športe...

Kto vyhrá titul šampióna F1 pre rok 2009

Kimi Raikkonen
23
18%
Felipe Massa
19
15%
Lewis Hamilton
10
8%
Heikki Kovalainen
1
1%
Robert Kubica
5
4%
Nick Heidfeld
0
Žiadne hlasovania
Fernando Alonso
8
6%
Jenson Button
38
30%
Sebastian Vettel
12
10%
Rubens Barrichello
10
8%

Celkom hlasov: 126

hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Fanusikovia Ferrari, ako teraz hodnotite vyjadrenia Hamiltona, ktory povedal, ze nema zaujem o takto ziskany titul a chce, aby sa o titulke rozhodovalo na trati. No kde su ti ludia, ktori o nom tvrdili (najma kibo), ze je nafukanec a podobne???
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

svoje odôvodnenie som uviedol tu: http://www.hojko.com/post686279.html#686279
bolo to tesne po monze. strata na hamiltona 18 bodov na alonsa 15. nazyvaj to ako chces: skakanim, kluckovanim...
Tomasito napísal:Frustraciu otvorene priznam v pripade, ak by sa titul podarilo ziskat Kimimu... aj ked proti jeho osobe nic nemam- zial, z mojho pohladu jazdi za nespravny team. Pre mna je teraz najdolezitejsie to, aby titul v jednotlivcoch skoncil vo Wokingu a ak to bude co i len trosicku mozne, aby ho ziskal prave Lewis.
Tomasito napísal:A vitazstvo Ferrari, resp. Kimiho je napokon zadostucinenim aspon v jednom- je to mozne aj bez Scumaka a to uz hned v prvej sezone po jeho odchode ; )
ze ty robis to iste? uz ti je aj kimi dobry :wink:
Der Spiegel: "Kimi Räikkonen je protikladom Michaela Schumachera. Nepotrebuje auto, ktoré mu sedí - on sa hodí to každého auta, ak to nie je práve McLaren-Mercedes.
btw: uz sa odvolali!
lacko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa lacko »

Celkom by som uveril aj tomu, ze alonso s ronom sa dohodli. Pre mcl by totiz strata alonsa znamenala asi viac, ako ziskat titul pre hamiltona. Alonso je uzitocny typ, najma pri vyvoji auta, ak by namiesto neho ziskali napr. rosberga, nemali by potrebne skusenosti a istotu do coho idu. Pred braziliou sa hovorilo, ze briatore ponukol alonsovi navrat a ukazal mu specifikaciu noveho auta. Dajme tomu, ze dennis slubil alonsovi, ze hamilton titul neziska a alonso na oplatku zostane v mclarene. Po sezone sa sam alonso vyjadril, ze chce zostat v mclarene, zrejme boli nejake cistky a dennis podal este protest, aby ho hamilton nepodozrieval
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

hojko napísal:Fanusikovia Ferrari, ako teraz hodnotite vyjadrenia Hamiltona, ktory povedal, ze nema zaujem o takto ziskany titul a chce, aby sa o titulke rozhodovalo na trati. No kde su ti ludia, ktori o nom tvrdili (najma kibo), ze je nafukanec a podobne???
Aj ked nie som Ferrari fan, chalan mi hovori z duse : )
krija napísal:bolo to tesne po monze. strata na hamiltona 18 bodov na alonsa 15. nazyvaj to ako chces: skakanim, kluckovanim...
Uz som nazval- predpokladal som, ze zrozumitelne ; )
krija napísal:ze ty robis to iste? uz ti je aj kimi dobry :wink:
Uz som si u teba zvykol, ze najlepsia obrana je utok, no nerobim to iste- len si si z mojich slov zase raz vybral co ti vyhovuje...
Tomasito napísal:Gratulacia Kimimu k prvemu titulu MS! TR Ferrari bola pochopitelna. Aj ked sa Felipe na podiu zjavne dobre necitil, za danych okolnosti titul MS predstavoval viac ako jeho vitastvo na domacej GP- v rovnakej situacii by sa k TR uchylil kazdy team, IMHO. Okolnosti pretekov samozrejme nepotesili, pretoze taketo zlyhanie techniky (prevodovka), a to v tej najnevhodnejsej chvily by som neocakaval ani v tom najhorsom sne. Clovek pocita s defektom, pokazenim motora, etc., jednoducho najma s poruchami, ktore jazdca z pretekov vyradia definitivne. Ale ze prevodovka bude na cca 15 sekund strajkovat a potom ide zase vsetko ako ma? BTW. este pred VC Ciny by som neveril, ze v priebehu dvoch GP Lewis takto pride o potrebne body, a to mu v konecnom dosledku chybali 2 body! No nic, Lewis ma napriek vsetkemu za sebou fantasticku sezonu. Buduci rok bude vdaka svojim skusenostiam o5 silnejsi, pricom pevne verim, ze McL mu poskytne konkurencieschopny balik. Ale vitazstvo Ferrari, resp. Kimiho je napokon zadostucinenim aspon v jednom- je to mozne aj bez Scumaka a to uz hned v prvej sezone po jeho odchode ; )
A pokial obsah citovaneho prispevku nestaci, nemam problem zajst este dalej- ano, okolnosti VC Brazilie ma nie len nepotesili, ale doslova sklamali. Po nadejach, s ktorymi som pocas sezony vzhliadal k Lewisovym vykonom som veril, ze ma na titul MS, ktory napokon vybojoval Kimi. Moze byt? Alebo sa mam hodit o zem a rozplakat sa? : )) Niekedy mi pripadas ako blondina ktorej ked povies ze je pekna, je hystericka, lebo si jej nepovedal ze najkrajsia... napriek tomu som rad, ze sem prispievas ; )
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

