Komparo

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Ing.Zoidberg »

Ludia platili ste za to ?? lebo my hej an ansej skole 100 sk a kamarati z inych hovoria ze to mali zadara :shock:
inflater
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa inflater »

zadara mali isto len monitor :lol: ale stalo to 140 skk - 70 SK matika, 70 SK slovencina. :)
a btw "Navstivili sme Divadlo P.O. Hviezdoslava v Nitre"... :lol: rofel ze Nitra, ved to je v Blave... ucka este aj dolozila ze na niektorych otazkach (napr. slovo "uzkost" neznamena: atd atd) ze proste ta otazka neobsahovala nejake slovo, ktore by -vyrazne- neznamenalo "uzkost", posudte sami:

a) zarmutok, b) sklucenost, c) obava, d) tiesen

na odpoved na tuto otazku sa nasa slovencinarka nezhodla ani s inymi triedami, a poznamenala, ze "s tymto komparom by mohol mat problem aj stredoskolak" :). ja som dal a), no uvidime ci to bude spravne. ak hej, 23 bych mal mat dobre a 7 zle. tipujem 77%. horsie na tom bude ta matika :lol:

ale je to len skusobne vdaka bohu, a stary monitor 9 co sa pisal v maji zo slaniny a matiky som si stahol a vytlacil (24 stran), pred februarom mozem teda studovat :)

ohladom toho lichobeznika: ak je rovnoramenny to znamena ze obe ramena maju 13 cm (pozor zakladne maju 20 a 10). pouzil som vzorec

S = (a+c) . v / 2

kedze nebolo ziadnej vysky (asi som ju mal vypocitat, pomocou pytagorovej vety zeby? ... hmm neskoro) tak mi cosi zaplo ze v rovnoramennom lichobezniku je vyskou to rameno. :D cize

S = (20+10) . 13 / 2
S = (30 . 13) / 2
S = 390 / 2
S = 195

to, jako vam vyslo 180 este stale neviem pochopit ale tusim som mal zly vzorec; existuje nebodaj aj nejaky iny? :lol:
alfonz
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa alfonz »

Ja som tiež dal a), inak niekto sa asi poriadne nudí keď vymýšľa takéto otázky, je to obyčajné zajazykchytanie.
shanoy
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa shanoy »

vzorec je (a+c).v / 2
ale v nieje 13 :) v je vyska a nie rameno a tu vysku si mohol urcit podla pyt. vety... takze spravna odpoved 180 ;).. aj unas davali 195 ale blbost... ste si zmilili rameno s vysku
inflater
Medium Star
Medium Star

njn, aj mi cosi vravelo ze mam pouzit pytagorovku no bohuzial tak sa nestalo :( este stastie ze to nebol naozajstny monitor :lol:

... a pise sa "zmylili" a nie "zmilili", vravi sa "rameno s vyskou" a nie "s vysku", a "unas" sa pise "u nas" :P

no aspon ze cosi okrem angliny, nemciny, assembleru a kadejakych srand mi ide :D
pishta
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pishta »

No ono toho trochu bat sa treba vela strednych skol bere monitor ako 50% vaha pri rozhodovani o prijati,niekde aj viac,niekde dokonca 100%...

Dam vam rady...

1.Strasne dobre si precitajte priklad su tam obcas chytaky,fakt precitat si dobre priklad a nic nezabudnut je fakt dolezite...

2.Jasne ze naucit sa nejake vzorce,ako sa to rata,nieje to take tazke...
3.Na slovencine vediet aj trochu tipovat,inak 50% je praca s textom
4.Rano pred monitorom skusit si najst monitor posledne 3 roky bol rano pred monitorom PRAVY monitor na internete,inak tomu nebolo ani minuly rok kedy som monitor pisal a dalo mi to tak 20% zo SJ a 10% z matiky!!!
5.Trochu tahakov ked nieco neviete...
6.Hlavne klud a chladny rozum
7.Inak v pohode aj trochu opisovania :)

Zalezi to od skoly niekde radenie nechaju,inde sa nemozes ani otocit.Inak staci sa trochu na to pozriet a monitor dopadne urcite dobre :)
Misox
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Misox »

inflater napísal:-mal som formu B
no ci sa dalo alebo nie,... isto z matiky 6 cviceni zle :lol:

ale aspon viem co to kombino ma, a co si mam -hlavne- zopakovat - trojuholniky, mierku mapy, graf (no tak ta uloha bola pekne na pi*u, nevedel som jaku suradnicu bude mat bod na grafe y=0,4x :D)... a este ten trojuholnik LES ci tak dajak; to som riadne nevedel ani ako sa to rata, este ked k tomu priratame ten druhy s tymi uhlami - kedze sme mali viac casu tak som ten trojuholnik aj ten obdlznik s tym stredom riesil tak, ze som si to doslova narysoval - napr. v pripade toho obdlznika som si narysoval ciaru dlhu 10 cm (20/2 = 10), vyznacil stred, a od stredu 5 cm bolo A, od stredu napravo bolo B. cez stred potom viedla dalsia ciara s 60° uhlom (boli to vlastne uhlopriecky buduceho obdlznika), ktora mala zas 10 cm, a presne od toho priesecnika (stredu) 5 cm nalavo bolo D a napravo C. pospajal som a vznikol obdlznik, kde som tu stranu jednoducho zmeral :lol: a samozrejme vynasobil dvomi, cize strana AD by mala mat 10 cm

to iste aj ten trojuholnik s tymi uhlami

uloha 16 "ktore riesenie je nepravdive"... no ja som dal najprv B a potom som to skrkol na D, ibaze tym som spravil asi riadnu kravovinu :(

kolko delitelov ma cislo 50? ja som nasiel 6:
1,2,5,10,25,50

a ten kvetinovy zahon mi vysiel 195 m2, ostatne by mali byt v poriadku /dufam/.

