Multifunkcne zariadenie

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
nejakymarko
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Multifunkcne zariadenie

Príspevok od používateľa nejakymarko »

Zdravicko!
Studoval som tu par tem na tuto tematiku ale k niecomu konkretnemu som sa nedopracoval.
Potreboval by som multi. zariadenie, ale neviem sa rozhudnut ci laserovu alebo atramentovu variantu. Atrament ma vyhodu v tom, ze je farebny za rozumnu cenu (multi. farebne lasere na 20k+ neprosim)

Po nejakom uvažovani som si povedal ze si asi vystacim aj s obyc. atramentovym multi. tak sa vas chcem opytat ze ktore by ste mi odporucili za dojaku rozumnu cenu (do 4000 max. 4500), ale skuste vzait do uvahy aj cenu tonerov, ktore budem musiet nasledne kupovat, aby ich cena nebola vyssia ako cena samotneho pristroja :lol:

pouzitie: bezna domaca praca...nijake extra naroky, citacky kariet, fax a podobne somarinky nie su nevyhnutne

Dakujem za vsetky napady a navrhy. :)
Hannibal
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hannibal »

Odporucil by som ti HP photosmart C5180 na alze je za 4800,-- alebo C4180 ta je zhruba za 3000,--
nejakymarko
Addict
Addict

Nechcem vytvarat novu temu tak pisem sem. Otec ide v nedelu na tyzden na sluzobku do nemecka, tak poradte este nejaky notebook najlepise HP za cenu max nejakych +- 350 EURO na cisto kancelarsku robotu pre oca. Nic extra. ale kvalitne. najlepsie bez OS Dakujem za pomoc Piste co najskor A rady na multifunkcne stale prijimam.

EDIT: Este otazocka nebude to nejak prekazat ze sa kupi v nemecku? Po akom na mna bude hovorit bios? a sko to je s CD s ovladacmi a pod...
RoQa
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RoQa »

sory ze sa vyjadruejm k starsiemu ,ale som kupil ten tyzden multif. Hp c5280 za 4600.- aj s ups a max spokojnost klop-klop.... :)
nejakymarko
Addict
Addict

JOXXO

To je v poho pisem ze rady na multifunkcne stale prijmam... Je to aktualne
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Neuvazoval si napriklad nad Canonom, ktory ma navyse riesene farby osobitne, takze ak dojde zlta, tak ju vytiahnes a das v klude naplnit, resp. kupis novu??? Ja tiez planujem kupu noveho multifunkcneho zariadenia, pretoze stare snad 5-rocne HP PSC 750 zacina dosluhovat a uz robi pri tlaceni problemy, ale skor sa mi pozdava nejaky Canon s displayom a citackou pamatovych kariet, ako velke plus su u mna samotne naplne. Na druhu stranu zase HP povazujem za vacsiu kvalitu, avsak ako minus su spojene naplne.
nejakymarko
Addict
Addict

hojko nejaky konkretny typ?

lebo u HP PhotoSmart C5180 ma zaujalo popis v alze
Příslušenství:
Černá inkoustová kazeta (16 ml)
Azurová inkoustová kazeta (4,5 ml)
Purpurová inkoustová kazeta (4,5 ml)
Žlutá inkoustová kazeta (4,5 ml)
Světlá azurová inkoustová kazeta (4,5 ml)
Světlá purpurová inkoustová kazeta (4,5 ml)
Instalační příručka
Základní příručka
Napájecí zdroj a napájecí kabel
Vzorková sada médií a taška
co by mohlo znamenat ze sa farby daju menit jednotlivo. ale neviem ako je to s cenou pri inych znackach, ale tu jedna farebna napln 4,5ml stoji 268 tak neviem ako je t v porovnani s inymi znackami

A co vravite na EPSON? :?:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Skolacik: Netusim, toto je hardware s ktoreho kupovanim sa stresnes raz za 5 rokov, testy na internete sa robia len ojedinele a aby sa sa nieco viacej docital, musis najskor poriadne hladat.

