reg and guestbook
reg and guestbook
Ahoj vsetci, tak som tu zas aj s novym problemom
. Xcelby som si na stranke urobit registraciu a navstevnu knihu pomocou PHP a MYSQL. Ale neviem ako zacat
registracia ma nadvezovat na navstevnu knihu tym, ze pokial nieste regnuty, nemozte pridavat prispevky do knihy, lenze absolute neviem ako zacat, k dispozzicii mam aj php aj mysql, lenze ako? potebujem vasu surnu radu prosiiim
Kód: Vybrať všetko
<?php
if(isset($_SESSION["regnuty"])):
if(!empty($_POST["prispevok"])) mysql_query("insert kniha(prispevok,meno) values('$_POST[prispevok]','$_POST[meno]')");
endif;
?>ok
to je sice pekné, až na to že neviem čo je to include
pretoze s php len zacinam
takze keby si to popisal presnejsie...viem o co ide, funkcia include, lenze v tom kode je strasny bordel pre mna amateura, mozno keby si tie include scripty skopiroval a posall ako odpoved
bolo by fajn
ak to chces takto tak to je vela informacii aj na mna ale pisal si ze tie kody uz mas v dvoch suboroch, tak tam kde mas tie reg a login das len php kod a malo by to uz ist a este si tampozri tie komentare kde mas napriklad prihlasenie do databazy.
Kód: Vybrať všetko
<?php include "ten subor so scriptom"; ?>a dopln si tam svoje udaje.$mysql_host = "localhost"; //vas host, kde bezi databaza
$mysql_user = "mk7"; //vase uzivatelske meno na vstup do db
$mysql_passwd = "heslo do sql ti nedam, neboj sa Smile"; //vase uzivatelske meno na vstup do db
$mysql_dbname = "kniha"; //meno databazy