Doba rovnosti? NIE!

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Mastros
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Doba rovnosti? NIE!

Príspevok od používateľa Mastros »

Boli casy, ked boli zeny vzdy v nizsej spolocenskej vrstve, ako muzi.
Zeny nemali volebne pravo, boli znevyhodnovane pri zaujme o pracu, boli podcenovane atd.

Teraz je vek rovnosti. Muz = zena. Zeny su rovnako kvalifikovane pri praci, takmer rovnako platene pri odpracovani rovnakeho mnozstva prace, maju volebne pravo a v mnohom dalsom sa vyrovnali muzom.

Nepaci sa mi vsak, ze profesor na strednej skole vyvola najprv dievca, vyskusa ho zo svojho predmetu a latky, o ktorej dievca povie malo... bohato vsak svoju vypoved ozdobi obkecavanim prkotin, peknym usmevom, tym, ze si da dole trigovicu, cim odhali pupcek...
Pekne pri tabuli "tancuje" (hybe telom, ked nevie, ked sa zmyli atd.) o5 sa usmieva a dolezite j spomenut, ze je to DIEVCA.
Z chabej odpovede dostala 1.
Prihral jej k tomu aj fakt, ze bola 1. z bab, ktore tahali zeton (na ktorom je poradove cislo, ktore patri podla klas. poriadku kazdemu cloveku z triedy). Vytiahla moje cislo.

Prisiel som odpovedat.
Profesorovi som povedal, ze nech mi da rovno jednotku, ked zvolil taky styl skusania...
Ze som prvy chalan, ktory taha zetonik a tak dalej. (Sam si dava take tupe dovody, ako s tym tahanim zetonov a ze prva odpoved, prizmurim oci atd.)
Nepomohlo.
Vyskusal ma, povedal som o nieco malo menej, mozno tolko, ako ta, co bola predomnou... vypalil mi 4.
Predmet: ekologia.

Ten hajzel ma tak nasral!
Mal som chut nanho nakricat, ze keby som mal jemne blondate vlasky, holy pupcek, jednotky kozy s vypchatou podprsenkou, pekne sa usmieval a vykrucal, ci by mi tiez dal jednotku.
To mienim povedat na najblizsom zasadnuti studentskej rady, kde to poviem ako radovy ziak, nie ako predseda triedy.

Ked to pisem, az sa tak trasiem od hnevu a najradsej by som niekoho umlatil...

Tak co, skuseni ludia?
Ako vidite dnesny svet "rovnosti" vy? Mate aj vy podobne skusenosti?
Ako by ste sa zachovali na mojom mieste Vy?
vivaSlovakia
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa vivaSlovakia »

myslim ze to neplati vo vseobecnosti ale na konkretnom ucitelovi ..
Fall
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fall »

myslim ze nie je podstatne ako by som sa zachoval, ale ako by si sa mal azchovat ty, akymkolvek invektivom si len prihorsis, budes za hulvata a nikto ani nebude uvazovat o tom, ci by si nahodou mohol hovorit pravdu, je dolezite aby si sa kontroloval, lebo roznymy emocnymy vybuchmy sa nikam nedostanes, mozno si aj prihorsis, stazovat sa da aj s chladnym kludom, ktory mnohokrat nahneva dotycneho viac ako ked sa na neho vykricis, ale zvaz si ci sa chces do takehoto boja pustat, ucitel ma vzdy pravdu, zvlast ak je to niekto kto si musi nieco dokazovat a rozhnevat sa s vyucujucim ktory ta bude ucit minimalne dalsie styri roky, je vsetko len nie rozumne
Mastros
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Mastros »

Kricat nemienim. Chcem to spravit s co najvacsim kludom, ako Ty vravis.
Viem, ze keby som tam vazne zacal bacat, ze bysom nedosiahol svoje...

