4G + PC

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
M@rt1n
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

4G + PC

Príspevok od používateľa M@rt1n »

checem si dat net od TComu ale musim si kupit ten modem da sa zohnat nejaky rozbocovac lebo mam 2 kompy a nechcem kupovat ten modem za 4 litre. Proste potrebujem neco take co strcim do sietovky a potom tam strcim modem a kabel z druheho compu da sa to vobec,???[/i]
MGSnake
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa MGSnake »

ano rozbočovač sa da kupit ale už to bude o niečo pomalsie ked tam budu 2 PC.DELENE DVA
Dante3000rpm
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Dante3000rpm »

staci ti jeden obycajny modem a sietovy kabel - 5 metrov stoji 50 sk-
do jedneho pc zapojis modem a prepojis druhe pc s prvym cez sietovy kabel, v nastaveniach nastavis ipcky (uz si ich nepametam 256.256.256.001 a 256.256.256.002 alebo tak nejak) a potom sa ti automaticyk druhy pc napoji na net. Toť vše
MGSnake
Light Star
Light Star

Dante3000rpm napísal:staci ti jeden obycajny modem a sietovy kabel - 5 metrov stoji 50 sk-
do jedneho pc zapojis modem a prepojis druhe pc s prvym cez sietovy kabel, v nastaveniach nastavis ipcky (uz si ich nepametam 256.256.256.001 a 256.256.256.002 alebo tak nejak) a potom sa ti automaticyk druhy pc napoji na net. Toť vše
No hej ale z druheho PC sa na net napojiš iba ked bude ten prvy zapnuty nie?
Dante3000rpm
Medium Star
Medium Star

no hej musi byt ten druhy zapnuty
M@rt1n
Guru wannabe
Guru wannabe

lebo ja chcem ten PC z T---Comu a kne mu je najlacnejsi modem za 2500 tak ten chcem kupit a on ma pripojenie ake USB or to ako sietovka? nemusim mat 2 sietovky???

TENTO http://tcom.sk/Default.aspx?CatID=243&N ... ction=home

ten za 990 ale k PC je za 2500
MGSnake
Light Star
Light Star

Ked ma cez USB tak nemusis mat sietovku(aspon sa mi zda).
Dante3000rpm
Medium Star
Medium Star

este jedna moznost ale neviem ci to existuje- rozdvojka na USB do ktorej by si dal modem a zapojil do jedneho a do druheho PC
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

LOL a co tak kupit router? Nie je povinnost brat od T-comu zariadenie,kup si nejaky router za 1500Sk a nemusis mat zapnuty PC pojde ti aj druhy a mas v tom aj modem aj rozbocovac v jednom.
M@rt1n
Guru wannabe
Guru wannabe

juicy51 napísal:LOL a co tak kupit router? Nie je povinnost brat od T-comu zariadenie,kup si nejaky router za 1500Sk a nemusis mat zapnuty PC pojde ti aj druhy a mas v tom aj modem aj rozbocovac v jednom.
ale ked som volal do T-Comu tak povedali že si musim zakupiť internet,modem,PC secure :)
marat01
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa marat01 »

No fesak asi ta sklamem, ale co sa tyka vianocnej kampane co spustil teraz T-Com, tak k PC je povinne kupit si u nich aj koncove zariadenie. Takze to asi "neoklames". a co sa tyka modemov, USB modemy uz nie su v ponuke, mas moznost si kupit ethernetovy modem Microcom AD2706 alebo Glittel 318 RI (nemozes si vybrat, dostanes jeden z nich) alebo ako druhu moznost router myslim ze Vigor 2700 VoIP. Takze asi tak...

No a aby som nezabudol, PC Secure je povinny benefit celych 36 mesiacov viazansti (taka je pri kupe PC), kde mesacne platis poplatok "za licenciu" :)
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

co je vlastne ten 4G internet ,ako prijimam net ? je to pevna linka alebo bezdrotove alebo co ?
marat01
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Patjo napísal:co je vlastne ten 4G internet ,ako prijimam net ? je to pevna linka alebo bezdrotove alebo co ?
4G od T-Comu je net cez DSL, priapdne cez DSL2+. Je to cez telefonne linky s tym, ze to mozes mat s pevnou linkou (hlasovou sluzbou) alebo bez nej...
sinaj
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa sinaj »

tak si zober ten modem za 1000 a kup si nejaky lacny router ktory ti to spravy . .a stale to mas lacnejsie ako brat ten od t-comu . . .aj ked ten sa mimoriadne oplati . .bo je to dobry router
nitrox
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nitrox »

POdľa mňa by si to mohol spraviť tak, že si zoberieš ten najlacnejší router od T-comu na ethernetové pripojenie, kúpiš si za 350 Sk switch a máš to. a možeš pripojiť cca 3 PC na net, a ani jeden nieje závislí od druhého, router ti pridelí IP a máš to v pohode.
marat01
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

nitrox napísal:POdľa mňa by si to mohol spraviť tak, že si zoberieš ten najlacnejší router od T-comu na ethernetové pripojenie, kúpiš si za 350 Sk switch a máš to. a možeš pripojiť cca 3 PC na net, a ani jeden nieje závislí od druhého, router ti pridelí IP a máš to v pohode.
trosku by som ta upravil... nie najlacnejsi router, ale najlacnejsi ethernetovy modem
M@rt1n
Guru wannabe
Guru wannabe

moze byt tento switch??? alebo poradte iny z tej stranky

http://www.esupermarket.sk/sander/?Mode=Sti&StiId=48570
Lopik
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Lopik »

kludne aj ten ...
a ak by si chcel mat aj dizajnovo pekny, tak supni tento:
http://mobilpc.ekatalog.biz/zbozi/-span ... romo-strom
- ja som akurat kupil takyto ale 8port a som spokojny ... a mam to robene presne ako ty.
Net od Tcomu -> pripojka do ethernetoveho modemu Microcom AD2706 -> z neho ethernet kablom do switchu -> zo switchu ethernetom do PC .... ked budes kupovat 5portovy switch , tak mozes zapojit 1xDSL-IN , 4xPC ... simple :wink:
Napísať odpoveď