Ticha case

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
ST1
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Ticha case

Príspevok od používateľa ST1 »

Ahojte.
Chcel som vediet aka je najtichsia caseka co anjemenj zvukov prepusti totalne izolovanu potrebuem strasne si potrpim na ticho a dobre chladenia a uz len caseka chyba do zazrakov nejaka utesnena a pod.... aktivne chladice tie velm inemam rad popripade noctua noxia tusi mjeta znacka ale cem vedet o case nejakej tichej....dakujem
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Kazda skrina je ticha, pokial je tiche "to v nej". Neocakavaj, ze si kupis hlucny ventilator a skrinka ti zvuk utlmi. V podstate akakolvek skrina sa da pouzit ako ticha. Doporucujem vsak hladat taku s jednou poziciou pre 120mm ventilator vpredu dole ako su umiestnene disky a takisto jedna 120mm pozicia vzadu vedla I/O panelu (tam kde sa zapaja klavesnica/mys - v prilohe uvedena ta lepsia varianta, ale su aj lepsie a horsie), tak aby si dosiahol tok vzduchu (airflow) ako je uvedeny na obrazku. Ventilatory sa daju jednoducho zregulovat na 5V a na 5V je takmer akykolvek velmi tichy. Vyvarovat sa skriniam, ktore maju v zadnej 120mm pozicii mriezku, cez ktoru sa ten vzduch sotva preplazi, najlepsie je to uplne vyrezat (prip. umiestnit kryt na ventilator kvoli moznemu poskodeniu - viz priloha)
Prílohy
mriezka.jpg
guide-airflow.jpg
SNAG-0188.png
R1k1nko
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa R1k1nko »

v predu mam dva a v zadu jeden samozrejme vsade su mriezky a plechy ... ale v predu je to podla mna dobre bo to nasava ... a vcera som si vsimol ako je tam prach ( zaprasene ) nastastie tam je sito a nejaka pena takze to tesni... ) len na povrchu ale dnu sa vela nedostane... to by som musel otvorit dvierka v predu ...

moze to byt aj tak ? bo ja mam disky hore nie dole v tom vyberatelnom sufliku.....
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

jj toto poznam nic nove ale ja hladam skrinku taku ze co najmenej hluku prepusta lebo ja som tu svoju trocha tesnil ale vzduch prudi no uvidime co povedia programi a teploty...
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deblasco »

ticha case...
hm...
cim mas v nej viac ventilatorov tym je kazdy case hlucnejsi...
minimalne tam mas zdroj, cpu, chipset(?) a vga ventilatori... + mozes mat este kde tu aj na skrinke...
ja som si hladal case bez chladicov a radsej som si kupil velmi kvalitny cpu cooler a zdroj corsair ktory mi tiez pomaha chladit vnutro pc...
odpojil som vsetky ostatne a hlucnost klesla pod znesitelnu uroven... teraz ked tak skor zacujem skrkanie HDD ako nejake ventilatori... jedina vynimka je ked spustim nejaku brutal hru :) pochopitelne... :)
ehm123
King
King

Príspevok od používateľa ehm123 »

ST1 napísal:jj toto poznam nic nove ale ja hladam skrinku taku ze co najmenej hluku prepusta lebo ja som tu svoju trocha tesnil ale vzduch prudi no uvidime co povedia programi a teploty...
najlepsie odvadza vybracie hlinik myslim
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

warezman napísal:najlepsie odvadza vybracie hlinik myslim
keby napises teplo... nic nepoviem...
ale kam chces odvadzat vibracie.. hm... :)
ehm123
King
King

deblasco napísal:keby napises teplo... nic nepoviem...
ale kam chces odvadzat vibracie.. hm... :)
lol napisal som to ako ko*ot :D ...ano odvadza teplo ale aj tlmi vybracie sm niede cital
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

hmmm no diki za nazory mam case ktora ma tunel a to mi vadi lebo vela hluku ide von chcel som nasavanie zo zadu to by slo tu sa vyskytol dalsi problem s tam ked ho tam dam taky tunel tak nad nim je zdroj ktory ma do vnutra PC12cm chladic cely PC je v zaruke a este viacej npc je to ze su tam take jak zavarene sroby, keby to cele bolo teda bocny case z druhej strany aj s s vrchom su spolu a niesu nikde sroby no neviem si rady :/.... a hladam case ktory co najmenej hluku prepusti von z PC a ventilatory a take veci vobec nepiste iba case ktory dokaze uchladit a prepustat co minimalnejsiu hlucnost.
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

