Orange Homebox vs T-com Magio
Orange Homebox vs T-com Magio
Takze som si to zhrnul asi takto :
Orange Homebox :
+ rýchlosť internetu pri najnižšom programe 12mb/s
+ viacej programov v základnom balíku ako magio
+ digitálna TV+Fibernet za 1200Sk s klasik
- čítal som na iných fórach o tom že Fibernet obmedzuje p2p siete
- skoro každý druhý zákazník sa sťažuje na časté výpadky
- cena vyššia o 200Sk zaokrúhlene oproti magiu klasik
Magio:
+ nižšia cena oproti orange homebox,balík (digi TV,internet 4G,pevná linka) za 997Sk
+ nikde som nečítal že by magio obmedzovalo sťahovanie z p2p sietí
- pomalší internet iba 1,5mb/s pri každom programe
- menej programov základom balíku
Vaše názory
Orange Homebox :
+ rýchlosť internetu pri najnižšom programe 12mb/s
+ viacej programov v základnom balíku ako magio
+ digitálna TV+Fibernet za 1200Sk s klasik
- čítal som na iných fórach o tom že Fibernet obmedzuje p2p siete
- skoro každý druhý zákazník sa sťažuje na časté výpadky
- cena vyššia o 200Sk zaokrúhlene oproti magiu klasik
Magio:
+ nižšia cena oproti orange homebox,balík (digi TV,internet 4G,pevná linka) za 997Sk
+ nikde som nečítal že by magio obmedzovalo sťahovanie z p2p sietí
- pomalší internet iba 1,5mb/s pri každom programe
- menej programov základom balíku
Vaše názory
hojko - pricom sa stale pouziva klasicky vodic, u nas kopali tiez a vidim, co tam mame:) teda nevyriesili cca nic, aj ked je jasne, ze ustredne maju vedene optikou, prave ta posledna mila je dolezita, chello ju ma vedenu koaxialom, do 50mbit/s to casom pojde (teda aj IPTV, ak ju niekedy nasadi), orange ma najlepsiu volbu celu cestu po optike (FTTH). (ty to vies, pisem pre ostatnych)
realne skusenosti - dvaja ludia orange, obaja cca medzi prvymi, ide az na male vypadky v pohode, vsetky casti.
magio - jeden znamy, ma klasicku telku takze kvalita ok.
ja som si magio pozeral v tcom centre alebo ako sa to vola, na 82cm lcd a bolo to otrasne, plus dlzka prepinania, plus pocet zariadeni... nie je o com, nevidim v tom zmysel.
upc - zatial som videl len 5 minut cca, obraz v pohode (na urovni analogu), pouzivaju tusim nejaku variantu DVB, teda vyhody/nevyhody na tejto strane.
realne skusenosti - dvaja ludia orange, obaja cca medzi prvymi, ide az na male vypadky v pohode, vsetky casti.
magio - jeden znamy, ma klasicku telku takze kvalita ok.
ja som si magio pozeral v tcom centre alebo ako sa to vola, na 82cm lcd a bolo to otrasne, plus dlzka prepinania, plus pocet zariadeni... nie je o com, nevidim v tom zmysel.
upc - zatial som videl len 5 minut cca, obraz v pohode (na urovni analogu), pouzivaju tusim nejaku variantu DVB, teda vyhody/nevyhody na tejto strane.
to TomAss: 3x zhorel modem? pri magiu sa pouziva modem? keby si povedal ze mu zhorel SetTopBox, tak to by som stravil, ale mozem?
to enter00: zalezi od uhla pohladu, ja pozeram na take magio, ze neslo 2 krat, raz ked kolega mylom vypol router a druhy raz ked bola burka a poskodila encoder. Inak pohoda... Takze nesuhlasim s tym ze su to posledne pokusy... Uznavam ze Orange je technologicky popredu, ale kym pokryje slovensko, tak budeme stary ujovia... Magio pokryva velmi velku cast slovenska. A ma zaujali tvoje skusenosti s Magiom... kolko trvalo prepnutie? Bo magio sa ma prepnut "okamzite", v pripade ze sa tak nestane, tak je problem so STB, treba ho vymenit...
Ja mam dobre skusenosti s Magiom, takze ho kusok branim
, orange som este neskusal, ale verim ze bude lepsie... len ta dostupnost bude horsia...
to enter00: zalezi od uhla pohladu, ja pozeram na take magio, ze neslo 2 krat, raz ked kolega mylom vypol router a druhy raz ked bola burka a poskodila encoder. Inak pohoda... Takze nesuhlasim s tym ze su to posledne pokusy... Uznavam ze Orange je technologicky popredu, ale kym pokryje slovensko, tak budeme stary ujovia... Magio pokryva velmi velku cast slovenska. A ma zaujali tvoje skusenosti s Magiom... kolko trvalo prepnutie? Bo magio sa ma prepnut "okamzite", v pripade ze sa tak nestane, tak je problem so STB, treba ho vymenit...
