spravne zapojenie dvoch HDD a dvoch CD-Rom
-
peto074125
Light Expert
spravne zapojenie dvoch HDD a dvoch CD-Rom
Potreboval by som poradiť ako mam spravne napojiť dva HDD a dve CD-Rom-ky. Bios mi len na kratko nadetekuje HDD a potom po restarte ho uz nenajde. Mam starsiu maticnu (dve ide kable, na jeden sa daju napojit dve zariadenia).Teda otazka,ako by to malo byt spravne nastavene a napojene aby mi nadetekovalo vsetky 4 zariadenie(1.HDD WD40GB,2.HDD Seagate 200GB,CD-RW SAMSUNG,DVD-RW LG)Bios mi nedatekuje vsetky naraz. V sucasnosti mam primary master Seagate200GB, WD80GB-primary slave a ostatne cdromky su secondary master a slave. kontroloval som aj jumpre a su dobre nastavene. 
-
drdi21
Star
- Kontaktovať používateľa:
ne ja to mam takto napojene.ak sa mylym a mam to zle tak sorry ludkovia.disk na ktorom je windows mam posledny na ide kably.pred nim mam ten druhy disk.a tie disky su tusim zapojene v modrej ata pripojke a mechaniky mam v poradi takomto.dvd mechaniku mam na konci a pred nou mam tu cd mechaniku v ciernej ata pripojke.
-
peto074125
Light Expert
-
Šu-Do
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
na zelenu koncovku napoj HDD obe...
z dosky kde je zelena koncovka alebo zastrcka
tam pichni IDE kabel.. a na konce napoj HDD... na uplny koniec kabla napoj Master a na stredny napoj SLAVE..
na druhy IDE kabel tiez na koniec napoj MASTER mechaniku a na stredny SLAVE mechaniku...
ak ti nedetekuje HDD alebo daco tak mas pokazenu dosku... popripade HW ako je HDD alebo mechanika... mozno kabel
z dosky kde je zelena koncovka alebo zastrcka
na druhy IDE kabel tiez na koniec napoj MASTER mechaniku a na stredny SLAVE mechaniku...
ak ti nedetekuje HDD alebo daco tak mas pokazenu dosku... popripade HW ako je HDD alebo mechanika... mozno kabel