E-Ten M700

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
den333
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

E-Ten M700

Príspevok od používateľa den333 »

co hovorite na tento PDA smartphone??? mate snim uz nejake skusenosti pretoze rozmyslam nad nejakym pda s mobilom a GPS a aby mal klavesnicu...
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

vela som nad nim aj ja premyslal a dospel som k jednemu zaveru, ktory mi potvrdili aj viaceri majitelia PDA, aj tohto konkretneho typu. za tu cenu, ktora je okolo 12k Kc uz kupis aj notas. nie sice najlepsi, ale novy. to si radsej kup nejaku navigaciu ak ju naozaj potrebujes. PDA ma aj zopar spoluziakov a znamych a vsetci do jedneho tvrdia, ze uz by do toho nesli. displej je naozaj iba na nudzove prezeranie internetu, nejake icq a pod. uznavam, maily sa na klavesnici pisu dobre, ale porozmyslaj aj nad tym, ze s GPS a WiFi ti vydrzi zopar hodin (s wifi konkretne tak 2, maximalne 3). to znamena nabijat kazdy den a to uz sa casom podpise na kapacite a teda aj vydrzi baterie. ale ako myslis, mne to tiez stale mata hlavou, ja som ho chcel najma preto, aby som kvoli kazdej hluposti ktoru chcem pozriet na nete nemusel otvarat notebook, pripadne gps na cestu na letnu dovolenku. telefon mam, na skole su pocitace s netom tiez vsade kam sa pohnem, takze az tak by som ho asi nevyuzil. skus nad tym popremyslat uplne seriozne. ale neber to tak ze ta odhovaram, len si to poriadne rozmysli :) ale inak medzi nami: najkrajsie pda ake som kedy videl :D
den333
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

no ten notas za 12k neviem neviem....ale to stou baterkou som uz cital na viacerych miestach....ale aj tak diki za rady vidno ze sa vyznas
btw:K+ ta neminie :wink:
ades
Guru
Guru

ten notas som pisal za 12k Kc :wink: a tu je adresa http://obchod.cypex.cz/productlist.php? ... d_catalog=
a dik za K+ :D ale zase az taka rada to ale nebola :oops:
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Spoluziak ma PDA za 25 tisic [konkretne Asus P535] a aj ja som chcel PDA.Ale uz by osm do toho v zivote nesiel.Kupil som si ntoebook Acer Ex 5210 a som vysmiaty.Povedal som mu neh mi to na chvilu hodi.Chcel som si kuknut emaily lebo mi ujo poslal fotky jednej zlatej dievciny zo svadby ktora sa mi pacila :).Tak sa ho pytam ze preco mi nejde otvorit tie fotky.A on mi povedal ze na tom neotvoris fotky v maily.Po druhe sa tazko naraba so strankami ktore maju framy ... ad pokec a podobne ale male deti ktore chodia na pokec si nekupuje pda takze od pokecu upustime.A trebars v dnesnej dobe je aj hafo flashovych straniek ktore to PDA ovsem nezobrazi ...Wi-Fi antena je taka priserna ze tam kde moj notebook chyti 4 palicky ma to PDacko 1 alebo 2... atd atd.O PDAckach by som mohol rozpravat donekonecna.Mame v triede dva ale neoplati sa to ani ako navigacia.
den333
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

ades napísal:ten notas som pisal za 12k Kc :wink: a tu je adresa http://obchod.cypex.cz/productlist.php? ... d_catalog=
a dik za K+ :D ale zase az taka rada to ale nebola :oops:
no ten notebook neni nic svetoborne ale co by sme chceli za 12 k...
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

mobil je celkovo super no skorej by som odporučil x500+ nema klavesnicu no ma lepši dysplej ako m700 a ma tam česky jazyk a hlasove ovladanie a pri gps ti tiež hovori ako maš jazdyt doprava dolava spomal bude zakruta atd čo ak je na m700 nvm ale ak je a po anglicky tak to neni bohvie čo a uvidiš ze tu klavesnicu neviužiješ načo sa ti zide mi povec ??? sms ?? to napišeš aj na tom x500+ a ak nemas web´n walk ci ako sa vola ze mas net aj ked si niekde v meste abo tak tak je ti klavesnica totalne nanič
ades
Guru
Guru

Zaxman napísal:mobil je celkovo super no skorej by som odporučil x500+ nema klavesnicu no ma lepši dysplej ako m700 a ma tam česky jazyk a hlasove ovladanie a pri gps ti tiež hovori ako maš jazdyt doprava dolava spomal bude zakruta atd čo ak je na m700 nvm ale ak je a po anglicky tak to neni bohvie čo a uvidiš ze tu klavesnicu neviužiješ načo sa ti zide mi povec ??? sms ?? to napišeš aj na tom x500+ a ak nemas web´n walk ci ako sa vola ze mas net aj ked si niekde v meste abo tak tak je ti klavesnica totalne nanič
musim s tebou nesuhlasit: jazyk si v navigacii vies nastavit, moderne navigacne programy ti tiez vsetko hovoria a pre mna za mna aj japonsky. displej na x500+ ma vacsie rozlisenie, ale bude ti nanic, lebo pri takej velkosti budes zmurit na pismena, ver mi, niekedy je menej viac. x500+ je stale o nieco drahsi ako m700 klavesnica vobec nie je totalne nanic: skus napisat dlhsi mail pomocou stylusu a na klavesnici a uvidis, ze je to poriadny rozdiel, asi ako keby si ryloval prstom a rylom.
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

mail pisat ? no ak ma ten web´n walk ci ako sa to vola tak ok ale ak nema net ktory mu ide bez pripojenia mu je nanic

na gps ok tam ten jazyk nastaviš ale do celeho mobilu ee a ak nemal nikdy pda tak bude mat menšie problemy a čitat male pismena na dis ??? hmm nvm co je pre teba male asi nosiš okuliare pretože te pismena su akurat
ades
Guru
Guru

