Fotenie pri 0° a nizsie

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Runes
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Fotenie pri 0° a nizsie

Príspevok od používateľa Runes »

neviem ci dobra kategoria ale : mam fotak Panasonic FZ50 a v manualy je pisane ze prevadzkova teplota je 0 az 40 stupnov ta horna hranica mi nevadi dako ale ta spodna aj hej. Co sa moze stat ked budem fotit v zime napr pri -10 a tak lebo ma to zaraza sak naco je potom rezim snehova krajina a pod. zamerane na lyzovacky a podobne.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Mas fotit z hotela :D Myslim, ze stat by sa nemalo nic, vsak aj mobil urcite nema prevadzkovu teplotu -15 stupnov a aj napriek tomu s nim v zime telefonujes. Vacsi problem by skor mohla byt velka vlhkost a nasledny mraz, co by mohlo sposobit poskodenie telefonu.
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Vadiť by to nemalo, ak neurobíš pár extrémov. Nemal by prijsť do styku s vodou a vlchkosťou. Problém môže byť ešte ked vojdeš do teplého miesta, napr. z vonku do krčmy a môže sa ti telo zarosiť a zniknutá voda vtiecť do útrob.
Problémom, ktorý môžem potvrdiť je aj klesanie výdrže batérie.

++

Od určitej teploty vraj prestáva LCD displej fungovať, proste je "slepý" a treba ho znova zahriať.
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

re

Príspevok od používateľa Monako2 »

ja nosim pravidelne na lyzovacku mobil. a pocas toho mam v nohaviciach poriadnu vlhkost a mraz prekracuje - 10. mobil bol sice premrznuty, bateria v koncoch, ale stale funguje. s fotakom to nebude ine
Steju
King
King

Re: re

Príspevok od používateľa Steju »

Monako2 napísal:ja nosim pravidelne na lyzovacku mobil. a pocas toho mam v nohaviciach poriadnu vlhkost a mraz prekracuje - 10. mobil bol sice premrznuty, bateria v koncoch, ale stale funguje. s fotakom to nebude ine
take jednoduche to nieje, skus radsej najprv precitat ten clanok co som sem dal vyssie, alebo radsej nepisat nic :)
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Monako2 »

Steju napísal:take jednoduche to nieje, skus radsej najprv precitat ten clanok co som sem dal vyssie, alebo radsej nepisat nic :)
citat to nebudem... neviem ci lyzujes, ale by si sa cudoval kolky ludia maju vo vrackach digitaly a keby sa mu nieco stane tak neviem ci by ich nosili. inak ja som mal minulu zimu tiez a ide dodnes. o pisani a nepisani sa s tebou bavit nebudem
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

no idem to prcitat a heh kukni ako vyzera moj fotak ten do vacku nenarves preto sa oneho bojim kym som mal taku malu prkotinu tak som s nou veselo fotil aj pred troma rokmi ked bolo -20 na silvestra :-) covtedy bolo tych 50 aut na dialnici medzi BA a TT v sebe

takze mam v tom jasno to oc som myslel co plati pri vsetkych takychto veciach prudko nemenit teplotu a davat pozor na kondenzaciu :-)
ale to s tou kartou ma nikdy nenapadlo :-) heh to budem praktizovat
vvTF
Expert
Expert

Príspevok od používateľa vvTF »

Monako2 napísal:citat to nebudem... neviem ci lyzujes, ale by si sa cudoval kolky ludia maju vo vrackach digitaly a keby sa mu nieco stane tak neviem ci by ich nosili. inak ja som mal minulu zimu tiez a ide dodnes. o pisani a nepisani sa s tebou bavit nebudem
;) ...
co sa tyka toho fotenia v zime, ja som fotil normalne, ale co sa tyka LCD je to pravda prestane reagovat vo vacsej zime, a co sa tyke tej vlhkosti nesmies urobit nieco take ze prides z -15 do +20a je to pohoda
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

ta teplotna hranica je urcena pre nase klimaticke podmienky, teda najma vlhkost vzduchu (ako uz bolo povedane). polarne a vysokohorske vypravy pouzivaju tiez taketo "obycajne" fotaky a kamery a to preto, lebo na poloch je takmer nulova vlhkost vzduchu, takze fotak ludovo povedane nezamrznea bez problemov funguje. jedinou prekazkou je potom vydrz baterii, ktore v takom mraze vydrzia neporovnatelne menej. s tym ma napadla jedna vec, ktoru nam rozpraval jeden co robil na zachranke, ze v lete daju bez problemov s defibrilatorom az 15 "ran" ale v zime ked je fakt ze riadna kosa daju 3 a musia menit baterie
Napísať odpoveď