Router - router - internet spojenie
-
supermario
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Router - router - internet spojenie
ahojte,
mam dva routre. jeden je zapojeny do internetu a druhym sa chcem pomocou wifi napojit na tento router a vyuzivat internet. ako to mam urobit? skusal som vsetko mozne. ten druhy router mi bude vlastne sluzit ako wifi karta. odporucajte mi nejake clanky alebo mi napiste konkretne. pravdepodobne mam nejaky konflikt s LAN a WLAN sietou (myslim hlavne v pridelovani IP adries). v sucasnosti pouzivam sietovu kartu, ktora je zapojena v PC ale vykon nestaci, tak to chcem urobit cez router.
sorry ak ste to uz riesili ale nic vhodne som nenasiel...
dost mi to suri...
mam dva routre. jeden je zapojeny do internetu a druhym sa chcem pomocou wifi napojit na tento router a vyuzivat internet. ako to mam urobit? skusal som vsetko mozne. ten druhy router mi bude vlastne sluzit ako wifi karta. odporucajte mi nejake clanky alebo mi napiste konkretne. pravdepodobne mam nejaky konflikt s LAN a WLAN sietou (myslim hlavne v pridelovani IP adries). v sucasnosti pouzivam sietovu kartu, ktora je zapojena v PC ale vykon nestaci, tak to chcem urobit cez router.
sorry ak ste to uz riesili ale nic vhodne som nenasiel...
dost mi to suri...
-
supermario
Light Star
-
nitrox
Light Star
A dá sa ten jeden router nastaviť ako client ? ak ano, tak ho tak nastav a potom sa pripoj na tú sieť, ktorú ti vytvoril ten prvý router, a malo by to isť IP by ti mal prideliť ten prvý, ak máš nastavený ako DHCP server a ne PC nastavené automatické načítavanie IP.supermario napísal:no to ano, ale nic konkretne. ja sa do nastaveni dostanem bez problemov, lenze neviem co dalej...
-
supermario
Light Star
no nitrox, ak sa nemylim tak kazdy wifi router sa da nastavit ako AP. inac by to nebol wifi router (aspon si myslim).nitrox napísal:A dá sa ten jeden router nastaviť ako AP ? ak aná, tak ho tak nastav a potom sa pripoj na tú sieť, ktorú ti vytvoril ten prvý router, a malo by to isť IP by ti mal prideliť ten prvý, ak máš nastavený ako DHCP server a ne PC nastavené automatické načítavanie IP.
vsetkemu chapem, len jediny problem je, ze neviem ako presne urobit tieto nastavenia. som totiz v UK a problem ma moja znama. mam na to jeden den aby som jej to spojazdnil.
to tom4s3: dost mi to pomohlo, diky.
-
supermario
Light Star
-
supermario
Light Star
-
supermario
Light Star
-
supermario
Light Star
nie, nerozumies mi. vobec sa nemozem dostat do routru. myslel som, ze je vadny kabel ale vymenil som ho a nic. vyskusal som druhy router a dostal som sa do jeho nastavenia bez problemov. ale do toho prveho sa vobec nemozem dostat. resetol som ho, takze mal by byt defaultne nastaveny. bohuzial, nereaguje. trosku ma to znervoznuje, lebo som sa s tym este nestretol. vsetko svieti a nic nejde...
ale diky tom4s3... dnes cestujem naspat na slovesnko, takze to nechame lezat...
modovia, mozte lock...
ale diky tom4s3... dnes cestujem naspat na slovesnko, takze to nechame lezat...
modovia, mozte lock...
-
t0m4s3
Admin
Pokial ti ani neprejde ping (v pripade, ze nie je blokovany, co je 99% pripadov) tak je jasne, ze sa do toho routru nedostanes, pretoze nemas konektivitu k nemu. Mozno keby sme zacali byt konkretnejsi (IP adresy tych dvoch routrov, IP adresa nastavena na pocitaci, typ routrov), tak sa problem vyriesime skorej.
-
supermario
Light Star