Na zamyslenie, vytazok z diskusie jedneho nemenovaneho fora

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
mystique
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Na zamyslenie, vytazok z diskusie jedneho nemenovaneho fora

Príspevok od používateľa mystique »

Najskor som rozmyslal ci to nedat do vtipov, ale tam by sa to zamklo, tak si to precitajte...

1 nemenovany

Kód: Vybrať všetko

Skúsme sa teraz zamyslieť.
Ak sme iba kanál cez ktorý prechádza energia. Tak načo nás učia rôzne ochrany.
Po liečbe si treba umyť ruky , použi sviečku, mentálne sa očisti atď. atď.
Ak by to naozaj bola pravda tak by som nepotreboval žiadnu ochranu.
Je to téma na zamyslenie.

P.s. ak vám to nevadí tak som to presunul sem.
2. nemenovany

Horeuvedený stav je ideálnym stavom, cieľom, ku ktorému sa usilujeme. Chyba sa stáva vtedy, keď si niekto myslí, že hneď, bez dlhoročného cvičenia, ovláda tento stav a vie ho dosiahnuť.
Ruku na srdce, kto vie dosiahnuť ideálny stav bez akýchkoľvek myšlienok počas celej doby sprostredkovania a pôsobenia energiou.
A nielen naše myšlienky a pocity kalia sprostredkovanie energie, ale aj náš vnútorný stav, ktorý je už ustálený výsledok pôsobenia myšlienok a pocitov (tz. nemusíme v danom momente myslieť na nič zlé a predsa je tam v pozadí tá myšlienka).
A ďalšia vec je to, že cez neskúsený kanál nepozorovane prechádzajú rôzne energie, nielen pozitívne.
Naozaj je fakt, že sa príliš málo hovorí o ochrane a predovšetkým o ochranných technikách. Sú rovnako (ak nie dôležitejšie) dôležité, ako sprostredkovanie energie. V žiadnom prípade by som neodporúčal techniky podobné, ako astrálna píla, jedine ak na akútnu a krátkodobú ochranu proti astrálnemu útoku. Oveľa účinnejšia, aspoň pre mňa to tak bolo, je technika svetelného-energetického očistenia. Tým sa dá dosiahnuť očista nielen astrálna, ale aj mentálna, čiže aj určitého druhu myšlienok.
Najlepšie je však pôsobenie na viacerých úrovniach, ale minimálne až po mentálnu úroveň.
Veľmi dôležitými prostriedkami sú aj tzv. afirmácie, kedy si hovoríme určité vety, ktoré majú navodiť stav očisty, odstupu.
3nemenovana

Na co ochranu? Asi aby ochránila před "špatnými" věcmi, bych tak řekla.
Kde můžu sebrat špatné věci, když jsem kanál energie?
No, "bohužel" jaksi nevím, kdo je opravdu tak dokonalý kanál energie, aby tam neměl v sobě žádný blok nebo zlo. A ten blok nebo to zlo přitáhne něco "špatnýho" nebo spíš nepříjemnýho.
Takže ochrany potřebujeme, protože některé části nás (vina, sebetrestání, atd.) touží po věcech, které by nás bolely.
A třeba tou svíčkou nebo tou afirmací dáš jasně najevo, že ty se identifikuješ s tou částí tebe, která tohle nechce, a naopak potlačuješ (případně se to tím někdy i řeší) tu část, která chce být ohrožená. 
4 zlaty klinec programu

můžete mi, prosím napsat, jak si mám dělat ochranu, když se reikuji?
Děkuji. 
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

trosku chore ne ?
nehapem tomu moc.. ale to su nejaky exorcisti ?
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

tam moc toho na zamyslenie nie je
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Na zamyslenie to fakt nie je.
Ale debata s človekom, ktorý sa takýmto niečím zaoberá by mohla byť zaujímavá - sledovať jeho argumenty, názory etc.
podľa mňa sú to bludy, ale keď v to niekto verí, tak prečo nie? Ale tá diskusia s takýmto "neadšencom" by nemusela byť od veci... :)
schw33k
Guru
Guru

