Praca

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Grosay
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grosay »

13., 14. plat? To co je? A premie? Take sa u nas ani nechyrovalo! Ja mam celkom pohodovu pracu, ani nie zle platenu, ale vedenie je otrasne. Vedenie nema ani sajnu,ako to ide vo vyrobe... sefka tu ma svojich milacikov,ktorym to je vidiet aj na plate. Aj ked robia velke h....
Kesoman
Star
Star

Príspevok od používateľa Kesoman »

Ja robim v tej istej firme ako tomase ale zatial sa nestazujem popri studiu na zvysenie zivotnej urovne to staci ale ked som sa dozvedel co dostava jeden kolega co robi to iste (kur*a o 300 sk/h viac) :evil: tak to to ma dokaze vytocit. Ato len preto ze to je vtieraci zmrd.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

o 300sk/h viac? To aj keby si robil zadarmo, tak tomu kolegovi neverim. A uz vobec nie ked viem kde pracuje.
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deblasco »

ak niekto hlada pracu v IT biznise, nech sa mi ozve...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Grosay napísal:13., 14. plat? To co je? A premie? Take sa u nas ani nechyrovalo! Ja mam celkom pohodovu pracu, ani nie zle platenu, ale vedenie je otrasne. Vedenie nema ani sajnu,ako to ide vo vyrobe... sefka tu ma svojich milacikov,ktorym to je vidiet aj na plate. Aj ked robia velke h....
Zase tie 13., 14. platy a prémie treba brať s rezervou. Niekde keby neboli tieto platy + prémie, tak sa vôbec neoplatí makať. Napr. ja mám biednu základnú mzdu.. ale prémie ju robia atraktívnejšou a vyrovnávajú v podstate priemerné ohodnotenie danej pozície na pracovnom trhu. Prémie sa aspoň v našej firme využívajú ako "vydieranie" alebo niečo podobné.. jednoducho povedané, podľa pracovnej zmluvy máš nárok na určitú mzdu + prémie v určitých % zo záklanej mzdy. Ak však urobíš chybu, budeš mať strhnuté prémie.. od 10% prémií až po trojmesačné prémie v závislosti od vykonanej chyby.. resp. v závislosti od toho, za ako závažnú tú chybu považuje šéf, hoci v skutočnosti firma nemusí touto chybou stratiť ani halier, ale žiaľ nemáš možnosť sa obhájiť.
poldo
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa poldo »

brm napísal:Zase tie 13., 14. platy a prémie treba brať s rezervou. Niekde keby neboli tieto platy + prémie, tak sa vôbec neoplatí makať. Napr. ja mám biednu základnú mzdu.. ale prémie ju robia atraktívnejšou a vyrovnávajú v podstate priemerné ohodnotenie danej pozície na pracovnom trhu. Prémie sa aspoň v našej firme využívajú ako "vydieranie" alebo niečo podobné.. jednoducho povedané, podľa pracovnej zmluvy máš nárok na určitú mzdu + prémie v určitých % zo záklanej mzdy. Ak však urobíš chybu, budeš mať strhnuté prémie.. od 10% prémií až po trojmesačné prémie v závislosti od vykonanej chyby.. resp. v závislosti od toho, za ako závažnú tú chybu považuje šéf, hoci v skutočnosti firma nemusí touto chybou stratiť ani halier, ale žiaľ nemáš možnosť sa obhájiť.
noo, my mame premie 2-krat za rok, v juli a decembri. Avsak v piatok som sa dozvedel, ze dostaneme 30 % naisto, dalsich 20 % mozeme mat podla toho ako sa sef vyspi a dalsich 10 % dostaneme len v tom pripade, ak sme nenavstivili lekara, alebo nemali OCR alebo nie sme v skusobnej dobe, alebo vo vypovednej lehote a to za posledne 3 mesiace. Takze super, 10 % nedostanem len kvoli tomu, ze som bol chory alebo mi bolo zle, nedalo sa ist do prace...byt vami tak nerobim v thajskej firme, su to len zdieraci. Kolegyna tam byva od 8-smej do 8-smej, niekedy aj dlhsie...ja tam za tie peniaze nebudem viac ako 9 hodin denne...
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

