Iframe a štýly

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
atlox
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Iframe a štýly

Príspevok od používateľa atlox »

Servuste chalani... Počujte, keď mam na stránke iframe a mam definovanú jeho šírku v pixeloch a výšku na 100%, tak sa to zobrazí v pohode. Ale akonáhle prejdem po odkaze v menu tak sa mi zmení jeho výška na nejakú hodnotu... tušim to bude iba preddefinovaná výška tagu iframe.

CSS štýl odkazu v menu:

Kód: Vybrať všetko

A.menu {
	color: #FFFFFF;
	font-size: 11px;
	font-family: Verdana;
	background-color: #333333;
	padding: 3px;
	text-decoration: none;
	width: 100%;
	border-bottom: 1px dashed #000000;
	font-weight: bold;
}
A.menu:hover {
	color: #FFFFFF;
	background-color: #000000;
}
A.menu:active {
	color: #000000;
	background-color: #555555;
}
no a ten nešťastný iframe:

<iframe src="prva.html" width="421px" frameborder="0" style="height:100%;"></iframe>
PLS poraďte mi čo je vo veci. Ozaj... použil som tabuľkový layout. Vopred vďaka za rady :wink:
Shrekzv
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shrekzv »

jedna dobra rada..nedavaj velkost iframu v %tach:D....ale daj pevnu..nak je aj roztiahnuta kusok stranka...na percenta sa vykasli.....
zupanok
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa zupanok »

existuje aj JS na dynamickú zmenu výšky IFRAME podľa obsahu, mám to odskúšané, je to zaujímavý skriptík (hotscripts.com) vid príloha
ja to používam pre vkladanie phpbb do CMS takto:

<?php
echo "<script type='text/javascript' src='forum/forum.js'></script>";
echo "<iframe id='okno' name='okno' src='forum/index.php' scrolling='auto' marginwidth='0' marginheight='0' frameborder='0' vspace='0' hspace='0' style='overflow:visible; width:100%; display:none'></iframe>";
?>
Prílohy
forum.zip
JS pre dynamicky IFRAME
(1.25 KiB) 53 stiahnutí
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

mne osobne by pomohol link na stranku, nech vidime, ako to vyzera..
zupanok
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa zupanok »

pozrel som si ten skript znovu, lebo som ho skúšal na inú stránku a zdá sa, že v opere to auto_resize_height nefunguje (operu zatiaľ nemám)
a čo sa týka linku, je v mojom profile, na stránke je to aplikované pre forum,

a ešte pre záujemcov jeden postreh pri použití pre forum phpbb, testoval som to na localhoste, riadne to fungovalo okrem administrácie fóra, tam mi to akosi nejde, ale na webe to ide kompletne

prirodzene má to aj chybyčky vlastné IFRAME, pri refreshi stránky to vracia na úvodnú stránku v IFRAME, pri listovaní stránok (napr. príspevky) to zase nejde na TOP, ale možno aj tieto chybičky sa dajú odstrániť.

a na záver: IFRAME používam výnimočne, keď sa jedná o vkladanie jedného systému do druhého, teda pri zložitejších stránkach, kde som ešte nenašiel iný, lepší/vhodnejší spôsob (teda ak odmyslím kompletné preupravovanie odkazov v jednom zo systémov). Ak by niekto vedel o lepšom riešení, rád sa oboznámim s jeho poznatkami.
Napísať odpoveď