Re: Na zamyslenie, vytazok z diskusie jedneho nemenovaneho f

Príspevok od používateľa schw33k »

mystique napísal:Najskor som rozmyslal ci to nedat do vtipov,
na tvojom mieste by som rozmýšľal , či to nedať do koša
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

jin napísal:Na zamyslenie to fakt nie je.
Ale debata s človekom, ktorý sa takýmto niečím zaoberá by mohla byť zaujímavá - sledovať jeho argumenty, názory etc.
podľa mňa sú to bludy, ale keď v to niekto verí, tak prečo nie? Ale tá diskusia s takýmto "neadšencom" by nemusela byť od veci... :)
myslim ze na podobnom principe oblbuje ludi ivo benda... energie, dobro/zlo atd...
jamess
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jamess »

mystique co ta viedlo navstivit fora vesmirnich lidi? :D
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

jamess napísal:mystique co ta viedlo navstivit fora vesmirnich lidi? :D
nieje to odtial, je to forum zaoberajuse sa zdravym a od vesmirnych lidi to ma na mile daleko :wink:
LLucia
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa LLucia »

LOOOOOL, ja by som chcela mať rank "astrálna píla" :lol: :lol: :lol:
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

Co mystique, novy fet? jaj
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

myslim ze to je rei ki, alebo nejaka odnoz [rei = duch, ki = cchi, alebo chi]. Mamina to kedysi robila, funkcne, ale velmi nebezpecne. Pre tych ktorym to pripada ako vesmirni lide - je to diametralne odlisne a nie je to moc na smiech, Ti ludia aspon hladaju, zatial co vacsina len preziva v iluzii sveta. Clovek co hlada aj v na prvy pohlad blbostiach vzdy najde aspon nieco, zatial co clovek zijuci vo svojej iluzii a namyslenosti ma najlepsi nabeh na premarnenie svojho zivota.
SSemteXX
Guru
Guru

Príspevok od používateľa SSemteXX »

to sú nejakí exoti či čo? nechapem :lol:
asontragy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa asontragy »

tak trochu v dialekte.... o što tu ide, doboha????
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ZAP napísal:tak trochu v dialekte.... o što tu ide, doboha????
nic len nemenovana osoba dokazuje svoj neopisatelne hruby primitivizmus na priklade nepochopenia nazoru druhych ludi.
LLucia
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa LLucia »

Ja napríklad takýmto veciam neverím (ani som nikdy nič podobné neskúšala, nemám dôvod) a preto sa mi to zdá trochu smiešne, výraz "astrálna píla" teda mimoriadne, lebo mi to pripomína texty zo Stopárovho sprievodcu.

Asi nie je veľmi príjemné čítať také posmešky ak tomu človek naozaj verí a pomáha mu to nejakým spôsobom, ale tak potom je na mieste normálne vysvetlenie situácie a nie si zase nadávať do blbcov. Ja som vyrastala v tradičnom slovenskom prostredí a takéto veci sú mi skrátka cudzie, predpokladám že aj väčšine z tu diskutujúcich.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

uplink napísal:nic len nemenovana osoba dokazuje svoj neopisatelne hruby primitivizmus na priklade nepochopenia nazoru druhych ludi.
vies co je na tom najsmutnejsie uplink ? Takyto ludia hladaju pravdy v nie materialnom svete ale v tom astralnom, potom pride ich "vodca" alebo "guru" a povie "podme sa obetovat pre blaho vsetkych okolo nas " a oni to spravia, s pocitom ze niekomu pomohli, sranda na tom je ze vsetko ostane po strarom. Veria vo svoje vizie tak slepo, ze su sami presvedceny o tom, ze ta "energia" alebo tu spominana "ochrana" okolo nich je skutocna, sami si vsugeruju ten pocit... A to je chore...