Preco sa pytam co by ste spravili Vy? Inspiracia.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Mastros bud si este nedospel, alebo mas vazny problem a mal by si ho riesit :?
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Prajem ti aby si v dalsom zivote narodil ako zena mal kramy kazdy mesiac s poriadnymi menstruacnymi bolestami musel by si si holit vsetko co sa da najpravidelnejsie ako sa da lebo potom to vyzera strasne starat sa o svoj zovnajsok lebo na teba urcite budu pozerat dake nadrzane prasce ktorych jedina priorita je sex ...a potom nech ta niekto znasilni a spravi ti dieta [o porode ani nehovorim ] o ktore sa musis starat cely zivot a ak si najdes manzela mas to to iste prides z roboty navaris bla bla zase do prace. ..no nie je nad to byt zenou :roll:
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

presne tak, ziadne vybuchy a nadavky. nemenovany clen hojka tiez prezentuje svoje myslenie obalene v peknych argumentoch a s uplnym kludom odpoveda na vsetky otazky a protiargumentom na hocico. tymto sa vlastne dostava do pozicie vazenejsieho ako keby bezhlavo zacal na niekoho "kricat" alebo nadavat (ze aryan ;) ). navyse takymto sposobom sa da dostat ovela dalej a ovela viac riesit, vydiskutovat ako keby si na neho nakrical alebo nieco podobne. dufam, ze toto nikto nepochopil tak ako nechcem... radsej si priprav nejake argumenty ako haldu zlosti. zlost ti absolutne v nicom nepomoze. akurat tak budes mat problemy este vacsie. no celkovo by som si zly vztah s profakom nerobil. spravil som to s jednym na skole a boli problemy. zacal do mna hucat a nepriamo mi povedal, ze ma povazuje za debila. tak som mu povedal:"dobre, stacilo, klidek, pianko". a on nejako spustil:"komu ty hovoris klidek? vypadni z mojej triedy!". a tak som siel a velmi sme sa neznasali. inteligentnym sposobom som ho urazal ja a aj on mna. a potom odisiel zo skoly. mal som stastie.
pripad z nasej skoly:
my mame tiez v triede jedneho studenta. hrozne sa zaujima o dianie na skole a tiez aj o ucivo, ktore si prehlbuje aj doma. niekto by si povedal, ze biflos. on chodi na hodiny kludne aj s meskanim 10 minut. a profka sa ho spyta akurat, ze preco meska. on povie, ze preto, lebo siel na bicykli a mu to trvalo dlhsie. a profka mu akurat povie, ze je dobre, ze nieco robi pre svoje zdravie a to je vsetko. ja by som mal pri najmensom neskory prichod (3 neskore = neospravedlnena hodina + dalsi neskory = dalsia hodina v cudu). povazujem to tiez za protekciu. tiez bolo jedno skusanie a hodnotenie bolo jednoduche. vies = 1, nevies = 5. kazdy mal cca 30 sekund na odpoved. dotycny mal napsiat jeden vzorec a odvodit nejake veci a prist k nejakemu zaveru. zacal to tam motat jedno cez druhe a co sa stalo? profka: "no toto si trosku doplietol, malo tam byt (nieco ine proste) a preto ti to nevyslo, ale vidim, ze si sa ucil". a taketo perlicky padaju stale. chalan je velmi dobry clovek a nic proti nemu nemam. no on ma fakt ako keby dlhsie vedenie. vypotit nejaku rozumnu myslienku mu trva pomerne dlho. a stale ma protekciu. ale nechapem preco. zamestnavatel mu protekciu nema dovod dat. zbytocne ho profaci drzia v naivite, ze vsetko je v pohode a ze ma kopec casu. nema. zamestnavatel mu to bohuzial vysvetli velmi rychlo
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

