takze mam net od T-Comu DSL Flat Basic. Mam taky problem ze ked sa pripojim na internet a chcem ist na nejaku stranku tak vzdy mi napise stranku nelze zobrazit. No a musim asi 20 krat dat refresh a potom sa mi stranka zobrazi a mozem po nej surfovat kolko chcem. Priklad: Otvorim si hojko.com po asi 20 refreshoch a mozem vsetky prispevky citat otvarat temy bezproblemov rychle. Akonahle chcem ist na inu stranku zase odznova minimalne 20 krat refresh. Ale napriklad CSko mi ide v pohode vzdy alebo stahovanie z Bearshare alebo Limeware tiez bez problemov. A robi mi to aj v IE aj v mozzile aj v opere. Fakt ze neviem kde je chyba poradte prosim
to Hojko: prosim ta ako si mam skontrolovat ci mam dobre nastavene DNS ???
to AXO: no 2 krat uz mi restartovali linku ale nic a stale hovoria ze je to koli agregacii ale ja tomu neverim lebo uz mam net 1,5roka ale tento problem mam asi len 2 mesiace. inac tebe co vsetko robili ?
try:
start->spustit->cmd
napises: ipconfig /flushdns...resp to urob na modeme, neviem aky tam je system, nemal som to...
ale mozno postaci ked to spravis na svojom pc
V dobe ked sa ti nieco take stane, skus pingnut napr. sme.sk (start->spustit->cmd->ping sme.sk -t) a posli screenshot. Ci je DNS momentalne dostupny zistis tak ze sa ti tam objavi IP adresa, tnz. ze domenove meno (sme.sk) sa prelozilo za pomoci DNS.
Aj ja si mysliim ze je to DND serverom skus 195.146.128.60 to je Origos DNS server t-comu potom napis ze ako co ked skusis toto ... ale pred tym skus ten ping na sme ako uz niekto predomnou napsal ..
Rosinoo: Skus napisat do prikazoveho riadku: ping 85.248.69.187 a potom skus napisat ping sme.sk. Oba pingy su na server sme.sk, ak ti pojde ten prvy, kde je zadana IP adresa, tak tvoj problem je v DNS.
Keso: Skusal som pouzit Open DNS pre server hojko.com, bolo to vsak nepouzitelne a veci, ktore som potreboval boli nefunkcne. Mozno doma na desktop vsetko ide, ale na server mi to neslo.
hojko napísal:Keso: Skusal som pouzit Open DNS pre server hojko.com, bolo to vsak nepouzitelne a veci, ktore som potreboval boli nefunkcne. Mozno doma na desktop vsetko ide, ale na server mi to neslo.
nj za to si treba u nich ale uz priplatit, a mylslim ze on to pre server v tomto pripade urcite nepotrebuje
Keso napísal:nj za to si treba u nich ale uz priplatit, a mylslim ze on to pre server v tomto pripade urcite nepotrebuje
na zive bol kedysi test open dns v porovnani s lokalnymi dns a moc vitazoslavne z toho open dns nevyslo..totiz, pri zaznamoch ulozenych v cache boli lokalne dns servery operatorov vyrazne rychlejsie
vilko: Je to mozne, v niecom takom spocival aj moj problem, ze to proste nenaslo niektore servre, ktore som potreboval. Medzi ne patrilo ICQ, ktore mi tam bezi, bolo to iste pripojenie na jeden server a podobne. Azda jedina vyhoda je ochrana proti DDoS utokom.
Skusal som defaul t-com dns aj opendns.. a stale mi nenacita stranku http://www.hiraxrecords.sk . Prikaz ping funguje, prelozi ju na IP adresu, ale ked zadam do prehliadaca tun, neukaze sa mi stranka ale nejake blbosti "php info" a pod..
V com je problem ?:(
//hm tak problem je v opere. vo firefoxe to ide.. ale aj tak, kde bude problem ?:/