Vysielačky(Rádiostanice) - CB & PMR: Vysiela ešte niekto

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
violator
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Vysielačky(Rádiostanice) - CB & PMR: Vysiela ešte niekto

Príspevok od používateľa violator »

Vysiela este vobec niekto? Pred par rokmi to bolo celkom oblubene, ale ako prisli mobilne telefony upada to :?. Inak moja volacka je Strelec Junior Junior :D a som clenom Cb Klubu Barbakan.73,55 8)
b.o.b.i.k
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa b.o.b.i.k »

mne by to bavilo. Ale vubec nevim, jak je to finance narocne? Muzu vysilat jen normalne z bytu?
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Violator zdravim ta Vysielam si na CB Team TwoWay 4040 na Antenke Team Huntermag 5/8L 73cm ... je to autoantenka lebo v polsku sa mi to hodi na cesty :wink:
Pod nickom Shark alebo SK1PLK
Vysielal som aj na SSB ale to len pokusne nemam koncesiu :wink:
Vacsinou Bratislava a jake je tvoje QTH
violator
Star
Star

b.o.b.i.k napísal:mne by to bavilo. Ale vubec nevim, jak je to finance narocne? Muzu vysilat jen normalne z bytu?
ano mozes a financne to narocne velmi nie je. Pre zaciatok si kup pouzitu, najlepsie na nejako CB zraze. :)

Moje QTH je Banská Bytrica a vysielam na radiostanicke Cocker 22 a mam antenu lambdu 1/2 a mam ju na streche domu a este mam PMR-ko Intek 4040d...Ono ide o to ze som to uz dlho nezapol a ked to zapnem nikto tam nie je. :? A tak zistujem ze ci to v Slovenskom eteri este zije, lebo myslim ze to dost upada :( a to mozme zavidiet cechom, lebo oni vysielaju o mnoho viac.

Obrázok//uplink: naucime sa pouzivat uprav, ze ano ; )
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Pekne ... ja som mal najvacsiu vzdialenost Ivanku pri dunaji a Malinovo (10-17km od BA) cize nic moc ... a PMR (Topcom TwinTalker 6000) vyuzivam jedine ako sukromnu zabavu ... lebo je malo kanalov a vacsinou je v BA velmi plno ... ale zatial mi nikto nevliezol na 835 :wink:
pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

pockaj jak dojdem do BA :D
violator
Star
Star

Shark NX napísal:Pekne ... ja som mal najvacsiu vzdialenost Ivanku pri dunaji a Malinovo (10-17km od BA) cize nic moc ... a PMR (Topcom TwinTalker 6000) vyuzivam jedine ako sukromnu zabavu ... lebo je malo kanalov a vacsinou je v BA velmi plno ... ale zatial mi nikto nevliezol na 835 :wink:
no u nas je pmr pasmo dost prazdne, jedine ak nejaky robosi tam furt nieco riesia :lol: , inak dnes je CB Polny Den, tak hadam zapnem vysielacku a sparvim nejaky ten dx a nazeniem expediciam aspon par bodov :D
//inak ked pridem najblisie do blavy tak spravime na pmr nejake to QSO 8)
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Ok budem len rad som zvedavy ake bude QRK
violator
Star
Star

Chcel by som len povedat, ze CB a PMR este stale zije, najde sa stale par fanatikov, najhorsie na tom vsetkom je ze uz tam chodi malo ludi a pritom je to dost jednoduche a nie je to ani velmi financne velmi narocne a ked clovek uz "stroj" ma nic neplati a moze kecat s ludmi dost vzdialenymi(vdaka opakovace :D ) a clovek vlastne zaziva zivu diskusiu, a ked mam povedzme PMRko mozem behat po meste a kecat zadormo skoro zo vsetkymi a tiez to mam zadarmo...Je to v podstate podobne ako tu, ale mas to nazivo a je tam poriadna zabava ale na to treba ludi!

imho je to velmi lacne na prevadzku a napr. CB ma perfektny dosah za dobrych podmienok, len to potrebuje ludi aby sa to znovu rozbehlo...ak niekto ma este vysielacky alebo este vysiela nech napise

Obrázok//uplink: a o5
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Chlapi skúste pre tých menej inteligentných ako napr. pre mňa :D vysvetliť tie skratky ktoré používate.
Violator - dobrý avatar.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

erytrocyt napísal:Chlapi skúste pre tých menej inteligentných ako napr. pre mňa :D vysvetliť tie skratky ktoré používate.
Violator - dobrý avatar.
Ide o CB (Citizen Band) ... Vysielacky v FM Pasme o vykone 4W (26.960MHz-27.410MHz)
alebo o PMR (Private Mobile Radio) ... Tiez FM Pasmo o vykone 0.5W (446MHz)
CB ma celkovy dosah pri zakladnom vykone a dobrej antene cca 100km
PMR je taka mestska "vysielacka" ma dosah Max 12km pri priamej viditelnosti ... inac ma cca 5km

Tie Q-Kody su Radioamaterske skratky ... pouzivane hlavne v Morseovke a pri Klasickej Radioamaterskej prevadzke na zrychlenie komunikacie ;)
Ale dost vela CB-ckarov ich tiez pouziva :wink:

Ani na CB ani na PMR nepotrebujes Koncesiu ... Staci ti cca 3000Sk na zariadenie, Antenu, Zdroj ... a ine Prislusenstvo a mozes kecat do nemoty ... Jedina nevyhoda ... neda sa tam rozoberat prilis sukromne veci ... niekto ta moze v okoli pocuvat ... cize rozhovory z priatelkou neprichadzaju do uvahy :D
violator
Star
Star

Shark NX napísal:Ide o CB (Citizen Band) ... Vysielacky v FM Pasme o vykone 4W (26.960MHz-27.410MHz)
alebo o PMR (Private Mobile Radio) ... Tiez FM Pasmo o vykone 0.5W (446MHz)
CB ma celkovy dosah pri zakladnom vykone a dobrej antene cca 100km
PMR je taka mestska "vysielacka" ma dosah Max 12km pri priamej viditelnosti ... inac ma cca 5km

Tie Q-Kody su Radioamaterske skratky ... pouzivane hlavne v Morseovke a pri Klasickej Radioamaterskej prevadzke na zrychlenie komunikacie ;)
Ale dost vela CB-ckarov ich tiez pouziva :wink:

Ani na CB ani na PMR nepotrebujes Koncesiu ... Staci ti cca 3000Sk na zariadenie, Antenu, Zdroj ... a ine Prislusenstvo a mozes kecat do nemoty ... Jedina nevyhoda ... neda sa tam rozoberat prilis sukromne veci ... niekto ta moze v okoli pocuvat ... cize rozhovory z priatelkou neprichadzaju do uvahy :D
to s tymi sukromnymi vecami mas pravdu, ale isty cas v pohodicke kamos na PMR kecal so zenou...a ked sa vacsina ludi na pasme pozna tak nie je problem kecat uplne o hocicom, inak stanicu teraz zohnas aj za 1300-1500 Sk pouzitu a antena sa da vyrobit.Chcel by som aby sa to znova rozbehlo, lebo je to rozhodne jedna z tych lepsich foriem komunikaciach a je to nazivo

//SharkNX:skoda ze byvam v "doline" a neotvorim opakovac na Chopku inak by sme mohli pokecat na CB :)
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

nj ja som svoju Masinu Vid. hore z Antenou, SWR Power Metrom, RX/TX Metrom a 4A Zdrojom som kupil asi 4 roky dozadu za 3500Sk
No a nebolo by zle nadviazat nejake spojenie ;)
violator
Star
Star

vsak ak niekto bude potrebovat pomoc s kupou novej ci pouzitej stanice a prislusenstva k nej, nech sa ozve
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Zdravim vsetkych, otec by chcel vysielacku do kamiona, som mu nasiel tuto: Conrad cv4000 Poprosim o komenty pripadne dake ine navrhy podobnej ceny. Je to len na zakladne vyuzivanie, jednoducho ovladatelne. Dakujem
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Pato ... ten Tranciever mam doma ... Bombova masinka ...
Ma jedno primarne zapojenie ... a Ked ju otvoris ma vnutri Jumpre cim jej mozes zapinat AM Pasmo.

Som s nou velmi spokojny :wink:
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Dik moc SharkNX, neviem sice celkom o com hovoris :D, ja sa v tom absolutne nevyznam, teda aky prinos by to malo pre otca ? Takze aj napriek tej cene, ze je najlacnejsi, bude urcite spokojny?
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Pato pockaj chvilu Pofotim ti tu Masinu ...
Ja som s tou masinou velmi spokojny ... mam ju na Malinkej Antene a (Popisana vyzsie) nadherne mi Pokryje celu Bratislavu ... Cize na Kamion bohate staci aj na vzdialenost cca 5km
Len si daj Pozor na Palubne napatie ... nech neprekroci dlhodobo 16V lebo kondenzatory su nizko dimenzovane ... tzn ked pojdes nad 16V po dobu jedneho mesiaca tak ti napucia kondiky Stratis kapacity a Cela vysielacka bude zblbnuta ... Pozical som ju kamaratovi na Staru favoritku a po pol roku mi ju vratil ze nejde ... (pritom ja som ju uzival od 2002 a vsetko bolo v pohode)
A musel som vymenit Dva Nafucane Kondiky
Prílohy
Nech sa paci ...
Nech sa paci ...
IMG_0107.jpg
Vnutorne vyhotovenie
Vnutorne vyhotovenie
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Sice OT,ale co tak si spravit stabilizator napatia?Clovek sa vyhne moznemu posodeniu prepatim a aj vlastnosti trancievera by sa zlepsily ak,by bol napajany stabilizovanym napatim..A taky stabilizator je jednoducha vecicka.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

dudo to nieje problem ... ona ma uz vlastny ... Lebo ju mozes napajat napatim od 10,4V do 15,5V ... Tam by skor stacil obmedzovac ...
Napísať odpoveď