Za popieranie holokaustu dostal tri roky

Diskusie na politické témy...
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa -AA- »

abstraktt napísal:Predstavte si ze nastane den kedy zvrhnete zidov "z tronu". co potom?
Bol by to len zaciatok procesu.. Komplexna zmena hodnot a celeho skazeneho systemu veduceho do ekonomickeho otroctva ustiaceho v zanik narodov.

Ta doba tu uz bola, tentoraz sa ale posnazili aby sa uz nikdy nevratila, mimo ine vytvorenim armady ignoranatov, otrokov, ktorych vsetky zmysli su zamerane len na pracu, peniaze a zabavu, iluzia kde vsetko ostatne je takmer nepodstatne a neovplyvnitelne..

K tvojej otazke, z casti odpoved z realnej minulosti "Co potom.."

Ohlas slovenských kultúrnych pracovníkov z Tatranskej Lomnice z 31. 08. 1940 s prihlásením sa k zásadám národného socializmu (tzv. Lomnický manifest)

Citované podľa: Vladimír Clementis, Odkazy z Londýna (Obroda Brat. 1947)

Dňa 31. augusta 1940 sišli sa v Tatranskej Lomnici kultúrni pracovníci, aby zaujali stanovisko k súčasným problémom slovenského života. Účastníkov v mene Úradu propagandy pozdravil Dr. Jozef Ambruš. Poradám predsedal spisovateľ Tido J. Gašpar. — Spisovateľ Milo Urban objasnil stanovisko kultúrnych pracovníkov k dnešnej politickej skutočnosti. Referáty mali poslanec Dr. František Hrušovský o úlohách slovenskej vedy, Dr. Stanislav Mečiar o poslaní a význame literárnej tvorby, Dr. Jozef Cincík o usmernení výtvarného umenia a univ. prof. Dr. Juraj Čečetka o problémoch školstva a národnej výchovy- — Po dôkladnom a všestrannom prediskutovaní nastolených problémov zaujali jednomyseľne toto stanovisko:

Slovenský národný socializmus a jeho uplatňovanie u nás znamená organické pokračovanie v rozvíjaní slovenských národných síl v duchu našich tradícií. Národný socializmus je sústava, ktorá najlepšie vyhovuje potrebám slovenského života, lebo umožňuje plné rozriešenie všetkých problémov politických, hospodárskych, sociálnych a kultúrnych.

Týmto systémom slovenský národ vymaňuje sa zo sféry liberalisticko-kapitalistickej, v ktorej bol násilne a proti svojmu duchu udržovaný cudzími režimami a včleňuje sa do nového hospodárskeho, sociálneho a kultúrneho poriadku, na ktorom sa buduje nová Európa. Predstavitelia slovenského kultúrneho a duchovného života dôrazne žiadajú, aby tento systém, ktorý najlepšie zabezpečuje slovenskú štátnosť, bol zodpovednými činiteľmi vo všetkých oblastiach národného života dôsledne, nekompromisne a bezodkladne uskutočnený. Osobitne vyzdvihujú potrebu, aby sa to stalo predovšetkým pri budovaní nových hospodárskych a sociálnych poriadkov, ale zdôrazňujú, že uplatnenie tohto systému má sa dôsledne vykonať aj na poli kultúrnom a školskom.

V Tatranskej Lomnici, 31. augusta 1940.

Tido J. Gašpar, Dr. Fr. Hrušovský, Dr. Stanislav Mečiar, J. Čečetka, Dr. J. Ambruš, Frico Motoška, Valentín Beniak, Ján Smrek, Andrej Žarnov, Milo Urban, Vladimír Rolko, Henrich Bartek, Jozef Cincík
enter00 napísal:opytam sa ta, kolko zidov osobne poznas?
Opytam sa ta, kolko zlodejov a vrahov osobne poznas? Tu nejde o jednotlivcov a ich individualne postoje, ale o dominantnu skupinu a jej vplyv..
deblasco napísal:potom si najdete inu skupinu ktoru sa budete snazit vymazat...
ked nic ine v buducnosti mimozemstanov...
Tato logika ma vzdy udivuje.. : )
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deblasco »

aryan reagujem na to o com sme sa bavili nie raz...
mna udivuje tvoje videnie sveta a nasilne rozdelovanie na cistych a necistych... na to ako rozdelujete ludi namiesto toho aby si nasiel cestu ako spajat ludi a spolupracovat s nimi...
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Rad by som reagoval, ale v podstate nemam na co a to z coho ma obvinujes mi tiez vela nehovori..

