Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
asi si si to neprecital dost dobre... napr.:mirak2 napísal:nie som dement, to na wikipedii o thc som cital, je tam spomenute iba analgeticke ucinky
//jo a trochu tam postradam zmienku o tom ake ma thc protiinfekcne ucinky (alebo som to prehliadol)In in-vitro experiments THC at extremely high concentrations, which could not be reached with commonly consumed doses, caused inhibition of plaque formation, the cause of Alzheimer's disease, better than currently approved drugs.
THC may also be an effective anti-cancer treatment, with studies showing tumor reduction in mice, conducted in 1975.
-
kukiak
Addict
cudujes sa mu ? Tusim som cital ze zo zavisloti na marihuanu sa rocne riecilo cirka 200 ludi. 99% z nich boli decka, ktore tam poslali rodicia ked im doma nasli speka .Aryan Angel napísal:No to je sice pekne ale ako to suvisi s legalizaciou marihuany?
Minule som v novinach nahodou cital ako jeden 14 rocny chlapec utiekol z domu lebo sa mal ist liecit od zavyslosti na marihuane..heh
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
Pozri,cely cas ako citam tvoje prispevky sa snazis dostat marihuanu do pozicie ako,ze -nie je coho sa obavat...Aj tato tvoja posledna reakcia-nikto nespomenul o ake hulenie sa jedna.Teda mam na mysli-ako casto sa huli..Ale ty to hned porovnas s alkoholom a piatkovym chlastanim..Mozno je to pravda,ze je tvrdsia droga alkohol,ale tato tema je o Marihuane..A ty sa snazis ludom"ukazat",ze ganja je ok ,lebo alkohol-...Vela ludi na tomto fore povazujem este za deticky-nikoho nechcem urazit.A preto,zvaz prosim ta ci je tu dobre obhajovat nejaku drogu..Aj napriek tvojmu presvedceniu,ze je absolutne v poriadku..kukiak napísal:jj za piatkove ozieranie sa, takisto ?:)
Zabudas a mozno iba ignorujes fakt,ze dlhodobe hulenie vyvolava schyzofreniu a hulenie posobi na cloveka demotivujuco.Takze pisat o tom,ze Marihuana ma liecive ucinky(co je pravda),je troska zavadzajuce..
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
ano ten kto nema 18 rokov a oziera sa po piatkoch by si mal byt pritom vedomy, co kona a ze to moze mat za nasledok kludne aj liecenie nutene uradom socialnych veci a rodiny ... ale je tazke robit nieco s tym alkoholom, ked to decka vidia v rodine a bez alkoholu si nevedeia predstavit piatokkukiak napísal:jj za piatkove ozieranie sa, takisto ?:)
uplna hlupost na ktorej len zarobia centra pre zavislych. mam kamarata (aj sam AA ho pozna) ktoreho otec poslal na liecenie lebo zistil ze huli, napriek tomu, ze mu doktor povedal ze je to zbytocne, lebo na tom nie je zavisly. a to typek hulil o dost viac nez by som povazoval za rozumne.nordkapp_pb napísal:ja myslim ze by ich tam mali posielat viac ... ale je to o uvedomelosti a ukaznenosti rodicov ...
ako napisal kukiak vacsinou rodicia poslu decko na liecenie lebo vedia o marihuane gulove a myslia si ze je to ako hero. kedze marihuana nesposobuje fyzicku zavislost nema ziadny vyznam poslat niekoho na liecenie. je to o tom uvedomit si kde je miera, co dokaze kazdy rozumny clovek. a osobne si myslim ze ti co nedokazu maju nabeh byt zavisli na hociktorej droge, zalezi len na tom, co pride skor, resp. co im chuti (cest vynimkam ktore si do dokazu uvedomit a neberu radsej nic ako do dacoho spadnut)
-
kukiak
Addict
Mozno mas z casti pravdu, ze sa to snazim stale prirovnavat k chlastu, pretoze je to podla mna to iste. Ked sa ozieras kazdy den, tiez z toho casom vyplinu nejake dosledky, ako ked sa kazdy den zhulujes. Akurat ked pri tebe najdu tapku, nemas problem do konca zivota, ako ked ti najdu jedneho speka. Myslis ze je normalne dostat 5 rokov za sakel travy? Bezne za este mensie mnozstva dostavaju ludia podmienku 2 roky. Vsetko ti to ostane v registri trestov ci ako sa to vola.. problem na cely zivot..dudo02 napísal:Pozri,cely cas ako citam tvoje prispevky sa snazis dostat marihuanu do pozicie ako,ze -nie je coho sa obavat...Aj tato tvoja posledna reakcia-nikto nespomenul o ake hulenie sa jedna.Teda mam na mysli-ako casto sa huli..Ale ty to hned porovnas s alkoholom a piatkovym chlastanim..Mozno je to pravda,ze je tvrdsia droga alkohol,ale tato tema je o Marihuane..A ty sa snazis ludom"ukazat",ze ganja je ok ,lebo alkohol-...Vela ludi na tomto fore povazujem este za deticky-nikoho nechcem urazit.A preto,zvaz prosim ta ci je tu dobre obhajovat nejaku drogu..Aj napriek tvojmu presvedceniu,ze je absolutne v poriadku..
