IP kamera

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Frikso
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

IP kamera

Príspevok od používateľa Frikso »

Zdravím.
- Potreboval by som do predajne namontovať nejakú IP kameru, aby som sa mohol cez sieť hocikedy pripojiť a očeknúť, či všetko klape, no nemám s tým skúsenosti.
-Aké máte vy skúsenosti, akú kameru by ste mi poradili, čomu sa mám vyhýbať/na čo si dávať pozor?
-Zaujímajú ma hlavne vaše skúsenosti a názory, prípadne tipy, ako na to.. :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Na to co potrebujes ti staci akakolvek lacna IP kamera za cca 4000,- Sk. Ja jednu taku mam, a jediny problem, ktory sa teraz vyskytol, ze nemozem uploadovat obrazky na ftp, ktore bezi na nestadardnom (21) porte. Je to Avisys 9000.

Test 8 IP kamer s Wi-Fi: 1. část
Test 8 IP kamer s Wi-Fi: 2. část
Test 8 IP kamer s Wi-Fi: závěr
Frikso
Darca
Darca

Ja som rozmýšlal nad micronet SP5520K http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=5778172 brať budem zrejme z agemu.
-Len by ma ešte zaujímalo, ako sana tu kameru potom cez browser pripojim, to sa v tom članku nepísalo.
-Keď si ponastavujem IP adresy pripojenia, kameru normalne pripojim k netu, tak keď sa budem chcieť cez browser kuknúť, čo sa deje v predajni, ako na to?
-Ako to funguje/aký protokol tá kamera používa? Akú adresu má daná kamera? Ide to cez nejake servery vyrobcu? :|
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Frikso: Bude mat web rozhnranie a ty potrebujes verejnu IP adresu, pripadne VNP siet.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Frikso > ta IP kamera sa chova ako samostatne sietove zariadenie (napr. PC). IP adresu ma defaultne nastavenu, cez tuto adresu sa na nu pripojis a pripadne zmenis, na tebou pozadovanu. Ako uz pisal hojko, dolezita je verejna IP adresa (alebo VPN).
Frikso
Darca
Darca

Oukej, tak bežím teda do T-comu priplatiť si za verejnú/statickú IP adresu. ..
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Staticku nepotrebujes (no-ip.org), staci bola verejna a ta je tam myslim defaultne. Ten ich router Vigor myslim podporuje dyndns.
Frikso
Darca
Darca

Ešte ma trápi jedná vec.. Už mám tu verejnu adresu, no mám aj router cez ktory sa pripajam k netu. Keď teda napíšem do browsera tu IP adresu, napojím sa na router, nie na kameru..
-Čo tam mám presne zadať, aby ten samotny router ma prepojil s kamerou? Niečo za lomitko, či [email protected]?
-Vďaka za pomoc :(
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Potrebujes spravit NAT, cize port forwarding. Zistisi na akej IP adrese a porte bezi tvoja kamera, potom v admine routra nastavis NAT, cize dany port presmerujes pre IP adresu kamery. Potom by si mal v prehliadaci to otvarat stylom ip:port, cize asi takto: 91.127.101.101:4567 (kde to prve je IP adresa, 4567 je port).
Frikso
Darca
Darca

Aha tak, oukej tak to by nemal byť problem. Ja som bol stale v tom, že to beží klasicky na porte 80..
- Zajtra to idem nainštalovať, predpokladám, že sa vyhnem naťahovačkám a nečakaným problémom. Každopádne ďakujem za rady, ešte dám vedieť ako som to poriešil.
:aasmile24:
ehm123
King
King

Príspevok od používateľa ehm123 »

potom daj ip,nech sa kukneme co mas v predajni :D
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Nezabudni nastavit spravny port managementu tej kamery. Tzn. ak zadavas do browsera iba IP, tak port je standardny pre http sluzbu = 80.
Frikso
Darca
Darca