P3Bo napísal:Prajem ti aby si v dalsom zivote narodil ako zena mal kramy kazdy mesiac s poriadnymi menstruacnymi bolestami musel by si si holit vsetko co sa da najpravidelnejsie ako sa da lebo potom to vyzera strasne starat sa o svoj zovnajsok lebo na teba urcite budu pozerat dake nadrzane prasce ktorych jedina priorita je sex ...a potom nech ta niekto znasilni a spravi ti dieta [o porode ani nehovorim ] o ktore sa musis starat cely zivot a ak si najdes manzela mas to to iste prides z roboty navaris bla bla zase do prace. ..no nie je nad to byt zenou :roll:
no keby si nemal pri avatare kruzok so sipkou nahor povedal by som ze je to tvoja skusenost :)
//zaroven vsak maju zeny taky organ ktory nema iny vyznam ako na spasovanie, kt. nazov nenapisem a maju moc ovladat muzov svojou sexualitou
Sheep
Addict
Addict

Re: Doba rovnosti? NIE!

Príspevok od používateľa Sheep »

pravdaze som to zazil, myslim ze sa to da pochopit, vecer mu zena nedala, tak ked sa mu na hodine postavil tak si povedal ze jej da 1, konkretne este na ZS sme my(ako chlapci z triedy) robili stavebne prace a rekonstrukciu skoly, prispievali sme z vlastneho vrecka na material a nabytok, a holky nedali ani korunu a chodili miesto roboty na pocitace citat pokec..., skoda ze to bolo uz v 9. rocniku, chystal som "pomstu" ale nestihol som... :?
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

ak si to na tom avatare ty, tak ti poviem jedno, si este maly, krivdy je vela a vela jej este pocitis, o par rokov sa budes nad svojim prispevom smiat - ak si ho budes pametat samozrejme,... Viem fotrovske kecy ale tak to chodi...

Sheep, tvoj nazor je tak zatiahnuty za usi ze to az pekne nieje, normalny ucitel zakladnej skoly len ztazka rozdava znamky podla fyzickych danosti dievcat... omg vyspi sa z toho... alebo hadam nechces aby baby robili stavebne prace a rekonstrukciu ??? najdite si holky lebo to s vami ide dolu vodou... :roll:
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

mystique napísal:ak si to na tom avatare ty, tak ti poviem jedno, si este maly, krivdy je vela a vela jej este pocitis, o par rokov sa budes nad svojim prispevom smiat - ak si ho budes pametat samozrejme,... Viem fotrovske kecy ale tak to chodi...

Sheep, tvoj nazor je tak zatiahnuty za usi ze to az pekne nieje, normalny ucitel zakladnej skoly len ztazka rozdava znamky podla fyzickych danosti dievcat... omg vyspi sa z toho...
tak preco jej dal potom 1 a jemu za to iste 4? :shock: len tak pre srandu?
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

no asi preto ze sa snou chcel vecer vyspat nie ?? alebo sa mylim?? chod si radsej lahnut zajtra vstavas do skoly,... Mastros sa sam priznal ze odpoved nebola bohvieaka, keby vedel latku tak ako mal bola by aj znamka lepsia :wink:
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Spravis s tym velke h0vn0 tak to radsej nechaj tak...
tomexx
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomexx »

Mastros napísal:Kricat nemienim. Chcem to spravit s co najvacsim kludom, ako Ty vravis.
Viem, ze keby som tam vazne zacal bacat, ze bysom nedosiahol svoje...

Preco sa pytam co by ste spravili Vy? Inspiracia.
Podla mna sa oplati poukazat na to, avsak tiez si nemyslim, ze je to problemom doby, ale skor problemom konkretneho clovka. Neviem ci je problem to spravne slovo, prinajmensom je to netaktne a neprofesionalne.
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Nemal si hovoriť učiteľovi hovoriť:Profesorovi som povedal, ze nech mi da rovno jednotku, ked zvolil taky styl skusania... Toto dokáže učiteľov dosť nasrdiť, ako aj iná arogantnosť a namyslenosť. Inak, povedz mi niečo, čo je spravodlivé. Nikde neexistuje nič dokonalé a vo všetkom nájdeš istú nespravodlivosť. No taký je život. To sa deje predsa na každej škole, že niektorého majú radšej, iného nie...
Frankie
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Frankie »