tak sem este praskni do akej ceny chces vyskakovat... ;)
ehm123
King
King

kup si themaltake armor,mám ju ja a hovorím good

http://www.alza.sk/pocitacova-skrin-the ... d63136.htm
Smoake
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Smoake »

warezman, no neviem co na to ostatni ale mne sa tato bedna vrcholne nepaci,... podla mna je to nic moc z hladiska vizualnej stranky a co sa tyka ceny je to brutal- 3400sk za nieco taketo?! hriech- to je cena za znacku nie za to co to je.jedina pozitivna stranka je chladenie, a aj to neviem ake su hlucne tie original chladice. ja mam tuto bednu:NZXT NEMESIS ELITE BLACK http://www.nzxt.com/products/nemesis_elite/ stala 2800sk ked som ju kupoval ja - pred pol rokom, teraz stoji 1680sk + doprava zdarma> ked vidim tu cenu tak mi pada sanka :lol: [www.hej.sk] http://www.hej.sk/pocitace-pda/obchod/2 ... -aluminum/ preste super, su tam tri 120mm vetraky super tiche, daju sa regulovat (na 25% ich ani nepocut) LCD Display(s tromi teplotnymi cidlami), je otvaracia. + vela roznych praktickych doplnkov, ja som s nou vrcholne spokojny.ked som si kupil tuto bednu, po mesiaci si ju kupili dalsi dvaja moji kamarati a tiez maju podobny nazor na nu ako ja. ak sa chcete nieco spytat ohladne tejto bedne piste SS
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Smoake napisem ti to rovno sem. Armor sa mi nepaci, ale proti tej Nemesis je to uplne skvost. Vyzera ako vianocny stromcek a od dobrej bedne to ma na pohlad daleko asi ako skodovka od ferrari.
ehm123
King
King

t0m4s3 napísal:Smoake napisem ti to rovno sem. Armor sa mi nepaci, ale proti tej Nemesis je to uplne skvost. Vyzera ako vianocny stromcek a od dobrej bedne to ma na pohlad daleko asi ako skodovka od ferrari.
co sa ti na nej nepaci?
Smoake
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 tak to mas potom na ociach poriadne dioptrie bo si prvy "clovek" co mi na tuto bednu napisal nieco zle.daj sem daky link na daku bednu co sa tebe paci nech mame co porovnavat v tejto cenovej kategorii, a povedz co sa ti na nej nepaci,... 8)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Vyslovene neznasam "kolotocarske" svetielka naflakane uplne vsade no a ta predna ani neviem ako to nazvat - spic, to je uz vrchol gycu. No a este ked sa prida tuzingova priesvitan bocnica tak dielo skazy je dokonane.

V jednoduchosti je krasa.
Prílohy
antec_solo.jpg
coolermaster centurion.jpg
Smoake
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

tak nic, co s tebou tuner niesi, a ako vidim na vzhlade si tiez nezakladas,... tie co si sem dal to su uplne obycajne tuctove kancelarske bedne ktore najdes v kazdej druhej firme a stoja 400sk, to co mame doma "MY" - tuneri to je nieco cim sa chceme odlisovat od ostatnych, a aby to zaroven vyzeralo dobre a plnilo svoj chladiaci ucel.Viesco nechajme to tak nech sa vyjadri trochu zakladatel temy.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Vidim, ze s prehladom "dokazes rozlisit" kancelarsku bednu za 400Sk a kvalitnu bednu nad 2000Sk ktoru na Slovensku ani nezozenies ;-) Poprosim nazov aspon jednej firmy kde maju Antec Solo, prip. toho Centuriona :-P

PS. Kupit si bednu s farebnymi ventilatormi a presklenou bocnicou nie je tuning ;-)
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:Vidim, ze s prehladom "dokazes rozlisit" kancelarsku bednu za 400Sk a kvalitnu bednu nad 2000Sk ktoru na Slovensku ani nezozenies ;-) Poprosim nazov aspon jednej firmy kde maju Antec Solo, prip. toho Centuriona :-P

PS. Kupit si bednu s farebnymi ventilatormi a presklenou bocnicou nie je tuning ;-)
myslim ze tntrade ich vozi... :oops:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

deblasco napísal:myslim ze tntrade ich vozi... :oops:
v TNT som nasiel iba One P co je mimochodom taktiez krasna a hlavne funkcna bedna.

edit: tak maju tam aj Solo teda ;-)
edit2: Smoake - Antec solo stoji 10-nasobok tych tvojich 400 korun
Napísať odpoveď