problem so sietou
-
GunZ
Amateur
- Kontaktovať používateľa:
problem so sietou
Zdravim,
pouzivam router Air Live WT-2000ARM a Turbo 3 od t-comu, po zakupeni vsetko slapalo ako malo, no po dvoch tyzdnoch pouzivania to zacalo blbnut. Net mi ide, ale spadne kazdych 5min, potom musim dat repair v xp a nabehne, ale ked spadne tak mam connect s pocitacmi v sieti ale nejde sa pripojit na net ani na router, a robi to aj na fotrovom NB, kde ma tiez win xp. Na povale mam server s linuxom, a tam to neblbne. Momentalne som si rozbehal squid na linuxovom servri, takze ked nieco stahujem tak http nespadne, iba skype a cs(dokaze nasrat) a pod. Cize aby som to zhrnul, tak padne mi vzdy pripojenie s routrom, cize logicky aj s celym internetom, ale s ostatnymi pocitacmi v sieti mozem komunikovat. A spravilo mi to aj pri pisani tejto spravy...
btw: robi mi to aj na WiFi (aj na pc aj na NB)
pouzivam router Air Live WT-2000ARM a Turbo 3 od t-comu, po zakupeni vsetko slapalo ako malo, no po dvoch tyzdnoch pouzivania to zacalo blbnut. Net mi ide, ale spadne kazdych 5min, potom musim dat repair v xp a nabehne, ale ked spadne tak mam connect s pocitacmi v sieti ale nejde sa pripojit na net ani na router, a robi to aj na fotrovom NB, kde ma tiez win xp. Na povale mam server s linuxom, a tam to neblbne. Momentalne som si rozbehal squid na linuxovom servri, takze ked nieco stahujem tak http nespadne, iba skype a cs(dokaze nasrat) a pod. Cize aby som to zhrnul, tak padne mi vzdy pripojenie s routrom, cize logicky aj s celym internetom, ale s ostatnymi pocitacmi v sieti mozem komunikovat. A spravilo mi to aj pri pisani tejto spravy...
Re: problem so sietou
iba na tom pocitaci s linuxom to nerobi? alebo si to v linuxe nevsimnes ako vo winxp??GunZ napísal:Zdravim,
Nazdar chlopi.Nechcel som zakladať new topic tak to pisem sem.
Moj problem spociva v tomto:Net mam od T-comu s ktorym nemam problemy,ale problem mam s Wifi routrom D-link.PC mam pripojeny cez kabel a NB cez wifi a ked medzi nimi prenasam subory rychlosť mi ide max 1MB a pri vacsich suboroch 50MB a viac mi pada pripojenie a neviem prečo to ide tak pomaly a pada to.
Inak na PC mam WinXP a na NB mam Vistu.
Moj problem spociva v tomto:Net mam od T-comu s ktorym nemam problemy,ale problem mam s Wifi routrom D-link.PC mam pripojeny cez kabel a NB cez wifi a ked medzi nimi prenasam subory rychlosť mi ide max 1MB a pri vacsich suboroch 50MB a viac mi pada pripojenie a neviem prečo to ide tak pomaly a pada to.
mas zle nastavene wifi... zrus auto pri rychlosti a natvrdo nastav 54mb, tak isto ak mas nastavenu nejaku A ci B zmen na Gckovu siet... neviem ci automaticky ti to prehodi ak nastavis 54mbit...Mihajko napísal:Nazdar chlopi.Nechcel som zakladať new topic tak to pisem sem.
