css problem - "vodopad" divov

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
final
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

css problem - "vodopad" divov

Príspevok od používateľa final »

zdravím, vedel by mi pls niekto poradiť ako spraviť niečo také, ako je na prvom obrázku?

jedná sa o jeden hlavný div, v ktorom je niekoľko divov o šírke 49%, každý z nich môže mať rôznu výšku..

keď to dám všetko ako float:left, tak to narobí bordel ako je na druhom obrázku.. akosi ma nič nenapadá ako to spraviť.. ide aj o to, že ten float je tam dosť potrebný, nakoľko pri skracovaní šírky okna sa tie divy hodia pod seba do jedného stĺpca..
Prílohy
xxx2.PNG
xxx.PNG
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Tie divy sa nemajú presúvať medzi stĺpcami? Ak nie, tak ich umiestni do dvoch divov (a jednému nastav float: left;).
final
Light Star
Light Star

nerozumiem ako presúvať ?
keď je dostatočná šírka, tak sú v dvoch stĺpcoch.. a keď nie, tak sa dajú všetky do jedného stĺpca..

k tým dvom divom, to by som ale potom musel určovať, ktorý div má ísť do ktorého stĺpca
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Skúšal si nastaviť, aby tie divy boli inline (a nie block)?

// chrono: Ale ty asi chceš, aby sa najskôr radili pod seba a až potom vedľa seba
final
Light Star
Light Star

teraz som skúsil, ale robí to dosť bordelu, s tým by to asi ani nešlo.. ešte poskúšam hlbšie..

// hm no nič, s tým inline to nevidím ružovo..

a to radenie, to je v podstate jedno.. hlavné je, aby sa tak pekne poukladali vedľa seba.. bez toho aby som ja nejak rozhodoval, ktorý div kam má zapasovať.. asi chcem ale veľa čo :)
Napísať odpoveď