Komparo
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
zadara mali isto len monitor
ale stalo to 140 skk - 70 SK matika, 70 SK slovencina. 
a btw "Navstivili sme Divadlo P.O. Hviezdoslava v Nitre"...
rofel ze Nitra, ved to je v Blave... ucka este aj dolozila ze na niektorych otazkach (napr. slovo "uzkost" neznamena: atd atd) ze proste ta otazka neobsahovala nejake slovo, ktore by -vyrazne- neznamenalo "uzkost", posudte sami:
a) zarmutok, b) sklucenost, c) obava, d) tiesen
na odpoved na tuto otazku sa nasa slovencinarka nezhodla ani s inymi triedami, a poznamenala, ze "s tymto komparom by mohol mat problem aj stredoskolak"
. ja som dal a), no uvidime ci to bude spravne. ak hej, 23 bych mal mat dobre a 7 zle. tipujem 77%. horsie na tom bude ta matika 
ale je to len skusobne vdaka bohu, a stary monitor 9 co sa pisal v maji zo slaniny a matiky som si stahol a vytlacil (24 stran), pred februarom mozem teda studovat
ohladom toho lichobeznika: ak je rovnoramenny to znamena ze obe ramena maju 13 cm (pozor zakladne maju 20 a 10). pouzil som vzorec
S = (a+c) . v / 2
kedze nebolo ziadnej vysky (asi som ju mal vypocitat, pomocou pytagorovej vety zeby? ... hmm neskoro) tak mi cosi zaplo ze v rovnoramennom lichobezniku je vyskou to rameno.
cize
S = (20+10) . 13 / 2
S = (30 . 13) / 2
S = 390 / 2
S = 195
to, jako vam vyslo 180 este stale neviem pochopit ale tusim som mal zly vzorec; existuje nebodaj aj nejaky iny?
a btw "Navstivili sme Divadlo P.O. Hviezdoslava v Nitre"...
a) zarmutok, b) sklucenost, c) obava, d) tiesen
na odpoved na tuto otazku sa nasa slovencinarka nezhodla ani s inymi triedami, a poznamenala, ze "s tymto komparom by mohol mat problem aj stredoskolak"
ale je to len skusobne vdaka bohu, a stary monitor 9 co sa pisal v maji zo slaniny a matiky som si stahol a vytlacil (24 stran), pred februarom mozem teda studovat
ohladom toho lichobeznika: ak je rovnoramenny to znamena ze obe ramena maju 13 cm (pozor zakladne maju 20 a 10). pouzil som vzorec
S = (a+c) . v / 2
kedze nebolo ziadnej vysky (asi som ju mal vypocitat, pomocou pytagorovej vety zeby? ... hmm neskoro) tak mi cosi zaplo ze v rovnoramennom lichobezniku je vyskou to rameno.
S = (20+10) . 13 / 2
S = (30 . 13) / 2
S = 390 / 2
S = 195
to, jako vam vyslo 180 este stale neviem pochopit ale tusim som mal zly vzorec; existuje nebodaj aj nejaky iny?
njn, aj mi cosi vravelo ze mam pouzit pytagorovku no bohuzial tak sa nestalo
este stastie ze to nebol naozajstny monitor 
... a pise sa "zmylili" a nie "zmilili", vravi sa "rameno s vyskou" a nie "s vysku", a "unas" sa pise "u nas"
no aspon ze cosi okrem angliny, nemciny, assembleru a kadejakych srand mi ide
... a pise sa "zmylili" a nie "zmilili", vravi sa "rameno s vyskou" a nie "s vysku", a "unas" sa pise "u nas"
no aspon ze cosi okrem angliny, nemciny, assembleru a kadejakych srand mi ide
-
pishta
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
No ono toho trochu bat sa treba vela strednych skol bere monitor ako 50% vaha pri rozhodovani o prijati,niekde aj viac,niekde dokonca 100%...
Dam vam rady...
1.Strasne dobre si precitajte priklad su tam obcas chytaky,fakt precitat si dobre priklad a nic nezabudnut je fakt dolezite...
2.Jasne ze naucit sa nejake vzorce,ako sa to rata,nieje to take tazke...
3.Na slovencine vediet aj trochu tipovat,inak 50% je praca s textom
4.Rano pred monitorom skusit si najst monitor posledne 3 roky bol rano pred monitorom PRAVY monitor na internete,inak tomu nebolo ani minuly rok kedy som monitor pisal a dalo mi to tak 20% zo SJ a 10% z matiky!!!
5.Trochu tahakov ked nieco neviete...
6.Hlavne klud a chladny rozum
7.Inak v pohode aj trochu opisovania
Zalezi to od skoly niekde radenie nechaju,inde sa nemozes ani otocit.Inak staci sa trochu na to pozriet a monitor dopadne urcite dobre
Dam vam rady...
