Pleseň

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Dipset
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Pleseň

Príspevok od používateľa Dipset »

Dnes som otvoril kompót a nsiel som tam plesen,ROzhodol som sa ho celý vyhodit aj ked bola plesen len na vrchu kompótu.Myslíte si že pleseň je v celom kompóte?Lebo to sa niekedy stáva aj s lekvármi a tak.
digo
Zablokovaný
Zablokovaný

Re: Pleseň

Príspevok od používateľa digo »

chlapce dobre si urobil...NIKDY NEJEDZ KOMPOT, AJ KED JE PLESEN LEN NA POVRCHU!!!!
pocul som, ze tie bakterie su v celom kompote, alebo take daco, takze by som ti to neodporucal jest :?
//no jo fizz, asi ne ale neriskoval by som :)
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

fizz napísal:JJ, cely kompot je v hajzli, ale predpokladam, ze aj keby si to zjedol nic vazne sa ti nestane.
prevencia!

splesnete kompoty, lekvare hocico nejeme lebo to riziko je riadne, a predsa len plesen je jedna svina co sa siri sporami a ani nevime jak nas to moze dobabrat.
Dipset
Medium Star
Medium Star

zelovoc napísal:prevencia!

splesnete kompoty, lekvare hocico nejeme lebo to riziko je riadne, a predsa len plesen je jedna svina co sa siri sporami a ani nevime jak nas to moze dobabrat.
čo by sa mi mohl ostať keby si pochutnám na plesni z kompótu?
Momo46
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Momo46 »

nejmenej by si sral od rána do večera :D podla toto aka plesen to je pravdaze
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Dipset napísal:čo by sa mi mohl ostať keby si pochutnám na plesni z kompótu?
pri najlepsom by si sa z toho posral. Pri najhorsom by Ti prenikla cez stenu v tenkom creve v dosledku nedostatocnej mikroflory [ak bola niecim poskodena, napriklad ATB], nasledna penetracia do krvneho riecistia, toxifikacia celeho organizmu, ked Ti plesen udrie napriklad na mozog, mas brutalne depresie, panicke zachvaty, uzkostne stavy a podobne "srandicky", ked Ti udrie na oblicky, su v pecku, ked na pluca, zacne Ti ich pomaly rozozierat a pluca Ti dochnu alveola po alveole a takto sa pohravaju plesne s kazdym organom. Plesen chytis ani nevies ako, ale zbavit sa jej je zapeklite tazke.

Samozrejme ze zalezi od druhu plesne. Taka najznamejsia je asi candida albicans a "najpopularnejsia".

Pre priklad, ked mas plesen na jablku, treba vykrojit riadne hlboko, alebo radsej nejest. Nikdy nevies ako hlboko sa dostala. tak 80% plesni nevidime volnym okom, preto mame priatelske bakterie v creve, ktore sa o nasu nepozornost postaraju, ak tam ovsem su.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

Dipset napísal:Dnes som otvoril kompót a nsiel som tam plesen,ROzhodol som sa ho celý vyhodit aj ked bola plesen len na vrchu kompótu.Myslíte si že pleseň je v celom kompóte?Lebo to sa niekedy stáva aj s lekvármi a tak.
chyba! treba zoskrabnut plesen z vrchu a vychutnat si kompotik :D pripadne lekvarik :D
v zivote mi z toho nic nebolo (tie potraviny chutia rovnako stale) a nemyslim si zeby to nejak "vaznejsie" skodilo max. ak niesi moc odolny dostanes sracku podla mna :wink:
//edit: linkman to vazne? budem si davat vacsi pozor no :smt025
Dipset
Medium Star
Medium Star

vendo napísal:chyba! treba zoskrabnut plesen z vrchu a vychutnat si kompotik :D pripadne lekvarik :D
v zivote mi z toho nic nebolo (tie potraviny chutia rovnako stale) a nemyslim si zeby to nejak "vaznejsie" skodilo max. ak niesi moc odolny dostanes sracku podla mna :wink:
//edit: linkman to vazne? budem si davat vacsi pozor no :smt025
s lekvárom som to aj ja tak robil ale neviem či aj budem teda
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

