Ahojte, teraz som kupil wifi router. ale nevem to niak nastavit. prosim poradte som ochotny aj zaplatit!!!!!!!!!!!!!!!!!
proste nevem co mam nastvist skusal som uz vsetko. takze prichadzauju otazky hej.
Prva otazka:kedze mam pevnu ip. to znamena ze si musim nasvait v browsi routra moju ip co mam od providera hej?!alebo mam zadat ip co mi dali k modemu??
druha:subnet mask je 255.255.255.0 ta je spravna ze?
tretia:Co mam dat ako defluat geteway??
teraz trocha praxe. kabel som mi ide zo stareho modemu kde je zapojeny dsl. teda linkovy kabel je v dsl modeme a s dsl modemu pomocou lan kabla som pripojil do routra ma to byt zapojene do WAN alebo LAN??teda ze ten kabel co ide z modemu do routra ma byt v LAN abo v WAN?
prax:Ide mi oto ze cez router chcem spojit notas a taktiez aj pc co je na psochodi samozrejme v pcku je Wirless lan PCI adapter. takze aj to ako mam nastavit?prosim fakt mi pomozte. ak vsetko pojde naozaj zaplatim
Router Siemens Gigaset SE361 WLAN
S tým zaplatenim si fakt dobry
a strasne zufalý asi.Kabel musis zapojit do wan, na routeri nastavit vsetko podla tvojho pripojenia, teda ako si mal doteraz pccko. WAN je vonkajsia siet, LAN bude predstavovat PC a notas. Toto som si isty, ale co dalej
Edit: A nemal si k tomu ziadny manual alebo nieco podobne?
Edit2: Ty si manual ani zdaleka nevidel, lebo aj ked nevies po anglicky ani inou recou ceknut, tak aspon otazku, ci zapojit do Wan alebo Lan by si vedel, aj ked je to jasne uz z nazvov. Manual
Edit2: Ty si manual ani zdaleka nevidel, lebo aj ked nevies po anglicky ani inou recou ceknut, tak aspon otazku, ci zapojit do Wan alebo Lan by si vedel, aj ked je to jasne uz z nazvov. Manual
ale ano manual mam ktomu. ale proste nejde to. nevem preco!!!vista mi ukazuje ze comp a point je dobre len s pointu sa neda pripojit na net!!to jevtom...tak teraz kabel z modemu ma byt vo WAN??lebo ja pomocou routra budem bezdratovo pripajat aj na notas aj na comppato83 napísal:S tým zaplatenim si fakt dobrya strasne zufalý asi.Kabel musis zapojit do wan, na routeri nastavit vsetko podla tvojho pripojenia, teda ako si mal doteraz pccko. WAN je vonkajsia siet, LAN bude predstavovat PC a notas. Toto som si isty, ale co dalej
![]()
Ja ti viac ako je v tom manualy asi nepoviem, mal by si skratka pripojit pc s eternetovym kablom do konektoru LAN. Spustit browser a zadat: http://192.168.2.1 a tam si uz nastavujes vsetko potrebne pre router. Aspon tak to je v manualy.