misokgb napísal:Beham s vlastnym autom, preplateny benzin, plat celkom ok na nasu oblast, prijemny team, da sa celkom, samozrejme, ze plat by mohol byt vyssi...
A ja som bol v tom, že máš diesel :D

brm napísal:Zase tie 13., 14. platy a prémie treba brať s rezervou. Niekde keby neboli tieto platy + prémie, tak sa vôbec neoplatí makať. Napr. ja mám biednu základnú mzdu.. ale prémie ju robia atraktívnejšou a vyrovnávajú v podstate priemerné ohodnotenie danej pozície na pracovnom trhu. Prémie sa aspoň v našej firme využívajú ako "vydieranie" alebo niečo podobné.. jednoducho povedané, podľa pracovnej zmluvy máš nárok na určitú mzdu + prémie v určitých % zo záklanej mzdy. Ak však urobíš chybu, budeš mať strhnuté prémie.. od 10% prémií až po trojmesačné prémie v závislosti od vykonanej chyby.. resp. v závislosti od toho, za ako závažnú tú chybu považuje šéf, hoci v skutočnosti firma nemusí touto chybou stratiť ani halier, ale žiaľ nemáš možnosť sa obhájiť.
Pre zamestnávateľa je to 2x výhodné. Okrem toho, že ti môže odkrojiť z koláča za chyby, tiež za teba menej odvádza (zo základnej mzdy).
-Len či sa to potom neodrazí na výške tvojho dôchodku :hmm: /ak tam teda planuješ ostať nasledujucich 25 rokov :D
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

no ja som typ cloveka ktory kym nedostane kopanec, tak sa dalej nepohne... na BA pomery robim priam za zalostne slaby plat, jedine co to akotak kompenzuje su vianocne premie, ktore su ale len raz do roka - slabota. Najvacsia slabost cloveka ktoreho bavi IT, je neznalost cudzieho jazyka :( takze aj keby som si povedal ze idem sa rozhybat, tak si moc nenavyberam a vlastne nakoniec zistim ze mozem byt stastny tam kde som. Vy co ste mladi - nedrbte na jazyky ako ja :)

.. ono sa sice cosi mozno crta.. ale mam takeho tusaka ze vdaka mojej znalosti ENG jazyka si mozem nechat o nejakom uspechu snivat...

Niezeby som bol skodoradostny, ale dobre sa mi cita, ze nie som zdaleka jediny pripad co nie je tak uplne spokojny s adekvatnostou vysky platu k vykonavanej praci, povinnostiam a zodpovednosti. (btw sak som typicky slovak - frflat a frflat :D )
Prioritas
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Prioritas »

KoCi napísal:Vy co ste mladi - nedrbte na jazyky ako ja :)

.. ono sa sice cosi mozno crta.. ale mam takeho tusaka ze vdaka mojej znalosti ENG jazyka si mozem nechat o nejakom uspechu snivat...
to je taký problem sa naučit tu anglinu alebo neminu ???
zaplatiš sukromne hodiny alebo nejake doučovania a za chvilu vieš perfektne.
KoCi
Darca
Darca

problem je skorej casovy - uznaj ze ked si cely tyzden vo worku od rana do vecera, tak ta troska casu co ti ostava je malo aj na vypnutie, nie este na ucenie sa. Skusal som parkrat ze si vo svojom volnom case sadnem nad to, nejaku literaturu doma mam, avsak ked nie som dostatocne oddychnuty, nedokazem sa na to sustredit.. bez sustredenia potom cela snaha stoji za velke.. Co sa clovek nenauci v skole, potom uz tazsie dobieha no...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