chlapci, myslim ze ste vrcholne nezodpovedni.
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

hh ja som takto otvoril konzervu z ananásom .. bolo tam trocha plesne.. to som zahodil.. ale tak som sa namotal nan cestou domov že som aj napriek tomu celý sežral ako také prasa.. pregrcal som celú noc.. od vtedy nemôžem ananás ani len cíť..
brácho to isté o dva dni..
(boha neviem čo mama vtedy kúpila)
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

šak stoho je penicilin nie ?? tak by si mal iba liek :D ale nie važne no ked je na vrchu je jasne ze je celi kompot pokazeny ale keby ho zjes tak rozdiel chuti ani nezpoznas a nic sa ti nestane maksimalne by si bol par hodiniek na wc :D :D :lol: :lol: a v chuti by si nic nerozoznal keby to ale zjest povies fuj to je hnusne pretože si videl pliesen ale keby ti to dala mama a ti otej pliesni nvš tak ho aj zješ a možno si to spravil vela krat a nvš otom tak teda neni sa čoho bat ale ak nanho nemas fakt velku chut na ten kompot abo džem tak radšej vyhod
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Nejedz! Treba obetovať kompótik prípadne lekvárik a vyhodiť to. Plesne sa rýchlo rozmnožujú spórami a prerastajú podhubím do celého. Môže sa zdať, že to nič nie je, ale ako vraví uplink - toxikáciu a pod. to spôsobuje...
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

teraz ako tak to tu čítam asi pôjdem do špajze a risknem to :samovrazda: zajtra sa mi nechce ísť do práce
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

Re

Príspevok od používateľa Monako2 »

a co taka plesen na syre. nemyslim NIVU, ale mam cely syr tehla na jednom mieste je trosku plesne, myslite ze to staci len vykrojit?
moni19
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa moni19 »

ja by som to urcite nejedla...aj ked sa moze zdat,ze je to len na povrchu,nikdy nevies ci sa to uz nerozsirilo...a moze to pritom chutit normalne
Momo46
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Momo46 »

dipset:Ked to ces jezt tak si nezabudni doniest na wc niake casopisi :D
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Re: Re

Monako2 napísal:a co taka plesen na syre. nemyslim NIVU, ale mam cely syr tehla na jednom mieste je trosku plesne, myslite ze to staci len vykrojit?
podla toho čo máš ešte v chladnič ak nič iné tak by som to nerbil
Sepiroth
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Sepiroth »

Monako2 napísal:a co taka plesen na syre. nemyslim NIVU, ale mam cely syr tehla na jednom mieste je trosku plesne, myslite ze to staci len vykrojit?
nuž syr zas tak ľahko nesplesnie takže ak ho z daktorej straný načía, predpokladám, že musel byťč dosť dlho vystavený nepriaznivým podmienkám a teda bude celý na prd...
....ale samopzurejme je to iné keď máš tuhú potravinu (syr) a dáky lekvár alebo kompót. V takej tekutine je to zas*até určite hneď celé, jablko alebo syr IMHO stačí odkrojiť (ak ten zvyšok stojí ešte za to)
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Monako2 »

triple napísal:podla toho čo máš ešte v chladnič ak nič iné tak by som to nerbil
si zas nemysli, ze v chladnicke neviem co skladujem :) . proste ked kupis cely pakel syru, ktory ma 2 kila, tak asi za tyzden sa nezje.
papillonbubu
Expert
Expert

Príspevok od používateľa papillonbubu »

Fu tak toto je riadna téma... Jesť či nejesť plesnivé potraviny... :lol:
Skutočná dilema... Ja osobne neriskujem nič také...
Napísať odpoveď