Dostal si znamku, aku si si zasluzil... Tebe ukrivdene nebolo, iba holke prilepsil.. tak co to ma spolocne s tebou? vadi ti, ze ona ma jednotku, alebo ze ty taku moc nemas? neber vsetko osobne... bude sa ti zit lahsie
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Mastros.. máš jedno zvyšné pero, avšak súčasne sa na Teba obrátia dvaja ľudia, či by si im ho nemohol požičať. Jeden je Tvoj super kamarát už od škôlky, už ste toho spolu veľa preskákali a niečo mu aj dlhuješ. A ten druhý človek je krásna dievčina s peknou postavou, zvodne oblečená, pekne sa na Teba usmieva.. taký Tvoj typ. Komu to pero požičiaš? :)

Správna odpoveď: Ak si normálny, tak tej dievčine. ;)

Pokiaľ budú existovať hormóny, tak nikdy nebude dokonalá rovnosť medzi mužmi a ženami. Nič s tým nezrobíš, musíš sa s tým naučiť žiť.

Ešte príklad z vlastnej skúsenosti: Počas gymnaziálnych čias sme jednu dobu mali takú mladú slovenčinárku. Priznám sa, že slohy nikdy neboli moja silná stránka, vždy som dostával trojky, ale pri nej som takmer stále mal jednotku.. a samozrejme aj zvyšní piati chlapci z našej triedy. A paradoxne také super-hyperaktívne dievčatá bifľošky, ktoré horšiu známku ako jednotku nepoznali, zrazu dostávali dvojky.... Vieš ako sa začali osopovať, že ona nám nadŕža? Aspoň raz som mal dobrý pocit! :D

A problém, málokedy vyriešiš útokom, ale to sa ešte naučíš. ;) Vieš, koľko sporov ešte budeš vo svojom živote riešiť jednak s učiteľmi a jednak po škole v zamestnaní so svojimi nadriadenými? Pokiaľ nejde o život, tak to nechaj tak, resp. to najskôr riadne rozdýchaj, schlaď si hlavu, zváž všetky alternatívy a hlavne dôsledky, snaž sa myslieť rozumom a nie hormónmi.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

bolek napísal:Nemal si hovoriť učiteľovi hovoriť:Profesorovi som povedal, ze nech mi da rovno jednotku, ked zvolil taky styl skusania... Toto dokáže učiteľov dosť nasrdiť, ako aj iná arogantnosť a namyslenosť. Inak, povedz mi niečo, čo je spravodlivé. Nikde neexistuje nič dokonalé a vo všetkom nájdeš istú nespravodlivosť. No taký je život. To sa deje predsa na každej škole, že niektorého majú radšej, iného nie...
nieco podobne som sa chystal napisat :)
Mastros: nemozes cakat, ze ked od zaciatku ukazes opovrhovanie ucitelom, tak ti da jednotku. K ucitelovi sa treba spravat s uctou aspon dovtedy, kym ti nezapise poslednu znamku(nemyslim podliezanie, ale respektovanie). Tym, ze mu vynadas malokedy niecomu pomozes a pokial nemas viac takychto prikladov, tak s tym na studentsky senat ani nechod.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

ved mu ho vyfajc aj ty a tiez budes dostavat jednotky...
papillonbubu
Expert
Expert

Príspevok od používateľa papillonbubu »

Fu to berieš chalan nejak moc tragicky, nie???? Stáva sa a stáva sa to aj keď to nie je medzi opačným pohlavím... Jednoducho nie si niekomu sympatický, alebo niekto je sympatický až príliž, ale tak to už raz je.... Ty máš rád všetkých??? a čo tak sa učiť napríklad????
Napísať odpoveď