Len musim povedat, ja som v tomto ohlade realista a z toho vychadzaju aj moje nazory, to co za tym vidis ty neovplyvnim..
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Aryan Angel napísal:Rad by som reagoval, ale v podstate nemam na co a to z coho ma obvinujes mi tiez vela nehovori..
Len musim povedat, ja som v tomto ohlade realista a z toho vychadzaju aj moje nazory, to co za tym vidis ty neovplyvnim..
realista? hm... to si ma dostal... skatulkujes ludi... skatulkujes ich podla teorie ktora potlaca prava inych jednotlivcov a skupin... pricom samozrejme ta vasa skupina je jedina spravna a ostatne su urcene na eliminaciu... podla moznosti (ne)nasilnu... na tomto nevidim nic realisticke...
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Ty skatulkujes ludi..

Tvoje pocity a dojmy nebudem komentovat kym sa nedozviem nieco konkretne.

(nevidim vyznam tejto diskusie)
schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

Aryan Angel napísal:(nevidim vyznam tejto diskusie)
ako vždy keď nemáš argument
prečo mu nevieš normálne odpovedať ? čo je tvojou prioritou , o čo Ti vlastne ide ?
Fakt , to by zaujímalo aj mňa prečo
deblasco napísal:skatulkujes ludi... skatulkujes ich podla teorie ktora potlaca prava inych jednotlivcov a skupin... pricom samozrejme ta vasa skupina je jedina spravna a ostatne su urcene na eliminaciu... podla moznosti (ne)nasilnu...
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Aryan Angel napísal:Ty skatulkujes ludi..
mozes mi please uviest priklad?
kde a ako som skatulkoval ludi? povazujem sa za dost liberalneho cloveka... nerobi mi problem sa bavit s ludmi ineho vierovyznania, inej farby pleti alebo svetonazoru... co na zaklade toho co sem pises sa o tebe povedat neda...
Sepiroth
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Sepiroth »

deblasco napísal:aryan reagujem na to o com sme sa bavili nie raz...
mna udivuje tvoje videnie sveta a nasilne rozdelovanie na cistych a necistych... na to ako rozdelujete ludi namiesto toho aby si nasiel cestu ako spajat ludi a spolupracovat s nimi...
toto tu v podstate omieľam celý čas :)
"všetci židia sú zlí, všetkých postrieľať, chcú iba ovládnuť svet"

//mimochodom neznámy darca, keď už sa mi odvažuješ nadávať do ignorantov, tak sa aspoň podpíš aby som poznal meno toho idiota, čo sa tohto opovažuje. Osobne mám celú karmu hlboko v ... ale ignorant? to si vyprosím.
//keď ľuďom dochádzajú argumenty nastupuje agresia a nezmysly. tie mínuská sú pre mňa uznaním, že som niekoho zrejme zahnal do úzkych a on nedokáže reagovať inak než takto primitívne, aby uľavil svojmu napätému egu :lol:
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Ujo Marky »

Teraz aj ked s Aryanom v jeho nazoroch nesuhlasim sa ho musim zastat, lebo ak by ste si precitali clanok, ktory sem pred par stranami vlozil tak pochopite ze to nieje tak ako pisete :P
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

schw33k napísal:prečo mu nevieš normálne odpovedať ?
Nepolozil ziadnu otazku. Hovorim, ze na pocity alebo skreslene nazory reagovat nebudem.
deblasco napísal:mozes mi please uviest priklad?
kde a ako som skatulkoval ludi?
No mne sa zda ze skatulkujes prave mna. Napriklad aj tym prisudzovanim nejakeho hladania nepriatela, spravnosti skupiny a inych veci co mi vela nehovoria..
deblasco napísal:nerobi mi problem sa bavit s ludmi ineho vierovyznania, inej farby pleti alebo svetonazoru... co na zaklade toho co sem pises sa o tebe povedat neda...
Podla mna sa s vami "bavim" viac nez dost :D

Inak prave som si pozrel zaujimave video Velmi narovinu povedane ako sa pristupuje (nedostojne) k inemu 10-krat vacsiemu holokaustu..