Svet nieje zalozeny na astralnych principoch ale na materialnych... a realnych (skutocnych), nabozenstva a viery predstavaju len unik pre tych, ktori s tym nedokazu zit, alebo sa zmierit...

hruby privitivizmus ? - z tvojej strany iba tvoj subjektivny nazor...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

mystique napísal:vies co je na tom najsmutnejsie uplink ? Takyto ludia hladaju pravdy v nie materialnom svete ale v tom astralnom, potom pride ich "vodca" alebo "guru" a povie "podme sa obetovat pre blaho vsetkych okolo nas " a oni to spravia, s pocitom ze niekomu pomohli, sranda na tom je ze vsetko ostane po strarom. Veria vo svoje vizie tak slepo, ze su sami presvedceny o tom, ze ta "energia" alebo tu spominana "ochrana" okolo nich je skutocna, sami si vsugeruju ten pocit... A to je chore...

Svet nieje zalozeny na astralnych principoch ale na materialnych... a realnych (skutocnych), nabozenstva a viery predstavaju len unik pre tych, ktori s tym nedokazu zit, alebo sa zmierit...

hruby privitivizmus ? - z tvojej strany iba tvoj subjektivny nazor...
mystique mas velmi plytke a obmedzene znalosti z tejto oblasti, tak tu prosim Ta neargumentuj notoricky znamymi udalostami zo siekt.

A Tvoj vyrok:
ma pre mna rovnaku hodnotu ako pre Teba moj vyrok:
Svet je zalozeny primarne na duchovno-psychologickych principoch a az sekundarne na materii.
Je to slovo proti slovu, udalost proti udalosti, svedectvo proti svedectvu. Mas priblizne rovnaky [a neustale sa zmensujuci] pocet zarytych materialistov vs. priblizne rovnaky pocet duchovne zalozenych ludi. Materialistom funguju ich antibiotika a geneticky modifikovana strava, "duchovne" zalozenym ludom funguju ich homeopatika [napr. bachove kvety], silvova metoda, feng-shui, rei-ki a bio[eko] zradlo.

Skus si uvedomit ze svet nie je manifestovany jednoznacne materialne, tak isto ako nie je manifestovany jednoznacne duchovne. Ak sa nenachadzas v strede, tak sa radis do kategorie:
A to je chore...
nic viac, nic menej.

A ano, mas pravdu, ja vnimam subjektivne manifestovanu pravdu, subjektivne ju chapem a subjektivne ju interpretujem, narozdiel od Teba, ktory "objektivne" vnima, chape a interpretuje - a preto odsudzujes vsetko co sa nezhoduje s Tvojou pravdou. Cize Ty si pan vseved a ja som hlupak co zije v duchovnom blude, ze ano :roll:
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

A ano, mas pravdu, ja vnimam subjektivne manifestovanu pravdu, subjektivne ju chapem a subjektivne ju interpretujem, narozdiel od Teba, ktory "objektivne" vnima, chape a interpretuje - a preto odsudzujes vsetko co sa nezhoduje s Tvojou pravdou. Cize Ty si pan vseved a ja som hlupak co zije v duchovnom blude, ze ano
Nespominam si ze by som niekde pisal ze je to objektivne, napisal som svoj nazor, netusim preco povazujes za potrebne tym poslednym dotatkom zavadzat ludi a robit zo seba utrpitela/mucenika astralne mysliaceho cloveka...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

mystique napísal:Nespominam si ze by som niekde pisal ze je to objektivne, napisal som svoj nazor, netusim preco povazujes za potrebne tym poslednym dotatkom zavadzat ludi...
Ja zavadzam ludi? A co Ty? Napisal si:
Veria vo svoje vizie tak slepo, ze su sami presvedceny o tom, ze ta "energia" alebo tu spominana "ochrana" okolo nich je skutocna, sami si vsugeruju ten pocit... A to je chore...
Ak toto nie je jednoznacne vyneseny sud nad ich nazorom, tak co potom? Pozvanka na hip-hopovy festival?
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Omg pozri si to co som citoval,... Necitoval som cely prispevok !
Cize Ty si pan vseved a ja som hlupak co zije v duchovnom blude, ze ano
Na toto som narazal...
Napísať odpoveď