Zaxman napísal:mail pisat ? no ak ma ten web´n walk ci ako sa to vola tak ok ale ak nema net ktory mu ide bez pripojenia mu je nanic

na gps ok tam ten jazyk nastaviš ale do celeho mobilu ee a ak nemal nikdy pda tak bude mat menšie problemy a čitat male pismena na dis ??? hmm nvm co je pre teba male asi nosiš okuliare pretože te pismena su akurat
k netu: pda si kupuju vacsinou ludia, ktori su natolko solventni, ze mozu bez problemov cvakat 3G (mas to ako s autom, nekupis si bmw ked vies ze ho neuzivis), alebo maju pristup k wifi, ako napriklad vysokoskolaci apod (na velkej vacsine slovenskych a zahranicnych VS je pristup na wifi vsade), takisto v centrach vacsich miest je wifi coraz vacsou samozrejmostou. web´n´walk sem neplet prosim, to s pda nema nic spolocne
k jazykom: vsetci oficialni dovozcovia zariadeni s windows mobile automaticky instaluju slovencinu alebo cestinu, v najhorsom pripade prikladaju do balenia cd s jazykovou mutaciou OS
intuitivnost:ked si zapol svoj prvy pc s windows, nemyslim ze si mal nejake problemy (aspon ja nie a to som o windows vedel iba ze existuju). su konstruovane co najviac intuitivne, aj ked sa im to sice az tak nedari ako by chceli, ale povedal by som, ze mas skor problem najst si nejake nastavenie v novom mobile ako v pda
k displeju:pismena su programovane na urcitu velkost, takze to co ma na displeji 320*240px velkost 1 cm, ma na displeji s rozlisenim 640*480px s rovnakou velkostou stran a teda aj uhlopriecky velkost 0,25cm (presne, mozes si to vyratat). to znamena, ze ked si nastavis na displeji s mensim rozlisenim normalne pismo, na jemnejsom displeji si musis nastavit pismo pomerne vacsie, teda sa ti tam zmesti prave to, co aj na ten hrubsi. ked pozeras film, na QVGA sa ti bude pozerat v konecnom dosledku rovnako ako na VGA, lebo pozerat tak jemne struktury na takom malom displeji je obcas dost neprijemne.
keby si este mal nejake pripomienky, rad ti ich vyvratim alebo potvrdim :wink:
ehm123
King
King

Príspevok od používateľa ehm123 »

den333 napísal:no ten notas za 12k neviem neviem....ale to stou baterkou som uz cital na viacerych miestach....ale aj tak diki za rady vidno ze sa vyznas
btw:K+ ta neminie :wink:
v shark.sk maju za 9.990,- notas
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

1.vidim ze si nedrzal v ruke ani jeden ofiacilne je ze m700 ma mat cz jazyk ale ešte nema a slovensky nema uz vobec to nema ani x500+ a za druhe wifi pripojenie ??? akoze ktory sprepačenim deb*l by pisal mail cez mobil ked ma pred sebou pc asi len ty .......................................................

ale končim mudrejši ustupi

nejdem sa hadat

poviem len to ze podla vlastnej skusenosti x500+ je lepši ale no vyber si ty či si nechaš poradit od okopirovaneho prispevku s mobilmanii alebo ako ces
ades
Guru
Guru

Zaxman napísal:1.vidim ze si nedrzal v ruke ani jeden ofiacilne je ze m700 ma mat cz jazyk ale ešte nema a slovensky nema uz vobec to nema ani x500+ a za druhe wifi pripojenie ??? akoze ktory sprepačenim deb*l by pisal mail cez mobil ked ma pred sebou pc asi len ty .......................................................

ale končim mudrejši ustupi

nejdem sa hadat

poviem len to ze podla vlastnej skusenosti x500+ je lepši ale no vyber si ty či si nechaš poradit od okopirovaneho prispevku s mobilmanii alebo ako ces
k m700 je v baleni cd s ceskou lokaliazciou. toho debila si laskavo odpusti, nikto v tejto teme nie je vacsi debil ako ty. ak si nepochopil, je jednoduchsie dat si pda do vrecka alebo na opasok ako tahat so sebou notas, su miesta kde s notebookom nie je mozne pracovat z priestorovych alebo inych dovodov.
a este jedno: to s tym prispevkom z mobilmanie si posral, ked tym chces povedat, ze som pako bez vlastneho nazoru a skusenosti, tak na teba nemam slov.
p.s.: za tie reci a nasilne propagovanie nazoru K-
p.s.: nauc sa gramatiku a stylizaciu, skor ako pda, notebook alebo hoci aj fen by som ti do ruky dal najprv ceruzu so slabikarom
Napísať odpoveď