nemam signal GPS na N95
nemam signal GPS na N95
mam stiahnute mapy vsetko ale nemam signal nevie niekto preco?
s tym polozenim na stolik - mozno ak mas stolik na dvore
Pri prvom starte sa odporuca byt na volnom priestranstve...tak s nim pobudni niekde von zopar minut
Mapy su zadarmou, signal GPS spoplatneny nie je....plati sa len za navigaciu. Teda je zadarmo, ze si zistis, kde na mape sa nachadzas, ale ak sa chces nechat navigovat z bodu A do bodu B, to uz je platene
Pri prvom starte sa odporuca byt na volnom priestranstve...tak s nim pobudni niekde von zopar minut
Mapy su zadarmou, signal GPS spoplatneny nie je....plati sa len za navigaciu. Teda je zadarmo, ze si zistis, kde na mape sa nachadzas, ale ak sa chces nechat navigovat z bodu A do bodu B, to uz je platene
ja mam N95 a navigacia mi ide v pohodle, len som si to musel predplatit na www.nokia.sk .....celkom som s snou spokojny
no ano, za tu cenu som mohol mat aj lepsi mobil, alebo celkom dobre pdacko.Zaxman napísal:no 1.typujem ze nemas zaplatenu navigaciu preto ti to nejde
2.n95 je za tu cenu šrot : jedna s naj blbosti je symbian
3. 15min som nevidel čakať na ziadnom mobile s gps takže podla mna je to blbost max niekedy ale to neni vyhladavanim družice ale skorej tym ze mrzne mobil
-
Shark NX
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Dobre pani zdrzte sa komentarov ktore priamo nesuvisia z problemom ...
Don.m Otazocka ake mas mapy??
Od nej sa budu odvijat dalsie rady
Ale hlavna ... Stiahni si nejaky soft na GPS ... Vyjdi von a cakaj kym chyti prvy satelit ...
Tzn ak ide z tovarenskeho nastavenia moze mu to trvat dost dlho ...
Don.m Otazocka ake mas mapy??
Od nej sa budu odvijat dalsie rady
Ale hlavna ... Stiahni si nejaky soft na GPS ... Vyjdi von a cakaj kym chyti prvy satelit ...
GPS přijímač rozlišuje celkem čtyři typy startů. Horký start, teplý start, studený start a start z továrního nastavení. Jednotlivé starty se liší rychlostí zjištění polohy, a ta závisí na době, po kterou nebyl přijímač v provozu. Satelity obíhající Zemi vysílají speciální informace o různých korekcích a své poloze ve vesmíru (almanach, dráhové efemeridy, aktuální čas). Tyto informace ale mají omezenou platnost. Almanach představuje jen velmi nepřesnou databázi a má platnost několik měsíců až rok. Dráhové efemeridy jsou však mnohem přesnější a jejich platnost se pohybuje od čtyř do šesti hodin.
Pokud pouze projedete tunelem, všechny informace zůstávají platné a přijímač může okamžitě pokračovat v navigaci. Je-li však navigátor několik dnů v nečinnosti, dráhové efemeridy se znehodnotí a je třeba je získat z družic. Satelity tyto informace vysílají rychlostí 50 b/s a vyslání kompletní informace zabere 45 sekund. Pak záleží také na tom, ve které chvíli aktuálně zasílané informace GPS přijímač zapnete.
Pro příjem těchto informací navíc přijímač potřebuje určitou výkonovou úroveň signálu. To je důvodem, proč se přijímače „nechytí“ například uprostřed místnosti. Pokud jej však vezmete na místo s dobrým výhledem a přijímač získá potřebné informace, může pak zobrazit polohu i dále od okna.
Tzn ak ide z tovarenskeho nastavenia moze mu to trvat dost dlho ...
-
mikkimikki
Medium Professional
ak si si stiahol nokiacky soft musis ist do NASTEVENI v mobile a vyber Dáta GPS ... a daj pozriet stav satelitov .. ked sa obhliadnes v menu data gps bude tam miesto pre ukazanie suradnic ... kym ti to nenajde signal bude tam napisane len CAKA SA NA GPS ... no a ked uz urcujes polohu na N95 musis so zapnutym DATA GPS ostat - na jednom mieste maximalne s nejakymi metrovymi odchylkami alebo to polozit na stol (a cakat - niekedy ako uz napisali to trva pekne dlho)... ked ti to ukaze suradnice mozes ist do NOKIA MAPY a vybrat Poloha GPS ...don.m napísal:ja som si stiahol tom tom soft aj mapy a furt mi nechce chitit signal ani jeden satelit
k tomu platenie: v softe NOKIA MAPS ti ide vsetko zadarmo cize: vypocitanie trasy, simulacia trasy a podobne az na navigovanie - zato sa plati