Ja mam dobre skusenosti s Magiom, takze ho kusok branim
-
supermario
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
mam orange...
a mozem ho len odporucit
ziadne blokovanie sa nedeje...
ziadne obmedzenie neexistuje...
net chodi 10x lepsie ako pri chello
magio a dsl sa s optikou neda ani trochu porovnat...
jedina vyhoda chella a jeho analogoveho signalu je v tom ze mozete mat pripojenych aj viac TV prijmacov...
pri dig.tv musite mat ku kazdemu prijmacu jeden set-top-box...
magio - nikdy...
chello - dakujem stacilo...
orange
a mozem ho len odporucit
ziadne blokovanie sa nedeje...
ziadne obmedzenie neexistuje...
net chodi 10x lepsie ako pri chello
magio a dsl sa s optikou neda ani trochu porovnat...
jedina vyhoda chella a jeho analogoveho signalu je v tom ze mozete mat pripojenych aj viac TV prijmacov...
pri dig.tv musite mat ku kazdemu prijmacu jeden set-top-box...
magio - nikdy...
chello - dakujem stacilo...
orange
deblasco - vidis, to ma zaujima. v com podla teba chodi lepsie inet od orangu? na telku nehladim, nezaujima ma.
momentalne mam chello extreme, rychlost stabilna, ziadne blokovane porty, verejna IP adresa, cca aj pevna, kedze timeout na dhcp je 48hodin.
v com je teda lepsi? rychlost beriem, ak najdes zdroj.
neber to ako podpichovanie, zaujima ma to, orange bude coskoro aj v nasom baraku.
momentalne mam chello extreme, rychlost stabilna, ziadne blokovane porty, verejna IP adresa, cca aj pevna, kedze timeout na dhcp je 48hodin.
neber to ako podpichovanie, zaujima ma to, orange bude coskoro aj v nasom baraku.
pingy mam od 1 do 10ms na sk serveryenter00 napísal:deblasco - vidis, to ma zaujima. v com podla teba chodi lepsie inet od orangu? na telku nehladim, nezaujima ma.
do zahranicia su vyssie ale stale nizsie ako som mal pod chellom
o DSL sa nebudeme bavit, ok?
priepustnost mam, realnu od 24-26MBit upload mam 2Mbit...
stabilita je neuveritelna... mam fakt 0% packetloss co sa o chelu povedat neda... mozno to bolo neviem cim sposobene ale je fakt ze pod orangenetom je naozaj citelne vsetko zivsie... a to som mal classic, 8Mbit...
verejnu IP mam aj ja... tu sa nic nezmenilo...
dhcp timeout ma nezaujima, pouzivam dyndns.org router mi aktualizuje dns zaznam pri kazdej zmene... no a v neposlednom rade v cene
tak ja za tie roky nemozem povedat ziadne krive slovo, vypadky v sucte cca jeden den, a to ho mam dlho, mal som este uvodny program 384/64 alebo tak to bolo. rychlost stale naplne, ziadne chyby v uctovani sluzby a pod.
asi presvedcim na homebox suseda a otestujem na place:)
kamarat ma homebox v petrzke cca medzi prvymi, tiez sa nestazuje okrem par vypadkov.
kamarat ma homebox v petrzke cca medzi prvymi, tiez sa nestazuje okrem par vypadkov.
mna najviac sralo to ze fakturovali mi kadejako... nikdy mi neprisla faktura nacas... presne v decembri/januari sa nieco stalo a som mal ten net skoro mesiac nepouzitelny... slabe odozvy obrovsky ploss... proste zufalstvo...enter00 napísal:tak ja za tie roky nemozem povedat ziadne krive slovo, vypadky v sucte cca jeden den, a to ho mam dlho, mal som este uvodny program 384/64 alebo tak to bolo. rychlost stale naplne, ziadne chyby v uctovani sluzby a pod.
potom som to z casti vyriesil, samozrejme, na svoje naklady ze som nakupil zasuvky s nizssim utlmom... lenze na to som musel prist asi s 5tym technikom ktory bol u nas... nieco merali a ani nevedeli co merali a nie to este aky to ma vyznam... az ten piaty bol taky ze rozmyslal