Ja to vidim asi takto: Epsonu by som sa vyhol, podla mna ma svoje casy davno za sebou, tie sa skoncili erou ihlickovych tlaciarni. HP C5180 vyzera velmi slusne, ak dobre vidim, tak ma oddelene farebne naplne rovnako ako to byva v pripade Canonu, malym plus je podpora siete LAN, takze je mozne tuto tlaciaren zdielat pomocou routra medzi viacerymi PC. Viac sa mi vsak pozdava Canon PIXMA MP-520, kvalita tlace aj skenovania je totozna s HP C5180, disponuje taktiez displayom a citackou pamatovych kariet, samozrejmostou su oddelene naplne, chyba vsak podpora siete. Ked sa vsak pozriem na naplne, ich ceny a plnenia, tak jasne vyhrava Canon. Canon obsahuje 13 ml farebne naplne, ktorych cena je 380 korun. HP pouziva 3,5 ml naplne, ktorych cena je 270 korun. Tu je jasne vidiet, ze sa viacej oplatia naplne Canonu, ktory je podstatne viac. Ak si vezmem plniacu supravu, tak napriklad velke 200 ml balenie kupim za 900 korun pre Canon, 200 ml balenie pre HP kupim za 880 korun. Mne osobne sa viacej podstava Canon, pretoze nie vzdy budes mat k dispozicii 200 ml balenie naplne, pretoze si kupis radsej male 40 ml balenie a uvidis ako sa bude darit naplnat, ak to nepojde, tak budes kupovat naplne, ktore vzhladom na objem su lacnejsie. Ak by si chcel este priplatit za nieco lepsie, nieco co dokaze tlacit na CD/DVD, ma vyssie rozlisenie tlace a skenovania..., tak velmi dobre vyzera Canon PIXMA MP-600. Toto je moj nazor na kupu, ale istotne ti skor poradia v pocitacovych obchodoch, kde sa najdu odbornici, ale ci sa tam najdu aj odbornici na tlaciarne, tak to netusim. Pre mna je favoritom spominany Canon a s najvacsou pravdepodobnostou budem kupovat ten.
RoQa
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RoQa »

hojko napísal:... ale skor sa mi pozdava nejaky Canon s displayom a citackou pamatovych kariet...
dnes uz ma väcsina spominanich lepsich typov Hp citacku a display ,moje spominane 6.1" myslim bohato staci ,veď aj tak na tom nebudem hrat hry :D ,Cannon som nekupoval preto lebo som si nebol istý či kazety do neho v našom meste napĺňajú... Hp sa mi zdalo Hp :) Inac skolacik to c5180 sa mi celkom pozdava ale sa mi zda ze nepodporuje tlac na CD/DVD...Hojko:farba do cannon moze byt lacnejsia ale kolko vydrzi atd...mal som lexmarka a to zerie farbu jak dive :roll: s Hp sa to neda porovnat pri tej istej kvalite a intenzite tlacenia...
nejakymarko
Addict
Addict

ta CANON sa mi v celku pozdava najma to ze ma velke zasobniky na farbu. A este by som sa chcel spytat ako je to s nakupom cez alzu. ci v pohode posielaju aj na fyzicku osobu, alebo len firmam alebo ako
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Skolacik: Neni problem, staci vyplnit udaje, zvolit sposob platby a dorucenia. Vsetko mozes online monitorovat v akom stave je zasielka a si upozorneny aj mailom. To znamena, ze tovar sa posle do Bratislavy a nasledne ti ho poslu z BA, cele to bude trvat par dni (den do BA a potom zalezi aky sposob dorucenia zvolis ku sebe).
nejakymarko
Addict
Addict

okej takze po dlhej dobre som sa rozhodol konecne staru tlaciaren vyhodit a uz kupit to multifunkcne.

rozpocet 4000,- alza.sk tak aby neboli naplne prilis drahe a hlavne aby bola moznost doplnat farby samostatne.

vecer tzo chcem objednat tak prosim rozumne rady.

DAKUJEM

co vravite na CANON PIXMA MP-520 je este stale in alebo sa uz po pol roku poobzerat po niecom novom? napiste konkretne skusenosti ak mate. hlavne s tym ako casto treba menit naplne pri priemernom tlaceni par stra/tyzden

a co vravite na HP PhotoSmart C5280

//autoeditácia príspevku ( 17 Jun 2008, 19:11 )
PROSIM. To fakt nikto nevie poradiit???
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Priatelke som vzal pred cca 2-3 tyzdnami Canon MP520. Je to urcite velmi vyhodná kupa, co do funkcii a najma cene naplni. Pri HP-ckach sa oplati premyslat nad naplnovanim cartridgov, pri tomto Canone sme sa s priatelkou zhodli, ze uz nie. Cierna 26ml, 3x farebna po 13ml, co dava 39ml. Radsej popisem po bodoch moje dojmy:
:plus: Velkost cartridgov a ich cena
:plus: Zasobnik zhora aj z dola, vyuzivam iba zhora, usetrene miesto na stole
:plus: Rychlost tlace, ci uz farebnej alebo ciernej a hlavne je ticha tlac, nie ze tlacis a cely stol sa ti trasie
:plus: LCD, presne vies, co robis, vsetko si tam krasne nastavis a potom do pccka posles uz hotovy material
:plus: Kopirovanie ma rozne moznosti, vyber textu z predlohy, ci obrazku, casti predlohy, zvacsenie az 400% a ine, sam to este nemam poriadne obhliadnute
:plus: Dizajn
:plus: Dolny podavac ma samozrejme sklapacie plochy a maju tam celkom sikovny patent, aby sa to nevyklopilo, ked nechces a neotrieskalo, na mojej HP sa mi to parkrat uz stalo
:plus: Je nabity funkciami, zo zaciatku to je minus, kym sa clovek zorientuje,ale do buducnosti to vidim, ako velke plus