1.Strasne dobre si precitajte priklad su tam obcas chytaky,fakt precitat si dobre priklad a nic nezabudnut je fakt dolezite...
2.Jasne ze naucit sa nejake vzorce,ako sa to rata,nieje to take tazke...
3.Na slovencine vediet aj trochu tipovat,inak 50% je praca s textom
4.Rano pred monitorom skusit si najst monitor posledne 3 roky bol rano pred monitorom PRAVY monitor na internete,inak tomu nebolo ani minuly rok kedy som monitor pisal a dalo mi to tak 20% zo SJ a 10% z matiky!!!
5.Trochu tahakov ked nieco neviete...
6.Hlavne klud a chladny rozum
7.Inak v pohode aj trochu opisovania
Zalezi to od skoly niekde radenie nechaju,inde sa nemozes ani otocit.Inak staci sa trochu na to pozriet a monitor dopadne urcite dobre
15 A to mas dobre.... 21 ak si dal jazykove zdatnosti tak si dal spravne 23 personifikacia a epitetoninflater napísal:-mal som formu B
no ci sa dalo alebo nie,... isto z matiky 6 cviceni zle
ale aspon viem co to kombino ma, a co si mam -hlavne- zopakovat - trojuholniky, mierku mapy, graf (no tak ta uloha bola pekne na pi*u, nevedel som jaku suradnicu bude mat bod na grafe y=0,4x)... a este ten trojuholnik LES ci tak dajak; to som riadne nevedel ani ako sa to rata, este ked k tomu priratame ten druhy s tymi uhlami - kedze sme mali viac casu tak som ten trojuholnik aj ten obdlznik s tym stredom riesil tak, ze som si to doslova narysoval - napr. v pripade toho obdlznika som si narysoval ciaru dlhu 10 cm (20/2 = 10), vyznacil stred, a od stredu 5 cm bolo A, od stredu napravo bolo B. cez stred potom viedla dalsia ciara s 60° uhlom (boli to vlastne uhlopriecky buduceho obdlznika), ktora mala zas 10 cm, a presne od toho priesecnika (stredu) 5 cm nalavo bolo D a napravo C. pospajal som a vznikol obdlznik, kde som tu stranu jednoducho zmeral
a samozrejme vynasobil dvomi, cize strana AD by mala mat 10 cm
to iste aj ten trojuholnik s tymi uhlami
uloha 16 "ktore riesenie je nepravdive"... no ja som dal najprv B a potom som to skrkol na D, ibaze tym som spravil asi riadnu kravovinu
kolko delitelov ma cislo 50? ja som nasiel 6:
1,2,5,10,25,50
a ten kvetinovy zahon mi vysiel 195 m2, ostatne by mali byt v poriadku /dufam/.
zo slovenciny, ulohu 08 som dal C (nas sused kovac je domovnikom atd), 19nasku som dal moznost V4, aj ked som zistil ze to je uplne inac, ulohu 15 som dal Acko "kazde rano stretaval atd.", myslel som si ze ma byt "paniu" a nie "pani",...
21tka by mali byt to nespravne: jazykove znalosti, aj ked som rozmyslal nad statnym obcianstvom, no zvolil som tie jazyky a prdlajs...
23jka... personifikacia a metonymia, isto dalsie zle, pretoze epiteton a metonymia mi absolutne nic nehovoria- added to zopakovanie-list
no fakt nechapem jako z tohto niekto mohol mat 100%
mohol, aj vysokoskolak, ale len dementinflater napísal:poznamenala, ze "s tymto komparom by mohol mat problem aj stredoskolak"
ako moze byt vyska rameno (v lichobezniku!) ? na taketo ulohy staci cista logika a vediet zakladne vzorce. hej, teraz na strednej sa mi hovori a tie ulohy mi pripadaju primitivneinflater napísal: tak mi cosi zaplo ze v rovnoramennom lichobezniku je vyskou to rameno.
Kód: Vybrať všetko
http://www.exam.sk/komparo/pdf/2007_08/EXAM_komparo_kluce_zs9.pdfvychadza mi to na 80% z matiky a 70% zo sloviny ... kua
-
shanoy
Star
- Kontaktovať používateľa:
prosim ta kde si zobral tie vysledky? nemas link aj na zadania?Misox napísal:[/b]Kód: Vybrať všetko
http://www.exam.sk/komparo/pdf/2007_08/EXAM_komparo_kluce_zs9.pdf
vychadza mi to na 80% z matiky a 70% zo sloviny ... kua![]()
-
HENRICH1571993
Expert
kuk
Nema niketo ine Komparo napr z roku 2006 staci zo SJ