Pockaj.Mysliš zle nastavene na routri,alebo na NB?deblasco napísal:mas zle nastavene wifi... zrus auto pri rychlosti a natvrdo nastav 54mb, tak isto ak mas nastavenu nejaku A ci B zmen na Gckovu siet... neviem ci automaticky ti to prehodi ak nastavis 54mbit...
edit:už som to asi nasiel,ešte to idem odskušať
Nazdar chlopi.Nechcel som zakladať new topic tak to pisem sem.
no kedze som len mohol hadat aky mas notasMihajko napísal:Tak teda po zmene na 54 Mbps ma nepripoji na sieť a skusal som aj prestaviť wireless mode na G mod a ani tak ma nepripoji.
ak chces aby to bolo fakt rychle to kopirovanie... zdvihni zadok
asi ti wifi sietovka v NB nepodporuje g-mod
Kua nech ho slak trafi.vyhodim von okomdeblasco napísal:no kedze som len mohol hadat aky mas notasa netusim aky ma notas sietovku toto som ti poradil...
ak chces aby to bolo fakt rychle to kopirovanie... zdvihni zadokpresun sa k routeru, pripoj sa kablom, skopci a lahni si naspat do postele
asi ti wifi sietovka v NB nepodporuje g-mod
no to hej,na co už sa s tym nejak zmierimdeblasco napísal:ako ja mam 54mbit wifi ale tiez to nie je ziadna vyhra a tiez radsej skopcim na gb kluc a skopcim tam kam potrebujem... ak je to do par desiatok mb tolko pockamale inak...
radsej kabel
Inak dik za rady.
-
GunZ
Amateur
- Kontaktovať používateľa:
Re: problem so sietou
Nie, na linuxe to vobec nerobi, iba na xp-ckach, ale zistil som ze je chyba asi routra, skusal som dat reset(nie reboot) routra na novo a robi to vzdy ale uz nie tak casto(asi kazdych 30min to robi, predtym kazdych 5min)...vilko napísal:iba na tom pocitaci s linuxom to nerobi? alebo si to v linuxe nevsimnes ako vo winxp??
Domáca sieť
Domáca sieť
Ahojte. Mám Notebook na ktorom je internet. Prepojím ho cross-káblom na PC. Keď som mal XP v oboch compoch, bolo ešte zrozumitelné menu. Tam bola jasná voľba že vytvoriť domácu sieť alebo sieť pro malou kancelář a potom som dal na noťase voľbu: Tenhle počítač je napojen přímo k internetu a ostatné sa pripájajú cez tento a na druhom som dal voľbu že tento počítač sa připájá na internet pomocou jiného počítače. Ešte som zmákol aj to že na noťase bolo XP a na PC vista. Dal som na noťase obvyklú voľbu (tento počítač je pripojený k internetu a druhé sa pripája cezeň) a na viste je to automatickejšie tam som len dal nakonfigurovať sieť a akosi samo to išlo.
môj problém:
Teraz mám na oboch vistu a vysta už nemá tie voľby čo som vyššie spomínal. Oni si sieť spoznajú samé ale ajtak na tom druhom compe neviem púšťať internet. Ako to mám spraviť? Ak sa dá tak aj screeny.
Ahojte. Mám Notebook na ktorom je internet. Prepojím ho cross-káblom na PC. Keď som mal XP v oboch compoch, bolo ešte zrozumitelné menu. Tam bola jasná voľba že vytvoriť domácu sieť alebo sieť pro malou kancelář a potom som dal na noťase voľbu: Tenhle počítač je napojen přímo k internetu a ostatné sa pripájajú cez tento a na druhom som dal voľbu že tento počítač sa připájá na internet pomocou jiného počítače. Ešte som zmákol aj to že na noťase bolo XP a na PC vista. Dal som na noťase obvyklú voľbu (tento počítač je pripojený k internetu a druhé sa pripája cezeň) a na viste je to automatickejšie tam som len dal nakonfigurovať sieť a akosi samo to išlo.
môj problém:
Teraz mám na oboch vistu a vysta už nemá tie voľby čo som vyššie spomínal. Oni si sieť spoznajú samé ale ajtak na tom druhom compe neviem púšťať internet. Ako to mám spraviť? Ak sa dá tak aj screeny.