Router +Router Wifi siet

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
MIRUSKO666
Medium Expert
Medium Expert

Router +Router Wifi siet

Príspevok od používateľa MIRUSKO666 »

caute ja aj sused mame net od T/comu a chceli by sme mat siet ale pokial mozno cez wifi ...ide spojenie cez router a router su to rovnake routre vigor2700VGST(len ci je to mozne)dik :?:
nitrox
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nitrox »

Ak máš prístup k nastaveniam toho routra a dá sa tam nastaviť Client mód, tak sa to dá, ten druhý necháš nastavený na AP a malo by to byť.
MIRUSKO666
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa MIRUSKO666 »

ako sa tam dostanem ? do nadstaveni ..viem ze sa nieco pise do expoleru ale neviem co
nitrox
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nitrox »

Ak k tomu nemáš žiaden software, tak potom do prehliadače (IE, FF ...) napíš IP adresu toho routra, ak ju nevieš tak si skús pozrieť v nastaveniach sieťovky, akú máš nastavenú bránu.

Štart => Spustiť => CMD => ipconfig

tam budeš mať aktuálnu IP tvojho PC a aj bránu, ak je nejaká nastavená a nevieš aká.
Potom túto IP daj dom prehliadača, ak je možné ten router nastavovať prostredníctvom http rozhrania, tak ti nabehne buď grafické rozhranie, to bude tel lepší prípad, ak ti nabehne: Zadajte meno a heslo, tak to je horší prípad, ak ho nevieš, ja z tým nerobím, ale v škole mám od T-comu router a ten je zaheslovaný, a mne to heslo nedajú, ak na ňom niečo chcem nastaviť, tak musím zatelefonovať do T-comu a oni mi to na dialku nastavia, konkrétne som chcel spojazdniť v škole server, ktorý by mal verejnú IP takú akú má ten router, ale v tom routry by som niečo musel ešte ponastavovať, ale nemám meno a heslo.

Ak ten router nemá osobitný port na nastavovanie, tak je to jedno do ktorého portu to zapojíš, ak má nejaký osobitný port na nastavovanie, tak ho musíš napojiť tam.
Ak by náhodou nešla tá IP ktorá je brána pre tvoj PC tak skús ešte napísať do prehliadača napísať IP tvojho PC, vraj to niekedy ide aj tak, ale z tým skúsenosť nemám.
marat01
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa marat01 »

Pre Vigor 2700 je IP adresa 192.168.1.1, prihlasovacie meno je "admin" a heslo taktiez "admin". tam v lavej casti mas menu a das si Wireless LAN.
vilko
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Router +Router Wifi siet

Príspevok od používateľa vilko »

MIRUSKO666 napísal:caute ja aj sused mame net od T/comu a chceli by sme mat siet ale pokial mozno cez wifi ...ide spojenie cez router a router su to rovnake routre vigor2700VGST(len ci je to mozne)dik :?:
ee,,, cez wifi ich nespojis,,,siet mozes akurat tak vytvorit po nete cez hamachi, vpn,,atd :idea:
mino0405
Novice
Novice

POMOOOOOC

Príspevok od používateľa mino0405 »

Nemôžte to vysvetliť jednoduchšie? Lajikovy.....nie som zas až taký tupý z Pc ale v tomto mám ozaj veľký zádrhel!!! Už vyše mesiaca sa mi stále niekto dr** do wifi a potom mi to tahá asi 50kb normálne 215.. !! mám modem od T-com Vigor2700 VGST.....kam mám ísť ....ako sa to presne hesluje!! Prosím ozaj ma to už štve!!!je tu niekto kto obetuje svoj čas a pomôže mi......??? :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
pavol_be
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Router +Router Wifi siet

Príspevok od používateľa pavol_be »

no to mas blbe, ja mam to iste, tak som si to zabezpecil. Do IE napis 192.168.1.1 a tam chod do nastaveni wifi, neviem presne ako sa to vola, ale najskor WLAN, tam daj bezpecnostne nastavenia a potom vyber typ zabezpecenia (malo by to byt prve) a vyber najlepsie WPA/PSK alebo podobne, to znamena, ze sa kompy budu autentifikovat pomocou hesla, ktore napises do nasledujuceho riadku, to iste potom treba nastavit na tvojej sietovke a mas to. je este jedna moznost, a to acces control, tzn ze pripoji len tu sietovku, ktora je v zozname mac adries, ja mam kombinaciu oboch, ak mas zaujem, napis na [email protected] a ja ti pomozem to nastavit

//autoeditácia príspevku ( 22 May 2008, 16:30 )
vilko napísal:ee,,, cez wifi ich nespojis,,,siet mozes akurat tak vytvorit po nete cez hamachi, vpn,,atd :idea:
spojis, vigor 2700 ma taku moznost pokial viem (mal som ho len chvilu) neskusal som to, ale myslim si ze je to to co je k tomu potrebne
Napísať odpoveď