Routovanie

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Routovanie

Príspevok od používateľa Enduro3333 »

Zdravim.
Potreboval by som od vas poradit.S inštaloval som si na PC win 2003 Server (na testovacie učely a naučit sa na nom robit bla bla) no chcel by som ho skusit nastavit ako FTP server (to je velmi jednoduche to už mam ) len chcem aby bol na neho pristup aj z vonka .Problem je ze sa schovava za NATkom. Na ADSL routeri som nastavil otvorenie portu 21 na dannu IPcku ale stale ked to vola s vonku FTP://verejna ipcka:21 tak to nejde . čo treba ešte nastavit?
ADSL router je MR.connect (jednoduchy ale funkčny).
Dalej ma vela možnosti je na nom aj možnost Disable NAT ale to mi potom nefunguje internet (asi by to potom chcelo zmenit nastavenia IPčok ale neviem na ake).Zapojenie je na obrazku.
Prílohy
Schema.JPG
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ak sa nemylim, tak komunikacia FTP prebieha na portoch 20 a 21, preto by som skusil najskor otvorit oba porty.
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:Ak sa nemylim, tak komunikacia FTP prebieha na portoch 20 a 21, preto by som skusil najskor otvorit oba porty.
oki ešte skusim .... a čo to nastavenie routra kde sa da zrušit NAT ... ako by sa mali potom zmenit IPcky aby to mohlo fungovat ?nevies ?
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deblasco »

cely problem moze mat 2 dovody:
1. nemas port forwarding
2. clienta s ktorym si sa pripajal musis mat nakonfigurovaneho ako keby si sa pripajal cez FW bez autentifikacie
hurfo
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa hurfo »

Neviem ako mas nastavene v routri preklad ip.
Mal by si tam mat nieco ako Virtual Servers a tam pridaj .
Vonkajsia IP je tvoja verejna ip.
Port zvol 20-21 ak sa neda daj iba 21.
Vnutorna ip sem napis tvoju IPcku vo vnutornej lane cize asi nieco ako 192.168.x.x
V praxi to znamena ze ked poziadas o komunikaciu na verejnej ip:21 router to prelozi na tvoj server.

PS: Neviem akym programom to skusas. Mne sa stavalo ze sa kolegovci skusali pripojit cez firefox co dost blblo. Pokial to skusas cez FTP klienta (napr Total Commander) netreba zadavat port.
Jednnoduchsie to uz neviem vysvetlit. :-)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Mas port naforwardovany na oboch routroch? O nieco podobne som sa pokusal, ale nefungovalo mi to.
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:Mas port naforwardovany na oboch routroch? O nieco podobne som sa pokusal, ale nefungovalo mi to.
Port forwarding stači nastavit iba na ADSL router ten wifi router funguje iba ako switch ...(pri torredoch mi stači ked nastavim otvaranie portu iba na ADSL routery).

Otvaranie portov je nastavene ešte tam pridam ten port 20 potom to testnem cez weekend ked budem mat čas ....
Napísať odpoveď