Tento dlhy text obsahuje HTML tagy. Takze ked ho useknem po 110 znakoch, tak sa moze stat, ze ho useknem medzi tagmi, alebo dokonca odseknem cast tagu, a toto by som velmi nerad... Potrebujem teda useknut tento dlhy text tak, ze sa po 110 znakoch usekne najblizsie, kedy bude moct (tj. ukoncenie vsetkych otvorenych html tagov) a neusekne sa to ani uprostred tagu.
Skusal som to uz rozne, ale blblo mi to - mozno preto, ze pouzivam UTF-8, tak ked som prechadzal text znak po znaku, tak mi to zmrsilo diakritiku...
A dalsi problem, tiez tohoto sa tykajuci, je, ze ak bude text obsahovat napr. retazec "mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm", tak sa to zobrazi tak, ako to je, a, prirodzene, narusi template. Potrebujem teda aj to, aby sa vo takychto dlhych slov kazdych, povedzme 15 znakov, vkladala medzera (aby prehliadac hodil dalsiu cast slova na novy riadok a nenarusil sa template). Tu je zase aj problem s tym, ze ako "dlhy retazec" to moze brat aj napriklad <a href="http://nejakastranka.nejakadomena/nejakapodstanka"> a tam by mi nechtiac vkladalo medzeru.
Vie niekto? (K+ za funkcne riesenie ista)