Zabudas a mozno iba ignorujes fakt,ze dlhodobe hulenie vyvolava schyzofreniu a hulenie posobi na cloveka demotivujuco.Takze pisat o tom,ze Marihuana ma liecive ucinky(co je pravda),je troska zavadzajuce..
Nikomu marihuanu nevnucujem, ja sam si zahulim raz do tyzdna, ked je perno tak dvakrat.. inokedy ani raz..cize si nemysli ze som nejaky zhulenec
Myslim, ze vacsina mladych s tym aj tak zacne "z frajeriny" a hulia lebo hulia ich kamarati, aby boli "in" atd. Zakazane ovocie chuti najlepsie a navyse ked je to este protizakonne..
Proste trava je take iste svinstvo ako chlast, to je fakt! Akurat v tejto teme ide o to, ze chceme presadit jej dekriminalizaciu;)
Vacsina dovov, preco ju "nelegalizovat" pochadza skor z predsudkov ako z faktov. Dalsi nemaly dovod su urcite prachy. Dane z cigariet a alkoholu, stat ma z toho obrovske zisky. Z travy by urcite az taky zisk do statnej kasy myslim nebol..
osobne nevidim velky rozdiel medzi marihuanou a alkoholom/cigaretami. preto si myslim, ze by mali byt bud vsetky legalizovane, alebo zakazane. bez rozdielu. nakolko alkohol a cigarety su vynosnym businessom, vidim skor podporu v prvej moznosti. legalizacia dokonca dokaze priviest mnozstvo turistov, ale sme na slovensku, takze vlada by to ajtak nejak dotrtkala a turisti si pojdu inde 
zabil niekto niekoho pod vplypom marihuany? neviem o tom, ale pod vplyvom alkoholu urcite. jedina vec co je na marihuane dost blba je taka, ze jej decht je strasne skodlivy. ale to si clovek skodi sam sebe a nie inym ludom... psychicka zavislost? ta moze byt upriamena na hocico, ale o fyzickej zavislosti na marihuane dost pochybujem
zabil niekto niekoho pod vplypom marihuany? neviem o tom, ale pod vplyvom alkoholu urcite. jedina vec co je na marihuane dost blba je taka, ze jej decht je strasne skodlivy. ale to si clovek skodi sam sebe a nie inym ludom... psychicka zavislost? ta moze byt upriamena na hocico, ale o fyzickej zavislosti na marihuane dost pochybujem
-
Digital
Guru
Lenze ja mam info ze tych 99 percent ficalo medzitym na pervitine... Zavyslý na trave dpc ? co to je nejaky stimulant ?kukiak napísal:cudujes sa mu ? Tusim som cital ze zo zavisloti na marihuanu sa rocne riecilo cirka 200 ludi. 99% z nich boli decka, ktore tam poslali rodicia ked im doma nasli speka .
Mozno OT.Frankie napísal:marihuana iba spusta schyzofreniu, ktora je skryta a zatial sa nejprejavila... vyvolat schyzofreniu z nicoho, to proste nedokaze... len aby bolo jasno
Schyzofrenia-rozdvojenie osobnosti.
Triezvy-nic ta nebavi,nudis sa,si deprimovany...
Zhuleny-Svet je krajsi,trava zelensia,vsetko sa dari...
Tieto stavy prichadzaju po urcitej dobe hulenia,dost casteho.A cim dalej tym su horsie..Ak sa k tomu pridaju nejake problemy,tak ta to taha do toho"lepsieho"sveta..
Mas pravdu,ze je to nenormalne,dostat 5 rokov..-zase na druhu stranu,existuju aj ine riesenia-napr.CZ.Ale zlegalizovat uplne..Naco dalsiu legalnu drogu???Nestaci alkohol???Kukiak napísal:...
Zaujimave. Ty si zmenil nazor od vtedy co sme spolu o tom diskutovali? Vtedy si tvrdil opak, ze to je len docasne, ked prestanes, strati sa to. Hmm?dudo02 napísal:Pozri,cely cas ako citam tvoje prispevky sa snazis dostat marihuanu do pozicie ako,ze -nie je coho sa obavat...Aj tato tvoja posledna reakcia-nikto nespomenul o ake hulenie sa jedna.Teda mam na mysli-ako casto sa huli..Ale ty to hned porovnas s alkoholom a piatkovym chlastanim..Mozno je to pravda,ze je tvrdsia droga alkohol,ale tato tema je o Marihuane..A ty sa snazis ludom"ukazat",ze ganja je ok ,lebo alkohol-...Vela ludi na tomto fore povazujem este za deticky-nikoho nechcem urazit.A preto,zvaz prosim ta ci je tu dobre obhajovat nejaku drogu..Aj napriek tvojmu presvedceniu,ze je absolutne v poriadku..
Nauc sa pozorne pocuvat ak sa s niekym rozpravas,alebo prestan zavadzat
.My sme sa bavily o tom,ze ak clovek huli z mierou a o strate pamete.Tu som reagoval,kvoli tomu,ze ak by doslo ku legalizaci travy,tak si myslim,ze by ludom(hlavna mladym),nic nebranilo v tom vyhulovat denno,denne...A to je uz ine kafe,denno,denne hulit-ale aj o tom sme kecali.No a pri vyhulovani(castejsom) ma clovek sem,tam problem si pamatat nejake veci.Ak vsak prestane-pominu aj problemy s pamatou.Moja skusenost.A o tomto sme sa mi predtym bavily..
A ty si to tiez porovnaval s chlastom.A ja som ti tvrdil,ze chlast je tvrdsia droga ako ganja-za tym si aj stojim.
Takze ak si myslis,ze som zmenil nazor-skus napisat konkretne v com
.
A ty si to tiez porovnaval s chlastom.A ja som ti tvrdil,ze chlast je tvrdsia droga ako ganja-za tym si aj stojim.
Prepac, fakt som si to zle precital.(konkretne o dobe a sposobe hulenia).dudo02 napísal:Nauc sa pozorne pocuvat ak sa s niekym rozpravas,alebo prestan zavadzat.My sme sa bavily o tom,ze ak clovek huli z mierou a o strate pamete.Tu som reagoval,kvoli tomu,ze ak by doslo ku legalizaci travy,tak si myslim,ze by ludom(hlavna mladym),nic nebranilo v tom vyhulovat denno,denne...A to je uz ine kafe,denno,denne hulit-ale aj o tom sme kecali.No a pri vyhulovani(castejsom) ma clovek sem,tam problem si pamatat nejake veci.Ak vsak prestane-pominu aj problemy s pamatou.Moja skusenost.A o tomto sme sa mi predtym bavily..
A ty si to tiez porovnaval s chlastom.A ja som ti tvrdil,ze chlast je tvrdsia droga ako ganja-za tym si aj stojim.Takze ak si myslis,ze som zmenil nazor-skus napisat konkretne v com
.
nooo tak ja si osobne myslim, ze ten kto uz skusil ganju tak povie urcite ze ano, a ten kto ju este nemal, nemoze tvrdit ze zakazat marihuanu, pretoze to je hlupost..
podla mna by malo byt take skuskove obdobie v ktorom by bola marihuana na slovensku legalna..
po tom obdobi by sa slovensky narod rozhodoval ci ano alebo nie..
podla mna by malo byt take skuskove obdobie v ktorom by bola marihuana na slovensku legalna..
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
skusil som a vravim rozhodne NIE :-/ ... najskor som skusil raz a bolo na houby, kazdy vravel ze to je super material a ze mi musi byt fajn aj ked to davam prvy krat ... hmmm trosku sa sakra mylili ... potom som sa nechal asi po roku nahovorit znova ... zas mi bolo iba spatne .. je to brajgel... mariska je pre tych ktori su slabi duchom a nevedia si najst iny. legalny ventil ... vsečtci tu inak hovorite o tom ake ma mariska liecive ucinky, ale nato aby sa nou dalo liecit tak nemusi byt jej fajcenie v SR legalne :-/ hoci akto nezmyselne argumentujete, aj tak asi nepomyslate na to ze sa nou budete liecit ...atrey napísal:nooo tak ja si osobne myslim, ze ten kto uz skusil ganju tak povie urcite ze ano, a ten kto ju este nemal, nemoze tvrdit ze zakazat marihuanu, pretoze to je hlupost..
--- tak ale vysvetlite sfetovanej mladezi, ... ---