Stare gamesky a hardwer - uvaha

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Shakal
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Stare gamesky a hardwer - uvaha

Príspevok od používateľa Shakal »

Zdravim.
Nechcem vyvolavat flame len ma zaujimaju nazory na nasledovne.

Moj nadriadeny si kupuje pre vnuka hry v nejakom obchode, ktory ich vypredava za 100 SK,- .
On sam ma doma celkom schopny pocitac s Windows XP a celkom slusnou grafikou.
Doniesol mi jednu tu gamesku z vypredaja ze vraj mu doma nejde a boli na nej uvedene minimalne poziadavky:
Windows 95/98/ME/XP, Procesor Intel 300 MHz, 32 MB RAM, 500 MB HDD, 8x CD-ROM, DirectX 7.

Chcel aby som ju odskusal aj tu. Vysledok je rovnaky. Skratka hra padne s hlaskou - Vyskytol sa problem v aplikacii xxxx.xx kontaktuje M$ a bla bla bla, sak to poznate.

Teraz je tu nasledovna otazka:
1/ Ako zrozumitelne vysvetlit cloveku, ktory nema ani ponatie o tom ako PC funguju - ze to ze ta hra nejde - nie je chyba pocitaca ale samotnej hry... . Najlepsie nejake priklady... . Lebo on sa pozera na konfiguraciu svojho PC a pozera sa na minimalne poziadavky a stale mu to nejde do hlavy ze to proste nebude chodit.

2/ Kde je podla vas problem? V operacnom systeme? V hardweru?
Podla mna ma na tom zasluhu ako hardwer tak aj samotny system. Ale viac asi samotny hardwer. Jednoducho niektore veci fungovali pred 5 rokmi na trosku inej filozofii ako tie dnesne a zrejme to je ten problem toho celeho... . - alebo kecam?
vilko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa vilko »

nuz,,chyba moze byt vo vselicom,,kopec aplikacii /hier padalo uz len kvoli SP2 :idea:
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Problem je podla mna v operacnom systeme, teda za predpokladu, ze ta hra je legalna. Zrejme po nastupe SP2 sa dany problem zacal vyskytovat, skus pohladat nejaky patch, ten by mal pomoct. Pri tychto stredne starych hrach je uplne jedno aky je v pocitaci hardver, dolezity je skor OS. Pri tych uplne starsich bol problem v tom, ze cim rychlejsi procesor, tym rychlejsie hra isla, ale to skoncilo tak okolo roku 1994 :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Shakal: Problem moze byt v XP. Skus dat vlastnosti spustacieho exe suboru a nastav kompatibilitu napriklad na Win95 ci 98.

GothaR: DosBox ;)
Napísať odpoveď