alza.sk a nákup bez DPH
-
shanoy
Star
- Kontaktovať používateľa:
alza.sk a nákup bez DPH
Dobry den,
na stranke http://www.alza.sk/Publish.asp?catpm=301 som sa docital, ze ked som platca DPH or firma tak mozem zakupit tovar za cenu bez dph...
Teda notebook ktory stoji s DPH 22 000Sk a bez DPH 18 000 - ked si ho kupim a diler donese tak mu dam iba 18 000Sk? Pise sa tam, ze ked to chcem mat bez DPH tak musim im poslat karticku a vypis z obchodneho registra...No ale problem je vtom , ze nejsom v OR ale iba v ŽR - som zivnostnik...
Pochopil som vsetko spravne? Ze za ten ntb zaplatim 18000 a potom mi uz stat nebude vracat DPH?
Diky za odpovede....
na stranke http://www.alza.sk/Publish.asp?catpm=301 som sa docital, ze ked som platca DPH or firma tak mozem zakupit tovar za cenu bez dph...
Teda notebook ktory stoji s DPH 22 000Sk a bez DPH 18 000 - ked si ho kupim a diler donese tak mu dam iba 18 000Sk? Pise sa tam, ze ked to chcem mat bez DPH tak musim im poslat karticku a vypis z obchodneho registra...No ale problem je vtom , ze nejsom v OR ale iba v ŽR - som zivnostnik...
Pochopil som vsetko spravne? Ze za ten ntb zaplatim 18000 a potom mi uz stat nebude vracat DPH?
Diky za odpovede....
Ak si živnostnik a si dobrovolny platca DPH, tak zaplatíš 22 000 a štát ti ich po danovom priznani vrati.
-Ak nie si platca DPH, zabudni na 18 000.
-Ak si platca DPH, tak nakupuješ za 18 000, no predávaš za 22 000, z ktorých potom daň odvedieš (od toho ten nazov platca DPH). Tú daň odvedieš ale tak či tak, len aby sa predišlo dvojitemu zdaneniu, tak DPH platí až koncový úživatel..
-Ak si platca DPH, tak nakupuješ za 18 000, no predávaš za 22 000, z ktorých potom daň odvedieš (od toho ten nazov platca DPH). Tú daň odvedieš ale tak či tak, len aby sa predišlo dvojitemu zdaneniu, tak DPH platí až koncový úživatel..
-
shanoy
Star
no hej..ale mas tam pisane ze "Tovar Vám po overení všetkých náležitostí bude fakturovaný bez DPH". To ma zmiatlo.... Pisu ze mi bude fakturovany bez DPH, takze za 18 000 nie?Frikso napísal:Ak si živnostnik a si dobrovolny platca DPH, tak zaplatíš 22 000 a štát ti ich po danovom priznani vrati.
Potom preco to tam pisu
-
shanoy
Star
OK....takze teraz mi to je uplne jedno ci ten isty ntb zoberem od alzy http://www.alza.sk/asus-f5n-ap022c-turi ... d80702.htm alebo od agemu http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=10144057
pretoze to vychadza narovnako....Zahrnem si to do nakladov a dalsi stvrt rok mi vratia dph..
A nemoze byt ten ntb od alzy a agemu iny? Pretoze niekde sa pise ze 1x1024 a inde zas 2x512 apod ...
pretoze to vychadza narovnako....Zahrnem si to do nakladov a dalsi stvrt rok mi vratia dph..
A nemoze byt ten ntb od alzy a agemu iny? Pretoze niekde sa pise ze 1x1024 a inde zas 2x512 apod ...
Zakon na SK od leta prikazuje uvadzat ceny S DPH, ale asi to tam este nepoculi
A inak je to tak ako to tu dakto uviedol. Kazdy by len stat chcel okradat kratenim dane ... z coho budu potom zit cigani ??? Bud trocha humanny 
Inak tu pamat fakt uvadzaju vsade inak, pozeral som asi 5 obchodov .. takze ti zostava tam len zavolat alebo napisat.
Inak tu pamat fakt uvadzaju vsade inak, pozeral som asi 5 obchodov .. takze ti zostava tam len zavolat alebo napisat.
no s DPH to je takto, mozes byt rocny, kvartalny alebo mesacny platca DPH (podla toho ako casto sa ti DPH vracia).
ak si kupis nejaky tovar, ktory mozes vykazat v tvojom uctovnictve ako material pre chod firmy; vyrobok na dalsi predaj alebo proste vec co suvisi z praovnnou naplnou firmy, tak to DPH zaplatis. Avsak DPH ti vratia po mesiaci, stvroku, alebo roku (podla toho aky si platca DPH).
a je maximalne jedno ci ten vyrobok potom predas alebo nie.
//edit
chu@#!ina pan veduci, ze to sa plati statu ked chces byt platcom dph, aspon pokial ma pamat neklame
ak si kupis nejaky tovar, ktory mozes vykazat v tvojom uctovnictve ako material pre chod firmy; vyrobok na dalsi predaj alebo proste vec co suvisi z praovnnou naplnou firmy, tak to DPH zaplatis. Avsak DPH ti vratia po mesiaci, stvroku, alebo roku (podla toho aky si platca DPH).
a je maximalne jedno ci ten vyrobok potom predas alebo nie.
