windows vista x32, x64, x84

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
x.vampire
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

windows vista x32, x64, x84

Príspevok od používateľa x.vampire »

aký je rozdiel medzi evrziami vista x32, x64 a x84? od čoho závisí akú verziu si môžem nainštalovať?
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

x32 neexistuje !
x64 je 64 bitova verzia
x86 je 32 bitova verzia
takze.. 32 bitovu verziu si mozes nainstalovat na hocijake CPU... menej problemov s ovladacmi pretoze vsetko co je na 64 bit je urcite aj na 32 bit.. ale naopak to neplati..
pokial mas 64 bit. cpu tak si daj 64 bitovy windows... mal by byt rychlejsi.. rychlejsie by mali pracovat aplikacie.. ale nemyslim si ze to uvidis...
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

ono x64 vista je na tom s podporou podstatne lepsie ako boli x64 XP, ale stale to nie je ziadna slava.. Takze si ju daj len ked nepouzivas nejake nestandardne programy.. (mne na x64 neslo nainstalovat Adobe CS3 napriklad)

S hrami som pod nou tiez nemal problem, a to aj u titulov kde 32bit Vista podporovana bola ale x64 nie.
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

pre bezneho uzivatela je lepsia 32bit verzia. pre profika s viac ako 4gb ram, spickovym hardverom a castym vyuzitim pc naplne je jasna volba 64bit.
MayDaySK
Star
Star

Príspevok od používateľa MayDaySK »

rýchlejsie by mali pracovatťaplikacie..
Ano hlavne veˇký RAM treba. A nato nemusím byť ani profík. To si vyžadujem aj ja aby mi rýchlo išiel počítač a nieže spustím naraz 3 aplikácie a už mi začne mrznúť a čakám 2 minúty na otvorenie okna. Ale kým nenapaľujem DVD všetko zvláda. To žeri RAM-ku najviac. Ja mám na ten 32 a dobre ide rýchlejšie otvára okna. Ja som veľmi rýchly ja už tak klikám, vymažem, premiestním, otvorím/zatvorím aplikácie že slabšie počítače ma už nevedia sledovať.

No ja mám ale na vás otázku: Mám jednu vistu slovenskú originálku avšak už je nahodená na jednom compe aj registrovaná. Chcel by som ju dať aj na Notebook ale už ju treba asi ...viete čo... No aj som ten ,,viete čo" od kamoša doniesol ale v Read Me sa píše že nainštalujte vistu bez klúča a potom aktivujete time stopper... Toto ma ale zaskočilo lebo XP sa dá nainštalovať s kľúčom a potom funguje 30 dní. Kým neaktivuješ. Ale vista je taká že hneď jak ju nainštalujem nepustí ma ani do systému ale okamžite pýta aktiváciu cez net. Je to blbé už len z tej stránky že nemám ako nainštalovať driver pre internet a po druhé nemám tam ako hodiť ten time stopper. Aby tých 30 dní trvalo večne.
:D
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

MayDaySK napísal:Ano hlavne veˇký RAM treba. A nato nemusím byť ani profík. To si vyžadujem aj ja aby mi rýchlo išiel počítač a nieže spustím naraz 3 aplikácie a už mi začne mrznúť a čakám 2 minúty na otvorenie okna. Ale kým nenapaľujem DVD všetko zvláda. To žeri RAM-ku najviac. Ja mám na ten 32 a dobre ide rýchlejšie otvára okna. Ja som veľmi rýchly ja už tak klikám, vymažem, premiestním, otvorím/zatvorím aplikácie že slabšie počítače ma už nevedia sledovať.
O čom ? LOL, to tu vsade vypisuj, ze ako rychlo dokazes zatvarat a otvarat apps, ze za tebou bezne pccka nestihaju a podobne hovadiny :lol: Lenze sa trocha zamysli, co musi dana apps si nacitat pri spustení, aby fungovala ako ma, kolko operacii vykona, zatialco ty len raz kliknes na mysku. Sak si daj preteky trebars s 286 ci PMD alebo aj obycajnou kalkulackou, kto vypocita skor napr. druhu odmocninu z 256481 alebo nieco omnoho lahsie , ked si taky frajer .
P.s.: K tej druhej casti, kup si ju :)
LOLCATS
Medium Professional
Medium Professional

Re: windows vista x32, x64, x84

Príspevok od používateľa LOLCATS »

x.vampire napísal:aký je rozdiel medzi evrziami vista x32, x64 a x84? od čoho závisí akú verziu si môžem nainštalovať?
x64 znamena rychlejsi start a lepsie vyuzite dvoch jadier procesoru..avsak pri hrach zlepsenie nebadat. Teda ak berem v uvahu celkove klady a zapory tj vykon a dostupnost ovladacov podporu atd....tak si mysllim ze zatial je ovela lepsie vyuzivat x86...
turtlak69
Guru
Guru

Re: windows vista x32, x64, x84

Príspevok od používateľa turtlak69 »

Zavulon napísal:tak si mysllim ze zatial je ovela lepsie vyuzivat x86...
ja si myslim, ze je nalepsie vyuzivat XXX :D
k teme: kvoli kompatibilnosti je zatial vhodne pouzivat skor x86. no casom x64 :) 64bit je nieco modernejsie a tak predpokladam, ze vyvoj 64bit aplikacii, ovladacov pojde prudko vpred
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

MayDaySK napísal:Ano hlavne veˇký RAM treba. A nato nemusím byť ani profík. To si vyžadujem aj ja aby mi rýchlo išiel počítač a nieže spustím naraz 3 aplikácie a už mi začne mrznúť a čakám 2 minúty na otvorenie okna. Ale kým nenapaľujem DVD všetko zvláda. To žeri RAM-ku najviac.
nie RAM ale HDD to nadherne zatazuje...
Napísať odpoveď