hojko napísal:Fanusikovia Ferrari, ako teraz hodnotite vyjadrenia Hamiltona, ktory povedal, ze nema zaujem o takto ziskany titul a chce, aby sa o titulke rozhodovalo na trati. No kde su ti ludia, ktori o nom tvrdili (najma kibo), ze je nafukanec a podobne???
u mna ma za to vyhlasenie k+, ale otazka je, ci to je z jeho ust. mozno zasiahla timova rezia :D
neviem, aj ked to bolo ferove gesto, stale ma dako neoslovuje, nieco z neho vyzaruje, stale je mi nesympaticky, nemozem si pomoct. nie som teodora ci ina morda, ale toto vyhlasenie ma nepresvedci o tom, ze je to charakter. ja ho osobne nepoznam, cize ho sudit nemozem, ale asi tie clanky a videa si o nom niekto nevymysla zo srandy.
neviem, lewis velkohubo vyhlasuje, ze nechce alonsa v time, ze nech ide trebars aj do ferrari, jemu je to jedno, ale on ostane v mclarene a par dni na to ron dennis vyhlasuje, ze piloti uz medzi sebou nemaju problemy a normalne spolu komunikuju...
tak isto ako cez vysielacku poslal rona dennisa do P, vraj sa to nestalo, a nestalo sa prvy krat co ututlavali, neuposluchne na pokyny z boxov... je este mlady a nevybureny asi, mal by sa ucit asi nie len po jazdeckej stranke

este ma napadli dve take halusky :D ked som bol vonku, tak som cez jeho rodnu dedinu/mestecko (kde este jeho rodina byva) jazdieval do prace, to som sa teraz docital, sranda :P
a este je zaujimave, ze preco su stale hlavnymi supermi iba mclaren a ferrari a to celkovo aj fanusikovia - cele roky. su to sice dve naj stajne, ale aj tak. fanusikovia oboch sa nikdy nemali v laske. preco ked bol majster sveta alonso za renault to tak nevrelo napr. medzi ferrari a renaultom alebo mclarenom a renaultom??? je tradiciou, ze cerveny a strieborny maju odpor k sebe a vedia sa vadit do krvi :roll:
Tomasito
VIP
VIP

McLaren vysvetľuje dôvody odvolania
Kibo, pre ktory bulvar pracujes? :aasmile29:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Kibo, mam pocit, ze ty si clenom McLarenu. Bolo niekde video alebo zvukova komunikacia medzi Hamiltonom a Denisom alebo ide len o novinarsku pikosku a la Novy cas??? Aby som pravdupovedal, prvy titul som doprial Alonsovi, tak ako spravy antiferrarista. Ale ten druhy by som viac videl v rukach Schumachera, uz len pre ten ksicht Alonsa a vyplakavanie. Vsetko sa to zacalo jeho tesenim spolu s Briatorem po zavodoch, neskor tlacovky a vyplakavanie Briatoreho sposobilo to, ze teraz je najneoblubenejsim jazdom v kolotoci F1.
lacko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa lacko »

no vyzera to tak, ze ten spanielsky heker vyradil hamiltonovi prevodovku, lebo v mclarene vazne nevedia co sa stalo :lol:
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Tomasito a co takto?
Tomasito napísal:...este pred VC Ciny by som neveril, ze v priebehu dvoch GP Lewis takto pride o potrebne body, a to mu v konecnom dosledku chybali 2 body!...
ty by si neveril, ze dve GP pred koncom sezony pride lewis takto o body a neziska titul. ja som po monze (-18 ) neveril, ze kimi ziska titul. strata po GP JAP bola 17 bodov. cize porovnatelna situacia a to uz boli po monze dalsie 2 GP. kimi za ten cas ziskal na lewisa puhy bod!
toto vsetko umocnuje fakt, ze lewis bol jediny z fantastic four, koho monopost nemal technicku poruchu (alonso v kvalde GP FRA, kimi 2x, no a massa :roll: ). prisla ale v pravej chvili :) . ja to uz v slovencine zrozumytelnejsie nedokazem :wink: .
Tomasito
VIP
VIP