zo slovenciny, ulohu 08 som dal C (nas sused kovac je domovnikom atd), 19nasku som dal moznost V4, aj ked som zistil ze to je uplne inac, ulohu 15 som dal Acko "kazde rano stretaval atd.", myslel som si ze ma byt "paniu" a nie "pani",...
21tka by mali byt to nespravne: jazykove znalosti, aj ked som rozmyslal nad statnym obcianstvom, no zvolil som tie jazyky a prdlajs... :(
23jka... personifikacia a metonymia, isto dalsie zle, pretoze epiteton a metonymia mi absolutne nic nehovoria :lol: - added to zopakovanie-list

no fakt nechapem jako z tohto niekto mohol mat 100% :lol:
15 A to mas dobre.... 21 ak si dal jazykove zdatnosti tak si dal spravne 23 personifikacia a epiteton
Misox
Expert
Expert

Kľúče správnych odpovedí z testovania 8. 11. 2007 (komparo) zverejníme v pondelok 12. 11. 2007, pretože niektoré školy si presunuli termín testovania.
je na stranke EXAMU...

btw. aj ja som pisal.. slovina tazsia jak matika :?
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

inflater napísal:poznamenala, ze "s tymto komparom by mohol mat problem aj stredoskolak"
mohol, aj vysokoskolak, ale len dement :)
inflater napísal: tak mi cosi zaplo ze v rovnoramennom lichobezniku je vyskou to rameno.
ako moze byt vyska rameno (v lichobezniku!) ? na taketo ulohy staci cista logika a vediet zakladne vzorce. hej, teraz na strednej sa mi hovori a tie ulohy mi pripadaju primitivne 8)
inflater
Medium Star
Medium Star

misox: diky za informacie :)

... amen v pondelok :smt033

@Steju: kebych si ten lichobeznik nacrtol a zistil ze vyska je vlastne kolmica a mohol som to vyratat pomocou pytagorovky... no co uz, ved to bolo len komparo, monitor dopadne isto lepsie :P
Misox
Expert
Expert

tak kolko mala vyjst ta poondena zahradka v matike?
inflater
Medium Star
Medium Star

vyzera to na 180 m2... ta koza na luke mi vysla 28.26, zaokruhlene 28.3 -> konecne nieco dobre :mrgreen:
Misox
Expert
Expert

Kód: Vybrať všetko

http://www.exam.sk/komparo/pdf/2007_08/EXAM_komparo_kluce_zs9.pdf
[/b]
vychadza mi to na 80% z matiky a 70% zo sloviny ... kua :cry: :?
inflater
Medium Star
Medium Star

slovencina: 77%
matika: minimalne 70% (este moze byt 71 alebo 72)

... nie som na tom o nic lepsie, ale bolo to tazsie to komparo plus teraz viem asi co si mam hlbsie preopakovat ;)
shanoy
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa shanoy »

Misox napísal:

Kód: Vybrať všetko

http://www.exam.sk/komparo/pdf/2007_08/EXAM_komparo_kluce_zs9.pdf
[/b]
vychadza mi to na 80% z matiky a 70% zo sloviny ... kua :cry: :?
prosim ta kde si zobral tie vysledky? nemas link aj na zadania?
inflater
Medium Star
Medium Star

chlapi, bolo povedane ze vysledky tych kompar sa posielali 14.12 co bolo minuly piatek. a povedali ze testy pridu este pred vianocami a dnes zastupkyna nasa ucka matiky ich este nemala. no co myslite kedy pridu? tipnem v stredu alebo nebodaj zajtra :lol:

uz pocujem jak pasta povie: no jozo, 5 bodov, 10% :lol:
PACO8
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PACO8 »

17.12.07 Po KOMPARO (EXAM) EXAM odošle základným školám výsledky testovania žiakov 5. a 9. ročníka
zo stranky examu, takze si musis este chvilku pockat
inflater
Medium Star
Medium Star

no tak dnes sme to dostali... btw ja som mal najlepsie komparo z triedy (uhadli ste, trieda dementov). klop klop klop :!:, aby Monitor dopadol lepsie. :) ale som s vysledkom spokojny a aspon viem co si mam zopakovat. :)

tak co, kto je lepsi? :lol: //edit: obrazok samozrejme v prilohe
Prílohy
komparo.JPG
HENRICH1571993
Expert
Expert

kuk

Príspevok od používateľa HENRICH1571993 »

Nema niketo ine Komparo napr z roku 2006 staci zo SJ
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict