ubuntu
dakujem vsetkym za rady, no neviem ako je to mozne, nic z toho problem nevyriesilo. zakazal som vsetky plug-iny, javu, javascrpt... taktiez mi normalne funguje swap (zvycajne zaplneny tak na 100MB/1GB). compiz nepouzivam a tak v efektoch to nebude. ked mi PC swapuje pri prehliadani netu, tak compiz nepripada do uvahy. vsimol som si tiez, ze aj ked zavriem FF, tak mi vyskoci zatazenie na 100% asi na 10sek a hudba seka a celkovo cely system je v ten cas nepouzitelny
pri opere mi to nerobi, ale v opere si sotva pozriem stream z markizy...
prave som si vsimol taky zaujimavy ukaz, ze ked v opere chcem prehrat flash video napriklad z youtube, tak hrozne seka. bud seka alebo sa to potom snazi "dobehnut" a velmi zrychli. a tiez aj zvuk blbne pri tom sekani.. problem bude asi s flashom
kodeky som nainstaloval takto
a pri tomto sposobe bola poznamka:
The Ubuntu Restricted Extras will install Adobe Flash Player, Java Runtime Environment with Firefox and Konqueror plug-ins, a set of Microsoft Fonts as well as media codecs. This is a single command approach.
moze problem v tomto?
prave som si vsimol taky zaujimavy ukaz, ze ked v opere chcem prehrat flash video napriklad z youtube, tak hrozne seka. bud seka alebo sa to potom snazi "dobehnut" a velmi zrychli. a tiez aj zvuk blbne pri tom sekani.. problem bude asi s flashom
kodeky som nainstaloval takto
Kód: Vybrať všetko
sudo apt-get install ubuntu-restricted-extrasThe Ubuntu Restricted Extras will install Adobe Flash Player, Java Runtime Environment with Firefox and Konqueror plug-ins, a set of Microsoft Fonts as well as media codecs. This is a single command approach.
moze problem v tomto?
No ja neviem ale to "ubuntu-restricted-extras" ti možno nainštaluje príliš veľa veci, a tak sa nedá zistit čo to spôsobuje, tie fonty až tak dôležité nie sú. Ja si nestiahnem ms fonty, ani w32codecs som si nenainštaloval. Skús to odinštalovať a nainštaluj si len:
sun-java6-jre
mozilla-mplayer
mozilla-acroread
flash si asi stiane automaticky.
Mám ešte mplayer, ffmpeg, libxine1-ffmpeg, k3b2-mp3, libdvdnav/libdvdread/libdvdcss ale aj adobe reader z medibuntu repo.
sun-java6-jre
mozilla-mplayer
mozilla-acroread
flash si asi stiane automaticky.
Mám ešte mplayer, ffmpeg, libxine1-ffmpeg, k3b2-mp3, libdvdnav/libdvdread/libdvdcss ale aj adobe reader z medibuntu repo.
vobec nepomohlo. sprava sa to tak ako keby som nic nespravil. stale to iste... ja skor upodozrievam odflaknute KDE. tiez aj obnovovacia frekvencia nesla nastavit bez ovladacov k grafike a po nahodeni odvladacov sa obnovovacia frekvencia javila (bolo napisane), ze 51Hz, 56Hz a podobne bludy. a dovtipil som sa, ze tych 51 (tusim) znamena 85. skor si myslim, ze je to chyba v KDE. no instalovat cele gnome prostredie kvoli tomu aby som si overil, ze ci je to chyba KDE mi nepripada prilis efektivne...
Keď máš nvidia graf. kartu tak si nainštaluj to z nvidia.com, ono to nainštaluje aj nvidia-xserver settings, tam to píše normálne nie ako kde. Nevýhodou je, že cez kde bude problém s niektorými nastaveniami a bude ti prepisovať nvidia na nv v xorg.conf, to sa ale dá spraviť.
Ale keď nepoužívaš compiz tak používaj nv driver, s tým také problémy asi nie sú.
Ale keď nepoužívaš compiz tak používaj nv driver, s tým také problémy asi nie sú.
Najskor, ze sem:
Kód: Vybrať všetko
/usr/bin/-
BEGGAR
spustis terminal a zadas "mc"Frago napísal:ahoj, chcem sa vas spytat jednu vec, Nainstaloval som si Midnight Commander a mam vytvoriť spušťač na plochu ale neviem kam to nainštalovalo ten program takže neviem kam sa preklikavať k tomu aby som ten spušťač vytvoril. Za odpovede ďakujem.
vsetko sa uchova ako bolo. ja som upgrade ani nerobil. preinstaloval som to nanovo a vsetko nastavenia (/home) mam na druhej particii a vsetky mi ostali. aj hesla poukladane a tak. a pri upgrade sa mi nikdy nastavenia nestratili. upgradovat sa podla mna oplati. no najviac sa oplati potom na verziu 8.04, kde sa vyvojari budu sustredit hlavne na stabilitu. predpokladam, ze to bude uz system ako sa patri