Caute. Kamarat nasiel tu v Brne vo vyklade jedneho bazaru ludsku lebku v perfektnom stave, co je pre medika obrovska vzacnost. Ked sa ho pytal za kolko by ju predali, povedali mu ze za 1200Kc, pricom kvalitna a podrobna umela lebka stoji okolo 5000Sk. Problem je v tom, ze 1200Kc nemam a ani by som nedal, kedze mame moznost si kosti poziciavat, ale za takych 500-600Kc by som pouvazoval. A teraz moja otazka: je podla vas predavanie ludskych kosti nezakonne, kedze predavaju cast ludskeho tela? Ide nam o to, ze by sme do toho bazaru isli a skusili vyjednavat ci by ju nedali za menej, kedze je to nezakonne. Mali by poriadok oni aj my by sme boli spokojni. Co vy na to? Poprosil by som duchaplne odpovede, ide tu o vela (z nasho pohladu). Dakujem
To ti poviem, že to máte sakra šťastie. To je pre medika naozaj kus, nájsť za takú vhodnú cenu lebku. Neviem, či je to protizákonné, ja by som sa skúsila popýtať, že kde to vlastne zohnali atď...
ak ich budes vydierat tym ze je to nezakonne, a daju ti to za nizsiu cenu,aby sa to este proti tebe neobratilo tym ze je to nezakonne(teda neviem ci je),aby oni na teba nekoho neposlali...ludia su kadejaky
nj. Alebo rovno dostaneš do držky, že čo sa do toho staráš.
-Ja osobne by som ti to lacnejšie nedal. Chceš? Nie? Tak dovidenia.
- Či je to zákonné, fakt netuším. Nepoznám taký zákon, ktorý by o tomto hovoril, možno by sa to dalo považovať za ľudský orgán, ako vieme, obchodovať s nimi je zakázané.
dnes som to preberal s jednym znamym, ktory je pravnik a vravel, ze na 100% je to aj v CR a SR, konkretne "ludske tkaniva nemozu byt predmetom predaja a kupy"
Frikso napísal:-Ja osobne by som ti to lacnejšie nedal. Chceš? Nie? Tak dovidenia.
aj o tom sme sa dnes bavili, je potom mojou obcianskou povinnostou nahlasit trestny cin policii ale aj tak tam radsej pojdeme viaceri
v pondelok dam vediet
vajda65 napísal:v amerike sú tiež takéto obchody, funguje to tam bežne pre prepáratorov, atd,tam je to v pohode legálne ale tažko povedať ako je to na SVK.
tak trocha som zabudol napisat, ze v pondelok som tam bol a uz bola predana. a dnes som videl ako mal niekto vyveseny inzerat ze preda umelu lebku za 3000Kc, co je tiez uplne genialna cena. Ono sa to nezda, ale taka kvalitna lebena stoji aj 2-nasobok