Stáva sa mi zaujímavá vec. Mám nový comp s procákom AMD Athlon 64 X2 4800+, ktorý ma takt zhruba 2.5 GHz. Keď však idem do "Tento počítač/Vlastnosti, stáva sa mi, že to ukazuje len 1.00 GHz a nie 2.51 Ghz ako inokedy
Nepresné zobrazovanie frekvencia procesora vo Win XP
Nepresné zobrazovanie frekvencia procesora vo Win XP
Zdravím Vás
Stáva sa mi zaujímavá vec. Mám nový comp s procákom AMD Athlon 64 X2 4800+, ktorý ma takt zhruba 2.5 GHz. Keď však idem do "Tento počítač/Vlastnosti, stáva sa mi, že to ukazuje len 1.00 GHz a nie 2.51 Ghz ako inokedy
V biose je však frekvencia normálna, rovnako ako aj v diagnostických programoch na CPU. Stiahol som aj driver na AMD, ale nepomohlo.. Skušal som formát a re-instal Windowsu, ale robí to stále (keď to má asi blbú náladu). Ked potom inštalujem nejakú hru, napr. MoH Airborne alebo SC Double Agent, začne mi to mudrovať, že mám slabé pc (procák), ale hra ide na maxime.. Stretli ste sa s tým už niekto, prípadne viete poradiť 
-
igynko
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
To bol jedinecny problem, chyba biosu. Toto je technologia, s ktorou prislo AMD na znizenie spotreby v pripade, ze sa CPU nevyuziva. V podstate preniesli technologiu, ktora sa uz roky pouzivala v notebookoch na desktopy.K|OZZY napísal:ja som mal raz taky problem na KT800 zobrazoval mi nepresne hodnoty procaku a musel som updatovat bios tak neviem nechcem sa hadat
Kód: Vybrať všetko
http://en.wikipedia.org/wiki/Cool'n'Quiet