Ak si to pozriete zistite ze nejde o ospravedlnovanie jedneho druhym, atp., staci pocuvat..
Sepiroth
Light Professional
Light Professional

HOLOKAUST je len jeden, GENOCÍD su tisíce. bože.
Inak nemám čo dodať, svoj postoj ku genocídam som už vyjadril.
A chceš konkrétnu otázku? Na:
Čo sa snažíš dokázať týmto vyzdvihovaním iných genocíd nad Holokaust? (pričom v iných témach samozrejme zastávaš fašistické teórie o nadradenosti našej rasy nad ostatné, vrátane tých, ktorými v tejto argumentuješ) Snažíš sa povedať, že Holokaust vlastne nebol ničím? Že je to zanedbateľné a odpustiteľné? Snažíš sa POPIERAŤ Holokaust?
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Sepiroth napísal:HOLOKAUST je len jeden, GENOCÍD su tisíce.
Fajn, na podstate to nic nemeni..
Sepiroth napísal:Čo sa snažíš dokázať týmto vyzdvihovaním iných genocíd nad Holokaust?
Zaujatost, nespravodlivost, manipulaciu, pokrytectvo,...
Sepiroth napísal:pričom v iných témach samozrejme zastávaš fašistické teórie o nadradenosti našej rasy nad ostatné
Kazda rasa je v niecom nadradena nad druhu. V prirode niet rovnosti. Radi zamienate "jedinecnost" za "nadradenost".
Sepiroth napísal:vrátane tých, ktorými v tejto argumentuješ
Prave ma nenapada ktorou fasistickou teoriou tu argumentujem.
Sepiroth napísal:Snažíš sa povedať, že Holokaust vlastne nebol ničím? Že je to zanedbateľné a odpustiteľné? Snažíš sa POPIERAŤ Holokaust?
Nie.
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Aryan Angel napísal:No mne sa zda ze skatulkujes prave mna. Napriklad aj tym prisudzovanim nejakeho hladania nepriatela, spravnosti skupiny a inych veci co mi vela nehovoria..
ked nemas co povedat zautocis? odmietas ze sa sam seba stavias do pozicie ze ty poznas pravdu ako to na tomto svete chodi? podla teba a tebe podobnych, kedze sa organizujete, a snazite sa posobit ako nadnarodna organizacia ktora bojuje proti ludom inej rasy, toto nie je skatulkovanie???
Aryan Angel napísal:Podla mna sa s vami "bavim" viac nez dost
isto a nie len bavis, ty sa svojim nazorom dokonca chvastas, propaganda ako vysita...
Aryan Angel napísal:Kazda rasa je v niecom nadradena nad druhu. V prirode niet rovnosti. Radi zamienate "jedinecnost" za "nadradenost".
skvely dvojzmysel... takze ak partia holohlavych stretne studenta zo sudanu je teda ok ked ho skopu do krvy!? fakt jedinecne... alebo sme vsetci jedinecny len niektori su jedinecnejsi? nie je toto elitarstvo ktore sa tu snazis prezentovat? neda sa toto chapat ako to spominane skatulkovanie ktore som ti tu vycital, ktore sa snazis otocit proti mne?
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

odmietas ze sa sam seba stavias do pozicie ze ty poznas pravdu ako to na tomto svete chodi?
V podstate ano, odmietam, nic take tu neprezentujem. Uvedom si ze cely ten "boj proti ludom inej rasy" "eliminacia skupin" atd. je hlavne v tvojej hlave, tvojich predstavach, mozno spolu s nejakymi 16 rocnymi skinmi.

