ochrana u DVD filmov a vseobecne...?

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
havrann
Expert
Expert

ochrana u DVD filmov a vseobecne...?

Príspevok od používateľa havrann »

Chcel by som sa opytat ako to je s ochranou originalnych DVD video ,ta ochrana brani len proti prekopirovaniu suborov z media ? alebo aj prosti inym veciam ?? ohladom DVD shrinku , on je ten ktory dokaze obist tu ochranu proti skopirovaniu a nakoniec skopiruje z dvd video subory ze ? , dakujem za tych par otazok
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

ano je to proti kopirovaniu... ked sa to snazis skopirovat tak sa tvari ako poskodene.. zalezi od ochrany...
dvdshrink ti nepomoze pri kazdom... a dnes uz ani vobec... treba kombinovat viacej programov
havrann
Expert
Expert

dik a este by som sa ta chcel opytat preco ked napriklad prevediem 700 MiB AVI film na DVD-Video tak ma vzdy okolo 4 GB to vysledne DVDvideo ? ci to proste notoricky musi mat nabranu kapacitu aby to "hlupy" dvd video prehravac prehral/videl ?
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

je to proste taky format (dvd format, IFO, VOB, BUP)
ako mas WAV... zabera podla toho kolko ma hudba minut... ale DVD format ma aj urcitu kilobajtaz... cez 8000kbps... co je dost... normalne ma divx cez 700kbps... takze si vypocitaj.. :)
a ked prerabas z divxu na DVD tak kvalitu neziskas... nanajvys stratis..

//reno23:
aaa dpc :D heh

ja len doplnim... jj poradi si pokial ma divx xvid kodeky :)
ale na DVD sa daju prekonvertovat aj viac ako jeden film cez convertxtoDVD...
napriklad ja som ich mal 5 na jednom DVD... kvalita ostala taka ista... :) ale zabere to casu DPC.. pokial nemam nejaky päťsto megaherdz :D
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reno23 »

havrann napísal:dik a este by som sa ta chcel opytat preco ked napriklad prevediem 700 MiB AVI film na DVD-Video tak ma vzdy okolo 4 GB to vysledne DVDvideo ? ci to proste notoricky musi mat nabranu kapacitu aby to "hlupy" dvd video prehravac prehral/videl ?
preto lebo to tvoje video 700MB ma pravdepodobne Xvid kodek a ked to napalis na dvd-cko tak sa ti to video prekonvertuje na MPEG2 (nekomprimovany video format). Inac preco filmy nenapalujes na dvd iba ako data ? Ved dvd prehravac by si mal s Xvidami poradit

// Šu-do: zase si predbehol Chucka :D
havrann
Expert
Expert

jasne ze tym nezvysim kvalitu AVI na Mpeg2 , a aj viem ze kazdy VOB musi mat maximalne 1 GiB velkost , , ale ked sa prekonvertuje Mpeg4 do 2 tak sa ziadna povodna (bezstratova )kvalita nenavrati tak preco ta velka kapacita DVD Videa ? ja chcem len vediet je to presne to iste ako ked prevediete 20 Mp3 do Audio CD , tie to zozere 700 MB z nejakych 40MB mp3jek
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

havrann napísal:jasne ze tym nezvysim kvalitu AVI na Mpeg2 , a aj viem ze kazdy VOB musi mat maximalne 1 GiB velkost , , ale ked sa prekonvertuje Mpeg4 do 2 tak sa ziadna povodna (bezstratova )kvalita nenavrati tak preco ta velka kapacita DVD Videa ? ja chcem len vediet je to presne to iste ako ked prevediete 20 Mp3 do Audio CD , tie to zozere 700 MB z nejakych 40MB mp3jek
presne tak... ako ked debilnu 64kbit empetrojku das do CDA na Cdcko ako audio CD... proste je to nekomprimovane..
alebo ked skonvertujes tu empetrojku na WAV ako som pisal... proste je to nekomprimovane... ked to napriklad zbalis tak dostanes odost mensiu hodnotu megabajtov...
napriklad zo 40 sa dostanes na 10 a menej... ked das to 40megove wavko na empetri dostanes 4mega.. zalezi na kolko kbit to das... a to ked zbalis do raru tak to mozno zmensis o par bajtov.. hapes pointu ?
havrann
Expert
Expert

samozrejme , ale napriklad ked to bezstratove 80 MB WAVko prevedies na 192 kbit Mpeglayer3 a z neho na CDA tak sice ta empetri v CDA bude mat okolo cca 1100 Kbits aby bolo dodrzana "akasi" norma(pravidlo CDA) ale v skutocnosti nedojte k navratu wav kvality u tej prekonvertovanej empetri na CDA , co si spominal ze "zbalis" (RAR,ZIP) to ale zas pri dekomprimacii navrati povodnu kvalitu ale to uz u tych audio neplati
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

havrann napísal:samozrejme , ale napriklad ked to bezstratove 80 MB WAVko prevedies na 192 kbit Mpeglayer3 a z neho na CDA tak sice ta empetri v CDA bude mat okolo cca 1100 Kbits aby bolo dodrzana "akasi" norma(pravidlo CDA) ale v skutocnosti nedojte k navratu wav kvality u tej prekonvertovanej empetri na CDA , co si spominal ze "zbalis" (RAR,ZIP) to ale zas pri dekomprimacii navrati povodnu kvalitu ale to uz u tych audio neplati
pri zbaleni do rar alebo zip (wav) sa vrati po rozbaleni kvalita...
ale ked das do komprimovaneho formatu tak sa nevrati.. pritom velikosti su tie iste ked je to MP3 alebo RAR... je to sranda.. ale je to tak.. a uz to vies :wink: :)
havrann
Expert
Expert

tak to iste tazko ale priblizne je to narovnako ,zalezi od kompresneho pomeru a bitrate , ale samozrejme to chapem,je to sranda
Napísať odpoveď