:minus: Hlucnejsi skener, ale pri beznom rozliseni skenuje rychlo, takze to nie je tak strasne a celkovo ten zvuk je z kategorie ani pisklavych ani dunivych, skratka spociatku prekvapenie, neskor zvyk a pohoda
:minus: Nie je menu po slovensky. Nepisem to preto, ze by bol problemom anglictina ci cestina, ktorá tam je. Pisem to kvoli tomu, ze v menu na lcd si pri instalacii je mozne vybrat jazyk aj Slovensky, resp. je tam napisane Slovenčina /presne takto/. Ak si ju kupis, nezvol tuto moznost. Lebo to nie je Slovenčina, ale Slovinstina. Potom nasledovalo niekolko prikazov, co spravit, jednalo sa o instalaciu a nechcelo sa mi to znova robit, v menu sa jazyk v tejto faze zmenit nedal zial, takze instalacia prebehla v slovinskom jazyku a bol to zazitok :D
:minus: Na dalsie som neprisiel zatial, ale doba je to kratka, co ju vlastnime, najma pri tomto funkcne bohato vybavenov multifunkcnom zariadení.
srebalat
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa srebalat »

zdar, Canon Pixma MP520 alebo Hewlett-Packard Photosmart C5280?

pozeral som, ze do canonu idu 14ml cartrige po cca 330sk(jeden kus), do HPcka stoji 4ml cca 350sk a 26ml(350xl) cca 750sk.. HPcko ale zas tlaci aj na CD/DVD a osobne sa mi asi aj viac paci..

co by ste poradili, hlavne nech jeho udrzba(a teda cartrige alebo naplne) stoja co najmenej a vydrzia co najviac;)

kludne mozu byt aj ine modely, ale tieto dva mi najviac padli do oka..

najskor som sa rozhodoval medzi Canon PIXMA MP210 a HP deskjet F4180, kedze stoja o viac ako liter menej, akurat tie naplne su trocha drahsie, mozno sa to v buducnosti aj vrati(aj ked netlacim nejako casto, ale zas menej kvalitne)..
cakoman
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa cakoman »

jasna volba ja Canon Pixma MP520 mam ju doma a som s nou velmi spokojny, naplne nie originalne sa daju kupit za 50sk/jedna staci prehodit cip z originalnej naplne na tie nie original, naplne vydrzia velmi dlho a kvalita tlace je super ci uz obycajny text alebo fotky 8)
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

no, dovolim sa vyjadrit, ten photosmart vlastnim, je to uz v poradi tretia HP tlaciaren co mam doma(kedze som nemohol ovplivnit ich kupu bohuzial) neviem ci mam velmi velku smolu na chybne kusy ale vsetky tri boli neskutocne pomale, ten pohtosmart tiez, akonahle ho nechas dlhsie vypnuty(rozumej cca tyzden) kym sa nastartuje zabere mu to minimalne dve tri minuty, v pripade pravidelneho pouzivania sa prva strana tlaci obvykle tak do minutky, co sa mne osobne zda strasne vela, co sa tyka hlucnosti, je to myslim znesitelne, no ked sa startuje budes pocut pohyb vsetkych suciastok ktore tam su, akoby sa musela doslova ponatahovat, neurotickejsim povaham to mzoe zacat pekne liezt na nervy hlavne ked potrebuju nieco rychlo vytlacit. Na druhu stranu co sa tyka kvality tlace nie je jej co vytknut ak posles do tlaciarne kvalitny obrazok a dobre ju nastavis vylezie znej naozaj kvalitny produkt, skener vie obrazky naskenovat naozaj kvalitne a kopirka je, no povedzme uzitocna, knihy na tom zrejme koli rychlosti tlace kopirovat nebudes, ale ked potrebujes par stran tak sa hodi, takysto ma slot na citanie pamatovych kariet pre pripad nudze, velka vyhoda su oddelene a podla mna vcelku lacne naplne, ktore relativne dlho vydrzia
takze zhrnute pokial mas cas a pevne enrvy a zaroven mas rad aj kvalitu chod do toho, pomer cena/vykon sa mi zda viac nez dobry(avsak neviem ako je to u konkurencie)
srebalat
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa srebalat »

ak sa moze majitel niektorej z tychto multifunkcnych vyjadrit ohladne cartrigu(ci ide plnit "podomacky" a hlavne ci ked sa minie napr. farebna a vyberiem ju von(alebo jednoducho dojde) tak ci sa da tlacit len ciernou) bol by som vdacny :bye:

nema tu niekto skusenosti s tymi nizsimi radami ako Canon PIXMA MP140(mp210) alebo hp deskjet F4180, popripade este hp photosmart C4280??
Napísať odpoveď