FPS=Frames per second (teda počet obrázkov za sekundu). Program/hra niečo zobrazuje a podľa výkonu počítača (prípadne nastavení programu/hry) zvládne za sekundu prekresliť obrazovku niekoľko krát (a to je fps).
evee napísal:JJ FRAPS..to je najlepsie..+ je ze tam sa daju robit aj good screenshoty a tiez sa tam da nahravat videko...super programek
ked uz je rec o tomto programe... ako ste dosiahli, ze vam to tak fachci? jedno video je neskutocne velke. mam pocit, ze mi nestiha HW spracovat to video. 2 GHz CPU, 512 RAM, FX 5600 a HDD ATA133. ked si pozriem vytvorene video, tak seka na nejakych 10 FPS, co je skutocne malo. celkovo pri nahravani videa mi klesne FPS na tuto hodnotu.
je chyba v HW alebo je nejaky trik aby to ficalo aj na slabsom HW?
turtlak69 napísal:ked uz je rec o tomto programe... ako ste dosiahli, ze vam to tak fachci? jedno video je neskutocne velke. mam pocit, ze mi nestiha HW spracovat to video. 2 GHz CPU, 512 RAM, FX 5600 a HDD ATA133. ked si pozriem vytvorene video, tak seka na nejakych 10 FPS, co je skutocne malo. celkovo pri nahravani videa mi klesne FPS na tuto hodnotu.
je chyba v HW alebo je nejaky trik aby to ficalo aj na slabsom HW?
heh.. na tvoj PC fraps moc robeny neni... ale.. dobre je si dat ukladat videa na iny HDD ako je hra... ine triky tazko... bohu vdaka ze to este nekomprimuje... inak dobry trik by bol zaobstarat si lepsi CPU a viac RAM.. o VGA ani tak nejde
inak... celkom ti na FPS pomoze ked si das nahravanie videa ako Half-size
a zniz si v hre rozlisenie napr.
Na základe tejto témy som si konečne aj ja skúsil inštalnúť FRAPS, lenže pri hraní sa mi prejavuje zaujímavá chyba. Zatiaľ som to vyskúšal iba pri GTA: SA, no jednoducho počas hrania sa zrazu moje auto, môj CJ pohybuje úplne sám.. akoby bol zaseknutý. Po vypnutí FRAPSu opäť všetko v poriadku. Je to normálné?
brm napísal:Na základe tejto témy som si konečne aj ja skúsil inštalnúť FRAPS, lenže pri hraní sa mi prejavuje zaujímavá chyba. Zatiaľ som to vyskúšal iba pri GTA: SA, no jednoducho počas hrania sa zrazu moje auto, môj CJ pohybuje úplne sám.. akoby bol zaseknutý. Po vypnutí FRAPSu opäť všetko v poriadku. Je to normálné?
ee.. FPS sa drží nad 20.. ale tvári sa to tak, akoby som ja mal stlačenú klavesnicu, ale ju v skutočnosti nemám, napr. šípku vpravo, že auto mi ide doprava. Až keď ešte raz ťuknem na šípku vpravo, tak to prestane..