Ventilátor/chladič zo zdroja odpojit či nie ? :D

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
K@sper
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Ventilátor/chladič zo zdroja odpojit či nie ? :D

Príspevok od používateľa K@sper »

Takže všetci čavte takže mám myšlienku odpojiť chaldič zo zdroja lebo to je posledný aktiv co je v mojom pc samozrejme mám asi ajtichší pc v mojom okolí :D :lol: ale je to strašný risk tak píšem sem a radil som sa aj trochu so šu-do/m viac hláv vic rozumu takže píšte sem svoje návrhy a názory čo pomôže atd ... budem Vám všetkým vdačný .....
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Odpojit fan?-Tak akurat riskujes,ze ti zhori zdroj.. :? Ak tam neurobis nejake alternativne chladenie..
ThroniX
Expert
Expert

Príspevok od používateľa ThroniX »

kup radšej do neho nejaky tichy fan. nejaky Noctua.
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

:!: V žiadnom prípade neodpájaj tú vrtuľu ! :!: Ten zdroj je navrhnutý tak, aby s tou vrtuľou pracoval trvalo, nie len v prípade prehrievania, t.z. bola navrhnutá k jeho trvalej prevádzkovej činnosti.

S tou silent-mániou to preháňate. A keď chceš mať ultra tichý PC, tak si kúp zdroj s čisto pasívnym chladením (fanless) a neznásilňuj priemerne stavané impulzáky :x .
K@sper
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

fikus-kukis napísal::!: V žiadnom prípade neodpájaj tú vrtuľu ! :!: Ten zdroj je navrhnutý tak, aby s tou vrtuľou pracoval trvalo, nie len v prípade prehrievania, t.z. bola navrhnutá k jeho trvalej prevádzkovej činnosti.

S tou silent-mániou to preháňate. A keď chceš mať ultra tichý PC, tak si kúp zdroj s čisto pasívnym chladením (fanless) a neznásilňuj priemerne stavané impulzáky :x .
Chlape klud ! Je to tvoj názor akceptujem ale prečo by som to nemal skúsiť si nejaký odporca tichých pc ?Neviem ale keby ten zdroj vlastne vrtula v tvojom slenge pomáhala chladiť pc no aj nepocitujem zo strany vtruly hh žiadnu podporu chladenia :) :lol: :D
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

K@sper napísal:Chlape klud ! Je to tvoj názor akceptujem ale prečo by som to nemal skúsiť si nejaký odporca tichých pc ?Neviem ale keby ten zdroj vlastne vrtula v tvojom slenge pomáhala chladiť pc no aj nepocitujem zo strany vtruly hh žiadnu podporu chladenia :) :lol: :D
Otvor krabicu, posčituj veškeré štvorcové centimetre na chladiacich hliníkových profilov a hlboko sa zamysli: budú stačiť bezchybnú prevádzku zdroja (tj udržiavanie stabilného napätia a dostatočného prúdu) bez aktívneho odoberania tepla z ich plochy, v akýchkoľvek podmienkach?
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

K@sper napísal: no aj nepocitujem zo strany vtruly hh žiadnu podporu chladenia :) :lol: :D
No mozno mas predimenzovany zdroj natolko,ze pri odpojeni fanu,nedochadza k velkej zmene,co sa tyka vykonovych prvkov,presnejsie ich teploty-to vsak pochybujem.Skus odpojit ventilator,priloz ruku na chladic a uvidis.Samozrejme zataz aj PC-procak,grafiku..Myslim,ze potom pocitis rozdiel teploty chladicov-s ventilatorom a bez neho.. :idea:
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Priznám sa, že som sa ešte nestretol s "bezfanovým" zdrojom, ale ako pozerám, existujú.. len za peknú sumičku.. ;)
http://www.tichepc.sk/produkt/Yesico-zd ... T-807.html

K@sper.. ja by som to neriskoval, ale veď skús..... len na Tvojom mieste by som sa od kompu nevzďaľoval, keby náhodou začal horieť.. :D Potom daj vedieť nejaké skúsenosti pre druhých.

Inak taký menší OT: Aké máš disky? Používaš nejaký "silencer"? :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Oni tie fanless zdroje asi nestoja o niekolko desiatok/stoviek percent viac len tak z dlheho rozmaru. Ale vsak pokial si autor temy trufa, moze si to skusit doma sam ;-)
K@sper
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

brm napísal:Priznám sa, že som sa ešte nestretol s "bezfanovým" zdrojom, ale ako pozerám, existujú.. len za peknú sumičku.. ;)
http://www.tichepc.sk/produkt/Yesico-zd ... T-807.html

K@sper.. ja by som to neriskoval, ale veď skús..... len na Tvojom mieste by som sa od kompu nevzďaľoval, keby náhodou začal horieť.. :D Potom daj vedieť nejaké skúsenosti pre druhých.

Inak taký menší OT: Aké máš disky? Používaš nejaký "silencer"? :)
čav takže na taký droj nemám penezi :D
Moja zostava pc u strakej :
733 Mhz P3
256 MB ram zhanam ak niekto ma pls ozvyte sa mi ...
DVD combo
120 GB ATA
n6200 128 mb 64 bit grafika
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Tak to hej.. kúpou takého zdroja by si minimálne späťnásobil cenu svojho kompu.. :D
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deblasco »

na druhej strane, zdroj sa da lahucko demontovat... a tym padom preniest do novej bedne ;)
ja som si kupil novy zdroj a mam vplane ho presunut do novej masiny...
uelektronik
Star
Star

Príspevok od používateľa uelektronik »

K@sper napísal:...Neviem ale keby ten zdroj vlastne vrtula v tvojom slenge pomáhala chladiť pc no aj nepocitujem zo strany vtruly hh žiadnu podporu chladenia :) :lol: :D
Ta vrtula tam nie je na to aby chladila PC ale na to aby chladila zdroj. Odpoj ju a ak tvoj zdroj nema tepelnu ochranu tak zhori a v horsom pripade Ti odfajci vsetko co mas na nom zapojene = cely komp.
K@sper
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

uelektronik napísal:Ta vrtula tam nie je na to aby chladila PC ale na to aby chladila zdroj. Odpoj ju a ak tvoj zdroj nema tepelnu ochranu tak zhori a v horsom pripade Ti odfajci vsetko co mas na nom zapojene = cely komp.
vsak aj viem je to good
G0lDiER_
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa G0lDiER_ »

Trochu od veci ako si dosiahol taku tichost pc,a kolko ma pc teplotu ?
K@sper
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

ako som dosiahol tichý pc ?
G0lDiER_
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa G0lDiER_ »

K@sper napísal:ako som dosiahol tichý pc ?
ano co si vsetko riesil a ako ?
Designer
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Designer »

Co takto odpojit aj FAN z CPU :roll: ... Myslim si ze u mna aj u vecsine ludi hraje hlavnu ulohu vydrz a vykon zdroja a nie jeho "hlucnost". Ale v kazdom pripade sa najdu aj nejake idividua ...
JanSMD
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

SUNON

Príspevok od používateľa JanSMD »

Co tak kupit ventilator od znacky Sunon, su to najtichssie ventilatory ake poznam, skutocne na nich pocut iba ako fuka vzduch. No a ak by sa ti to zdalo aj tak hlucne, tak ti doporucim este uhlikovy filter zaradit medzi ventilator a plech zdroja odkial fuka fan. Ani ich cena nie je nejaka horibilna. :idea:
K@sper
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Takže ten fan na zdroji som odpojil a začali sa diat rozne veci ...
Napísať odpoveď