"zákony o fotkách na nete"

Všetko čo hľadáte a doteraz sa vám to nepodarilo zohnať smerujte sem...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Tu je nieco ohladom povoleni pri foteni: http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia ... o-zakonom/

Mozno sa to niekomu zide.
JurijRubanov
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa JurijRubanov »

Nový (podobný) problém
V škole máme za úlohu urobiť webovú vzdelávaciu stránku. Rozhodol som sa pre tému maliarstva. Je možné použiť na tieto nekomerčné účely obrázky napr. z Wikipedie? Samozrejme s tým, že uvediem zdroj. Hnevá ma však táto časť, ktorá je uvádzaná pri každom diele:
Obrázok
Môžem použiť ľubovoľné obrazové súbory, ak je pri nich tento text, na webovej stránke? Podotýkam, že sa jedná o nekomerčnú vzdelávaciu stránku. Ďalej ešte ide o to, že tá stránka má ísť na súťaž, kde sa vyžaduje dodržiavanie autorských práv.
nitrox
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nitrox »

Trocha odbočím od témy, ale nechcem zakladať novú tému, ak tu už niečo skoro podobné je.

Takže ide o to:
kde by som na nete našiel nejakú stránku, kde by boli najlepšie úplné znenia zákonov, myslím, že by také niečo malo byť, ja osobne by som privítal niečo o telekomunikáciách a jeden známy ma poprosil, či by som mu nenašiel niečo ohľadom poľovníctva, enviro, ŽP a tak, viete poradiť, ja som našiel, ale len od akejsi firmy, ktorá za to chcela niekoľko tisíc korún, na ročný prístup, z tým, že mi budú na mail zasielať novelizované znenie jednotlivých zákonov, a až tak sa mi to neoplatí, aby som za to dával také peniaze.

Tak prosím pomôžte ak viete.
Za každú odpoveď ktorá mi aspoň trocha pomôže vopred ďakujem.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

JurijRubanov
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa JurijRubanov »

Toto som našiel na wikipedia.org, je tam však písané len o USA:
Fair use is a doctrine in United States copyright law that allows limited use of copyrighted material without requiring permission from the rights holders, such as use for scholarship or review.
Myslíte, že by sa to dalo uplatniť aj v rámci Slovenska?
Napísať odpoveď