Neviem o ziadnej organzacii, ktora ma za ciel "boj proti ludom inej rasy". Ak si pod tym ale predstavujes zamedzenie neeuropskej imigracie, multikulturalizmu a inych javov, ktore ohrozuju povodnu kulturu a obyvatelstvo, potom je situacia ina..

Len ma ale prekvapuje ze si teda este neorganizoval protest pred izraelskou ambasadou, pretoze ich politika je potom ukazkou "boja proti inej rase"...samozrejme s tym rozdielom, ze ju neuplatnuju na uzemi vlastnom, ale cudzom. S tym organizovanim som to mozno prehnal, nespominam si ze by si napisal co i len prispevok kde by si na toto vyjadril svoj nazor..

S ludmi ako ty sa takmer neda diskutovat, mas naucene frazy ako "rozdelovanie na cistych a necistych" "skupiny urcene na eliminaciu" "boj proti inym rasam" "holohlavi bijuci studentov" a tych sa drzis.

Ak si pod tym "bojom" predstavujes prave len tie fyzicke napadnutia, najdi si nejakeho holohlavca a s nim si o tom diskutuj. Ja by som si skor prial aby sa odstranili priciny tychto rasovych utokov.. a na turistov utocia skutocne len obmedzenci.

Kazdopadne, prekrutil si aj tvrdenia tykajuce sa tej jedinecnosti a cele to zacina byt unavne..

Len tak mimochodom (aspon nieco k povodnej teme),
The Guardian napísal:Auschwitz Bestseller Exposed As A Fraud...

His memoir was hailed as a classic of Holocaust literature. There were prizes and breathless reviews. But one Swiss journalist smelt a rat and after months of whispers Binjamin Wilkomirski's book was yesterday withdrawn by his German publishers. Fiachra Gibbons and Stephen Moss unravel one of the great literary deceptions

"Did I have five brothers or four. Which seems righter? I can't say for sure anymore..."
- from Fragments by Binjamin Wilkomirski

Christopher Hope called it "achingly beautiful"; the New York Times said it was written "with a poet's vision; a child's state of grace"; Anne Karpf in this paper described it as "one of the great works about the Holocaust"; all were agreed it was a masterpiece. There is just one problem - Binjamin Wilkomirski's memoir of surviving as a Jewish child alone in the Nazi concentration camps of Majdanek and Auschwitz was a fabrication, invented from beginning to end, one of the great hoaxes in publishing history.

...
http://www.guardian.co.uk/g2/story/0,36 ... 46,00.html
Tiez to nie je jediny pripad...

Prave toto su veci o ktorych som napisal ze holokaustovej story velmi nepridavaju.. :roll:
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