//edit
Kód: Vybrať všetko
A inak je to tak ako to tu dakto uviedol. Kazdy by len stat chcel okradat kratenim dane ...-
shanoy
Star
ok..hojko napísal:Ak to kupis v ceskej Alze, aj tak to poslu do Bratislavy a ta pobocka to posle dalej, takze tak ci tak to budes mat len v ramci Slovenska so slovenskym fakturacnym dokladom. Skus napriklad czechcomputer.cz.
a inac ako ste to mysleli stym reklamovanim u alzy?? Predavaju nejake poruchove alebo co?
to oni mysleli, ze ked si to u nich objedna niekto z clenskeho statu EU, tak mu to poslu bez DPH. Vsak si dal link na ten alza a tam to je napisnae. ja som to tak pochopil. Este jednu vec, ked si objednas ten NB z Ciech, tak si vlastne dovozca na Slovensko a zaplatis este poplatok 68 bez DPH za NB. To je asi recyklacny poplatok a ten musia platit dovozcovia.no hej..ale mas tam pisane ze "Tovar Vám po overení všetkých náležitostí bude fakturovaný bez DPH". To ma zmiatlo.... Pisu ze mi bude fakturovany bez DPH, takze za 18 000 nie?
Potom preco to tam pisu
-
Holubar
Darca
Chcem kupit elektroniku a pri porovnani cien to vychadza lacnejsie z CR. Megapixel.cz ponuka fakturaciu bez dph ak to kupim na firmu. A neviem, ci som z diskusie pochopil, co to bude pre firmu znamenat. Treba to nejak zdokladovat, pripadne treba tu dan platit statu? Chcem to potom uviest ako pre potreby firmy, nie dalsi predaj.
Re: alza.sk a nákup bez DPH
Zdravim, mam taky dotaz pre tych co nakupuju bez DPH. SI registrovany na stranke pod firmou, ceny su zobrazene bez DPH. Objednam si tovar, vyzdvihnem si tovar na pobocne zaplatim cenu bez DPH a to je vsetko ? Treba to davat do nakladov tu fakturu resp. uctovnictva alebo nemusim ked nepotrebujem.... ?
ja som tak sefovi daco kupoval, bol regnuty na alze, videl ceny bez dph, objednal vsetko bez dph a aj som zaplatil na pobocke vsetko bez dph. Jedine co potreboval bol blocek z alzy, ktory si nasledne zapise do nakladov firmy
-
uplink
VIP
Čo mu tu mútite mozgy. Normálne to zaplatí bez DPH, len musí mať splnomocnenie od konateľa firmy.
Jasné zaplatí bez DPH ale potom sa musí zdaniť sám. Volá sa to samozdanenie. Nájdite si o tom na google. Keď si to prečítate, dúfam, že sem už nikto nebude písať, že nakupuje legálne bez DPH (tak, že DPH nikde neprizná).
počúvajte chalani, je možné, že si niekto zarába štýlom kupovania z alzy bez dph a predaj za cenu medzi cenou bez a s dph na alze ?
musí to byť brané na firmu alebo na živnostníka ako platcu(či neplatcu?) dph ?
ide o to, že už dlhšie vidím takýchto ľudí operovať na bazoši a rozmýšľam, či sa to oplatí, lebo ak je to na firmu, tak môže človek zabudnúť na plnú záruku pokiaľ sa nemýlim, či ? rovnako tipujem, že reklamácia a nedajbože dobropis by mohol byť problém a možno taký nový majiteľ by peniaze nemohol dostať a šlo by to na pôvodný účet
musí to byť brané na firmu alebo na živnostníka ako platcu(či neplatcu?) dph ?
ide o to, že už dlhšie vidím takýchto ľudí operovať na bazoši a rozmýšľam, či sa to oplatí, lebo ak je to na firmu, tak môže človek zabudnúť na plnú záruku pokiaľ sa nemýlim, či ? rovnako tipujem, že reklamácia a nedajbože dobropis by mohol byť problém a možno taký nový majiteľ by peniaze nemohol dostať a šlo by to na pôvodný účet
v predchadzajucej robote sme mali taky mensi benefit to ze sme si mohli kupit cokolvek na firmu bez dph (z bgs, alzy, agemu apod), predomnou tam bol vraj clovek co to takto zneuzival, ze nakupoval na firmu a potom to predaval dalej. samozrejme ho vyhodili.
ja nie som ziadny uctovnik, ale pokial viem tak to neni tak ze ty mas sro a zrazu mas vsetko o 20% lacnejsie, ty to dph akurat neplatis alze, ale nakoniec ho tak ci tak zaplatit musis. firmam sa to oplaca kvoli optimalizacii dani, nejak si to daju do nakladov ci tak nejak.
mozno ma nejaky ekonom vysmeje, ale proste ide o to ze nakupovat bez dph a predavat pod cenu bude iba clovek co to nenakupuje na vlastnu firmu lebo ju vlastne okrada.
ja nie som ziadny uctovnik, ale pokial viem tak to neni tak ze ty mas sro a zrazu mas vsetko o 20% lacnejsie, ty to dph akurat neplatis alze, ale nakoniec ho tak ci tak zaplatit musis. firmam sa to oplaca kvoli optimalizacii dani, nejak si to daju do nakladov ci tak nejak.
mozno ma nejaky ekonom vysmeje, ale proste ide o to ze nakupovat bez dph a predavat pod cenu bude iba clovek co to nenakupuje na vlastnu firmu lebo ju vlastne okrada.