Štandardny port 80 ma hodi do nastaveni modemu. Snažil som sa no rozbehať podľa hojkových rád, no nejako mi to nebežalo. Problém sa mi vyskytol ten, že kurier mi doniesol DSL modem s jednym ethernet vystupom, proste totalny šunt, tak som zaňho musel dať wireles router a tu som zkrachoval.
-Už som z toho totalne dopletený. Ako to mám nastaviť, keď to ide cez modem a router? Skúšal som nastaviť NAT na oboch, vmemožne kombinacie som do toho dával, no nič..
-Ak môžem sem upnúť screeny, ako to v nastaveniach vyzerá, snáď mi budete vedieť pomôcť..
-Jeden háčik mám v tom, že tá predajňa je v DS, takže tu si môžem spraviť nečistopis a tam to ísť nahodiť..
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Mas ten port 80 presmerovany?
ehm123
King
King

Frikso napísal:Štandardny port 80 ma hodi do nastaveni modemu. Snažil som sa no rozbehať podľa hojkových rád, no nejako mi to nebežalo. Problém sa mi vyskytol ten, že kurier mi doniesol DSL modem s jednym ethernet vystupom, proste totalny šunt, tak som zaňho musel dať wireles router a tu som zkrachoval.
-Už som z toho totalne dopletený. Ako to mám nastaviť, keď to ide cez modem a router? Skúšal som nastaviť NAT na oboch, vmemožne kombinacie som do toho dával, no nič..
-Ak môžem sem upnúť screeny, ako to v nastaveniach vyzerá, snáď mi budete vedieť pomôcť..
-Jeden háčik mám v tom, že tá predajňa je v DS, takže tu si môžem spraviť nečistopis a tam to ísť nahodiť..
najprv vymen router ;) aby mal viac ethernet portov

potom daj ip ;) a nejako sa ti stym pohrame
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Naco by mal menit router?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3: Aby mal viac ethernet portov, mas to tam jasne napisane. Miesto riesenia problemu bude radsej warezman pisat hluposti, to si si este nevsimol???
ehm123
King
King

hojko napísal:t0m4s3: Aby mal viac ethernet portov, mas to tam jasne napisane. Miesto riesenia problemu bude radsej warezman pisat hluposti, to si si este nevsimol???
Ano budem ich pisat!!!

Pretoze sa mi neraz za rok stalo ze bola burka a port na routri mi odisiel a keby sa to stalo jemu tak moze vymenit router a zase riesit ako to nastavit...dalej som predpokladal ze router s jednym ethernet portom sa nebude dat ani poriadne nastavit ;)

Riesenie som uz napisal...skus si testnut tu kameru najprv na pc...aby sme sa nesnazili zbytocne...zisti na akom porte beží ta kamera...normalne je to 80...tak daj si najdi v menu polozku kde sa presmeruju porty...a presmeruj napr port 60 tak ze do Public port das 60,do private port 80,port type tcp,ip adresa = ipcka kameri (pisal som ze daj ip a mi ti to nastavime ;))
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

A ako si prisiel na to, ze jeho router ma jeden port? Nikde nenapisal aky ma router. Zrejme si to mylis s adsl modemom.
Frikso
Darca
Darca

Ano mýli si to s modemom. On je to modem(t-com) s jedným ethernet výstupom, ktorý vedie do môjho wifi routeru.

-Kamera v rámci mojej siete funguje. Je na stene a do PC vysiela, všetko je v poriadku, ale zvonka sa k nej nedostanem. Kamera štandardne pracovala na porte 80 (logicky), no keďže na tomto porte pracuje aj modem, musel som si tam vymyslieť iný (skúšal som či už 100 110 alebo 8080, stale nič).
-Ja problem vidim v tom, že tam mám modem a router a až potom kameru. Čiže ja potrebujem povedať modemu, že na porte napr. 8080 ma presmeruje na router aj s portom 8080 (80 je administracia routeru) a následne router prideli port 8080 kamere s IP adresou 192.168.0.30

-Prikladám aj screen SMC routeru, zajtra môžem aj z modemu (z nejasnych pričim sa mi naňho nejde pripojiť na porte 80, asi som tam niečo posral, keď som sa v tom rypal)

//Možnosť, že by som si kupil router aj s modemom v sebe ma napadla ako prvá a hneď som ju odložil ako núdzové riešenie. Dnes je každá koruna dobrá..
Prílohy
smc
smc
Napísať odpoveď