kde zacat? snad pri enterovej otazke. kolkych zidov poznas? nepatrila mne, ale ja mozem povedat sam za seba: niekolkych! dokonca jeden moj kolega z prace je zid. ale spravna otazka mala zniet, kolkych zidov poznas z rodu napr. rothchildovcov...takych co financovali toto bohapuste vrazdenie. tych 150 000 zidov v nemeckej armade, co sa podielalo na tomto vrazdeni. vrazdili svojich vlastnych. je nepodstatne kolkych zidov poznas, lebo je takmer iste, ze ak by sa situacia opakovala, boli by v koncentracnych taboroch prave ti zidia, ktorych poznas. ti v pozadi by si znova ohrievali vylozene nohy pred krbom a sledovali by ako im rastie konto v banke. im bol osud tych niekolkych milionov zidov ukradnuty!
(enter00, nie je to adresovane iba tebe :wink: ) a k tomu vsetkemu nam tlacia kaleraby o holokauste taketo osoby:
Litva požiadala izraelskú vrchnosť, aby umožnila vypočúvanie prominentného historika a výskumníka holokaustu Jicaka Aráda ohľadom jeho partizánskej minulosti počas II. svetovej vojny a jeho údajnej následnej služby pre sovietsku NKVD.
"Vyšetrovacie dokumenty v tomto kriminálnom prípade obsahujú dosť údajov na to, aby sa dalo predpokladať, že Jicak Arád sa v Litve dopustil vojnových zločinov", uvádza v tlačovom vyhlásení litovská generálna prokuratúra.
Arád sa údajne počas okupácie Litvy Nemeckom pridal k sovietskej partizánskej jednotke a neskôr potom slúžil v NKVD. Je podozrivý, že sa podielal na popravách litovských občanov a členov anti-sovietskeho hnutia odporu.
Arád po II. svetovej vojne slúžil v IDF (izraelská armáda) a povýšili ho na brigadier generála. Po penzionovaní v roku 1972 sa stal historikom a výskumníkom holokaustu. V rokoch 1972 až 1991 bol riaditeľom Jad Vašem, izraelskej vrchnosti pre holokaust.
a Sepiroth sa nam tu snazi nahovorit, ze sme to my, kto sa snazi ine genocidy postavit a nadradit nad "tento" holokoust. pricom z precitaneho je zjavne, ze sa snazime iba o to, aby bol "zrovnopravneny" s ostatnymi genocidami. lebo prave tento holokaust je nadradeny nad vsetky ostatne (chraneny zakonom). nebodaj ktorykolvek indian, armen,...co zomreli, boli menejcenni?
zacala to kaliho veta o krasnom svete. asi by nebol. ale ak uz nic ine, tak sa pokuste divat na holokast, tak ako si zasluzi, v kontexte genocid a v nich miliony ludi, co zomreli pred holokaustom a po nom.
http://www.pozorovatel.sk/archiv/vojna_ ... odvod.html
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

zamedzenie neeuropskej imigracie, multikulturalizmu a inych javov, ktore ohrozuju povodnu kulturu a obyvatelstvo, potom je situacia ina..
mam tomu rozumiet podobne ako vyroku:
Radi zamienate "jedinecnost" za "nadradenost".
takze vystahovat vsetkych ktori nepasuju do tvojej/vasej sablony? a ked nebudu chciet? donutit ich? zbit ich? popravit ich??? comu davas ty osobne prednost?
[quoteS tym organizovanim som to mozno prehnal, nespominam si ze by si napisal co i len prispevok kde by si na toto vyjadril svoj nazor..[/quoe]
prehnal... ale chapem tvoje rozohnenie... pouzi hladat vsetky moje prispevky... najdes tam nie jeden prispevok v ktorom odsudzujem akekolvek nasilie... za nim kusok najdes svoje pohrdave postoje k mojmu nazoru... ;) stale sa nepametas??? :)
S ludmi ako ty sa takmer neda diskutovat, mas naucene frazy ako "rozdelovanie na cistych a necistych" "skupiny urcene na eliminaciu" "boj proti inym rasam" "holohlavi bijuci studentov" a tych sa drzis.
nemozem za to ze tebe podobni maju trosku obmedzene jazykove schopnosti... dokazete tiez len papagajovat... a ked sa clovek snazi aby ste mu porozumeli, nutne sa musi znizit na vasu uroven... asi som ta podcenil zacnem pouzivat aj vety rozvite :)

aryan and kyria pouzivate strasne zaujimavy sposob argumentacie... pouzijete prefabrikat zlozeny z pravdiveho a polopravdiveho vyroku, malokedy jednoznacne reprodukovatelny a duplikovatelny... matematicky model je ze ak A implikuje B a zaroven B implikuje C tak aj A implikuje C
lenze ak A je pravda, B je polopravda tak za C si date absolutne nepodlozenu teoriu vymysel alebo bohapustu loz... tymto potom krmite masy... z nich si potom verbujete nasledovnikov podobnych v HU gardam alebo na SK tym holohlavym chlapcom v ciernych pyzamach... ti ktori ovladaju svoj jazyk lepsie je umoznene rast do krasy... stavaju sa myslitelmi a pracuju na vasej krasnej a svetlej buducnosti... :)
jj prehanam... nechal som sa uniest... uz sa neviem dockat vasich reakcii... :)
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Ujo Marky »

Rad by som od obhajcov, ze vsedky genocidi su si rovne pocul zdovodnenie toho ze spochybnovat holocaust je trestne.. spochybnovat ine genocidi uz trestne neni.. :P Takze zase si tu je niekto rovnejsi nez iny? :D
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

deblasco napísal:...
Pokial viem imigranti sa za istych podmienok deportuju aj teraz a to ze "nechcu", ma skutocne nezaujima.. Chod sa spytat na prislusne urady ci ich popravia v pripade odporu.