krija, o5 sa ma snazis unavit prekrucanim mojich vyjadreni, vsak? ; ) Prave s ohladom na tvoj zmysel pre slovencinu si este raz precitaj cely kontext, v ktorom ta veta odznela, najma s ohladom na pojem "takto"- islo o vyssie popisovany sposob akym o tie body Lewis prisiel, nie o skutocnost, ze o tie body prisiel. V suvislosti, ktoru sa mi snazis pripisat som tu totiz hojka pred Cinou prave naopak upozornoval, ze na zavery je este priskoro, t.j. napriek naskoku sa este moze stat vselico. Hojko nenamietal. Z rovnakych dovodov som teba po Monze upozornoval, ze priskoro je aj na 'hadzanie flinty do zita'. Ty si si vsak napriek tomu stal za tym, ze je rozhodnute- prave za ucelom uz spominanej snahy vsetkym dokazat, ze ty uz nemas byt z coho frustrovany. Jeden z vas je v tomto smere zjavne rozumnejsi ; ) Ani trhanim viet z kontextu teda rozpor v mojich vyjadreniach nenajdes.

PS: Akokolvek sa snazis nesikovne odputat pozornost na moje slova, skutocnost, na ktoru som tu poukazal tym nezmenis...
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

tomasito, tak sa pozrime na to tvoje takto. uviedol si, ze akym sposobom to vlastne je. ale akym inym sposobom by o neho mohol prist? a pozri sa na to v globale, v priebehu celej sezony (do nasej inkriminovanej VC ciny) !
1. podaval najvyrovnanejsie vykony z prvej stvorice.
2. mal najspolahlivejsi monopost
3. ziskal najviac pole p.
tak ako ty si neveril, ze o neho moze takto prist, ja som neveril, ze kimi ho moze takto, aj vzhladom na tri uvedene body ziskat! rozdiel medzi nami je v tom, ze ja som prestal verit skor.

tie tvoje pravnice klucky, mi davaju zabrat. nieco z teba bude. 8)
Tomasito
VIP
VIP

krija napísal:tomasito, tak sa pozrime na to tvoje takto. uviedol si, ze akym sposobom to vlastne je. ale akym inym sposobom by o neho mohol prist?
:roll:
Tomasito napísal:Gratulacia Kimimu k prvemu titulu MS! TR Ferrari bola pochopitelna. Aj ked sa Felipe na podiu zjavne dobre necitil, za danych okolnosti titul MS predstavoval viac ako jeho vitastvo na domacej GP- v rovnakej situacii by sa k TR uchylil kazdy team, IMHO. Okolnosti pretekov samozrejme nepotesili, pretoze taketo zlyhanie techniky (prevodovka), a to v tej najnevhodnejsej chvily by som neocakaval ani v tom najhorsom sne. Clovek pocita s defektom, pokazenim motora, etc., jednoducho najma s poruchami, ktore jazdca z pretekov vyradia definitivne. Ale ze prevodovka bude na cca 15 sekund strajkovat a potom ide zase vsetko ako ma? BTW. este pred VC Ciny by som neveril, ze v priebehu dvoch GP Lewis takto pride o potrebne body, a to mu v konecnom dosledku chybali 2 body! No nic, Lewis ma napriek vsetkemu za sebou fantasticku sezonu. Buduci rok bude vdaka svojim skusenostiam o5 silnejsi, pricom pevne verim, ze McL mu poskytne konkurencieschopny balik. Ale vitazstvo Ferrari, resp. Kimiho je napokon zadostucinenim aspon v jednom- je to mozne aj bez Scumaka a to uz hned v prvej sezone po jeho odchode ; )
Rozdiel medzi nami je v tom, ze ty si uz po Monze povazoval boj o titul za rozhodnuty- napriek upozorneniam, ze na hadzanie flinty do zita je priskoro. Popri uz spominanom o to viac prekvapili tvoje vyjadrenia adresovane tomasemu po Brazilii; ja som boj o titul nepovazoval za rozhodnuty do poslednych chvil, naopak- na to, ze napriek naskoku sa este v poslednych dvoch GP moze stat vselico, som upozornoval este pred VC Ciny. Co ma prekvapilo bol len sposob akym Lewis prisiel o svoj naskok (vid napr. vyssie). Jednoducho opatovne pleties hrusky s jablkami. Takze ziadne klucky- staci vychadzat z toho co realne pisem, nie trhat vety z kontextu a prekrucat moje vyjadrenia podla toho ako ti vyhovuje. BTW. tato nasa diskusia je uz trapna krija, howg.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3mu som napisal, to, co som napisal. kimi povedal, to co som povedal. vsetko co som napisal bola pravda. a este jeden citat kimiho po VC Brasil:
Z Japonska sme odišli so 17-bodovou stratou, bez reálnej šance ešte zabojovať. Myslím, že viac ako desať ľudí z nášho tímu by si na nás vtedy nestavilo. Ale nevzdali sme sa. V určitom zmysle veríme v zázraky.
co je na tom, ze krija na zazraky neveri???
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Boze vsak uz prestante. Tomasito snad necakas, ze od Kriju, ze napise, ze sa tak velmi zmylil? Alebo veris v zazraky ako Kimi? :-D
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3, priznat, ze som sa mylil, nie je problem. ved to kimi potvrdil. to by bolo ako keby som tu mal tvrdit, ze kimi nie je majster sveta. proste som necakal, ze po tych 15-tich VC v ktorych team McL a ani lewis nemali ziadne problemy a nerobili ziadne chyby sa stane toto!? (aj ked som to napisal uz po monze)
nebol by ziadny problem, ak by to tomasito zobral ako tip na vitaza tejto sezony a neoznacoval ma alibistyckym fanusikom. to bola silna kava.
PAIN
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAIN »

Fuuuha....kuknite toto http://www.f1.sk/clanok24107.htm ....sry ak som narusil vase hadky v tejto teme, nekcel som :)
Tomasito
VIP
VIP

krija napísal:nebol by ziadny problem, ak by to tomasito zobral ako tip na vitaza tejto sezony a neoznacoval ma alibistyckym fanusikom. to bola silna kava.
O akom tipe to pises??? Ty jeden pokrytec. Keby islo o tip, mfp, no ty si tento svoj "tip" vo vtedajsej diskusii spomenul a snazil sa ho vyuzit za konkretnym ucelom. Jasne som poukazal na tvoje ucelove kluckovanie vo vlastnych nazorch...
www.hojko.com/viewtopic.php?p=713383#713383
www.hojko.com/viewtopic.php?p=713847#713847
www.hojko.com/viewtopic.php?p=714154#713315
... idealnejsi priklad alibizmu by clovek tazko vymyslel, pricom to, kam si zacal odputavat pozornost, resp. ako si sa zacal branit utokom po zhrnuti v tretom prispevku hovori za vsetko. To ako sa "v uzkych" snazis nasmerovat diskusiu do <> ma na tebe sere uz dlhsie, avsak povazujem za vrchol cynizmu, ze sa tu po tomto vsetkom este hras na urazeneho (ad silna kava) Ndpc!
PAIN napísal:Fuuuha....kuknite toto http://www.f1.sk/clanok24107.htm ....sry ak som narusil vase hadky v tejto teme, nekcel som :)
jj, o tomto projekte som naposledy podrobnejsie cital v poslednom F1 Racingu- vyzera fantasticky, samozrejme najma trat...
Prílohy
grandprixmap.jpg
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Tu je spomalene video preradovania v zatacke ked nahle na to spomalil:
Dizzy
Star
Star

Príspevok od používateľa Dizzy »

Nocne preteky poznam z NASCAR a hlavne z Champ Cars. Je to ine, ale clovek si rychlo zvykne. Ta trat ale vyzera dobre.
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

hojko napísal:Tu je spomalene video preradovania v zatacke ked nahle na to spomalil:
Podľa mňa to dokazuje, že si za to mohol sám, (omylom) si stlačil to tlačidlo. Tak ako sa uvádza v linku ktorý som postol. A týmto vyjadrením to chcelo PR oddelenie McLarenu iba zakamuflovať, aby z toho Lewis nevyšiel trápne.
Dizzy napísal:Nocne preteky poznam z NASCAR a hlavne z Champ Cars. Je to ine, ale clovek si rychlo zvykne. Ta trat ale vyzera dobre.
Hej, IndyCar a NASCAR osvetľovali oválové závody.. ChampCar ale minulý rok išla nočný závod v Housone, na mestskej trati - Singapur bude niečo veľmi podobné tomu - z pohľadu osvetlenia ani bezpečnosti tam nie je žiadny problém. Nevidím dôvod nočný závod v Singapure brať ako niečo super prevratné... v noci sa jazdí už dávno, iba F1 je pozadu.
Toto na predstavu, ako to asi bude vyzerať:
Foto zo závodu v Houstone
Highlights zo závodu v Houstone Edit: som našiel lepšie video..
Inak ten Layout trate v Singapure je layout typickej mestskej trate - pravouhlé zatáčky. Monaco je o niečom inom, vďaka nemu má mnoho ludí predstavu že mestská trať = žiadne predbiehanie. Nie je to pravda.
Napísať odpoveď