pls,mam graficku Ati radeon 9550 256mb,nvm ako ju mam nataktovat,stiahol som si ati tray tool,no a teraz co dalej,myslim kde to mam taktovat...myslim ze v tej tabulke co dalej...thx
no musis zvysovat do vtedy,dokym ti to pojde dobre,lebo ak budes mat v obraze nejake artefakty(pasiky,stvorceky,zrnenie pocas hry)tak daj tu frekvenciu kde ti to nerobi,sam som presne tuto grafiku nataktoval kamaratovi
Daggertail napísal:no musis zvysovat do vtedy,dokym ti to pojde dobre,lebo ak budes mat v obraze nejake artefakty(pasiky,stvorceky,zrnenie pocas hry)tak daj tu frekvenciu kde ti to nerobi,sam som presne tuto grafiku nataktoval kamaratovi
mam ATi R9550 sice len 128MB verziu ale nataktoval som ju z 250.200 (takych istych taktov ako ty) na 410.230, na povodnom pasive (karta nema aktiv) cez ATiTool, je to jednoduchsie ako cez atitraytool, lebo sam postupne zvysuje frekvenciu jadra / pamate a pri artefaktoch spomaly zvysovanie, resp. ho zastavi ... no v prvom rade si stiahni este omega drivere a precitaj si nejake clanky, az potom sa pytaj
N!TrO napísal:mam ATi R9550 sice len 128MB verziu ale nataktoval som ju z 250.200 (takych istych taktov ako ty) na 410.230, na povodnom pasive (karta nema aktiv) cez ATiTool, je to jednoduchsie ako cez atitraytool, lebo sam postupne zvysuje frekvenciu jadra / pamate a pri artefaktoch spomaly zvysovanie, resp. ho zastavi ... no v prvom rade si stiahni este omega drivere a precitaj si nejake clanky, az potom sa pytaj
ja to nechapem,ja ju nataktujem,dam APPLY a OK,vypnem PC,rano zapnem a uz je to default,je to nastavene spet,neviete preco?
Akurat v Biose si to nepozries Je mozne, ze si to nepozries nikde, ak na tej karte nie je teplotne cidlo, v tom pripade smola, len na dotyk musis dat. Inak ak to nenajdes v Control Center tak nikde, teda este Speedfan to vie myslim tiez zobrazit.
pato83 napísal:Akurat v Biose si to nepozries Je mozne, ze si to nepozries nikde, ak na tej karte nie je teplotne cidlo, v tom pripade smola, len na dotyk musis dat. Inak ak to nenajdes v Control Center tak nikde, teda este Speedfan to vie myslim tiez zobrazit.
chytil som ho,no nie je horuci,len tak akurat taki teply,ale mne ide PC kazdy den asi 15h taze sa necudujem