Naco dramatizovat.. Keby bolo na mne, poskytnem im aj prostriedky na odchod. Repatriacia by bola normalny proces. Ta "sablona" je europsky povod. Ospravedlnujem sa ak si cakal nieco extremnejsie.

Mimochodom podobne podmienky boli nastavene zakladatelmi Spojenych statov.

Ta tvoja teoria na konci je zaujimava, bola by este zaujimavejsia keby bola niecim konkretnym podlozena..
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Aryan Angel napísal:Pokial viem imigranti sa za istych podmienok deportuju aj teraz a to ze "nechcu", ma skutocne nezaujima.. Chod sa spytat na prislusne urady ci ich popravia v pripade odporu.
za istych podmienok ano ale tie podmienky nie su rasove... co sa pri tebe neda povedat... alebo si sa uz umiernil? :)
Ujo Marky napísal:Rad by som od obhajcov, ze vsedky genocidi su si rovne pocul zdovodnenie toho ze spochybnovat holocaust je trestne.. spochybnovat ine genocidi uz trestne neni.. :P Takze zase si tu je niekto rovnejsi nez iny? :D
nespochybnujem ziadnu genocidu... odsudzujem kazde nasilie v akejkolvek podobe... jedine miesto kde ho znesiem je ring, pretoze sportovci su nan trenovani...
Sepiroth
Light Professional
Light Professional

Ujo Marky napísal:Rad by som od obhajcov, ze vsedky genocidi su si rovne pocul zdovodnenie toho ze spochybnovat holocaust je trestne.. spochybnovat ine genocidi uz trestne neni.. :P Takze zase si tu je niekto rovnejsi nez iny? :D
na túto tému som sa už vyjadroval. odpoviem protiotázkou: dáky režim, vyznačujúci sa rasovou nenávisťou, ti vyvraždí pol rodiny, ty sám prežiješ pár mesiacov v koncentráku a aj po relatívnom zotvení máš nadlomené zdravie-o pár desaťročí po uliciach behajú tupé holé hlavy, vykrikujú heslá tohto režimu atď.-čo na to ty? -dáki fašistický pseudovzdelanci s falosnými titulmi (na príklade "nášho" Rydla vidíme, že všetko je možné), príp. funkcionári ku-klux-klanu a podobných organizácií pod pseudonymami uverejňujú "práce" s falošnými dôkazmi, polopravdami a ničím nepodloženými tvrdeniami "dokazovanými" metódami nad ktorými sa každý seriózny vedec alebo historik pousmeje (deblasco spomínal) a tvrdí, že žiaden Holokaust nebol, že tvoja rodina nezomrela a nik ju nezavraždil, že ty si klamár a vlôastne si ich pozabíjal ty, aby si vzbudil súcit sveta a získal postavenie -čo ty na to?

prečo nieje trestné hanobenie iných genocíd? nuž, teoreticky je (za podobné vyhlásenia o niektorých z nich si môžeš tiež posedieť, možno to nieje ustanovené osobitným zákonom, no prostredníctvom iných áno). A niektoé - je iba smutné, že zodpovedné orgány, strany, spolky, národy doteraz neprejavili potrebu aspoň sa ospravedlniť. Prečo nieje zakázaným znakom kríž? Koľko ľudí umučila a zabila inkvizícia? Tu však nejde o dôkaz toho, aký sú siloní židia, ale toho, aká je silná cirkev (a neoblomná americká nafúkanosť).
Napísať odpoveď