KoCi no offense, ale asi az teraz clovek zisti naco sa mal na strednej tu anglictinu/nemcinu ucit, ze? Ked sa mu to snazili rodicia vysvetlit, ze to bude potrebovat, tak bol urcite kazdy majster sveta, ze nie. A ono fakt hej :-D
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Ja som so svojou pracou spokojny. Plat vyborny, byt od firmy, kazdy treti mesiac premie, niekolko tisicovy balicek benefitov na rozne hovadiny, od nakupu mobilov az po masaze.
KoCi
Darca
Darca

tomas - no ver tomu ze som nepatril k takzvanym lajdakom, nemcinu na strednej som zvladal na 1-2, a aj to som si vystacil s nemcinou ktoru som sa fakt ze ucil na zakladnej. Proste na niektorych strednych skolach su cudzie jazyky nedocenovane, a tak sa niet co divit ze jazykar ktory nieco vie, sa so svojimi znalostami uplatni na lepsom fleku ako ucitel, a ked uz je nejaky ucitel tak to nejak flaka. Aj ty si bol "zasran" a poznas ake to je ked bol predmet kde si sa nejak ucit nemusel, tak si sa ho proste neucil - naco... nuz .. a takto to dopadlo :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Ja som sa anglictinu nikdy moc neucil a horel som na gramatike a pisomkach z nej. V konverzacii som nikdy nemal problem, od malicka som sledoval Cartoon Network, eurosport a CNN, takze nieco sa nalepilo. Prichodom netu sa to zlepsilo. V poslednej dobe zistujem, ze aj ked nie som excelentny anglictinar, tak staci to ze som vysoko nadpriemerny ked sa porovnam s inymi ludmi - proste jednooky medzi slepymi kral.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

ja zatial len brigadujem, asi za 100/hod v jednej kancelarii, nenarocna robota, fas a kolektiv, normalny sef, nemozem sa zatial stazovat.
kamarat robi restauratora na jednej pamiatke a plat dostava raz za niekolko mesiacov, napr. od leta nedostal nic a dostane az asi po novom roku.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

zelovoc.. a ten kamarát to tak má kvoli finančným problémom zamestnávateľa alebo je to predom dohodnuté? :) Napr. že plat dostane až za finálny zreštaurovaný výsledok.. :)
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

nevim, ono to funguje tak, ze to ide cez granty, samozrejme ze o tom vedel, robi to na zivnost. mozno mas pravdu, ale fakt nevim. ale nic moc. aj ked dostat dakych 150k na vianoce nieje zle.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

to akurat vratis dlzoby a uzijes si sviatky :D
poldo
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa poldo »

p4ra napísal:Ja som so svojou pracou spokojny. Plat vyborny, byt od firmy, kazdy treti mesiac premie, niekolko tisicovy balicek benefitov na rozne hovadiny, od nakupu mobilov az po masaze.
Tak to ti fakt zavidim. Ta firma kde robim ja nevie ani prechod pre chodcov vybavit, vidim to tak, ze im nezalezi na zamestnancoch, pretoze sa musime "brodit" cestou prvej triedy, ktora je velmi frekventovana a casto mame problem prejst cez cestu. Co sa tyka benefitov, tak tie sa tykaju (ak sa daju nazvat benefitmi) ludi z vyroby. Viem Anglicky a Nemecky a zarabam malo ...
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Key5ers0ze »

ludia, zaujimave citat..aj ked by som prijal viac info-konkretizovat,hmm:? :wink:
ja to mam pomerne tazke, skoncil som hotelku, na vyske som vydrzal tri mesiace(co uz ja skor na tu zabavu ako na studium), odisiel som do irska-pracoval som ako casnik(praca sa oproti Slovensku porovnat neda)-na Slovensku som pracoval v dost posh-restauracii, ale ti ludia co som obsluhoval(mno dobytok proste), kratky/dlhy tyzden a mizerny plat..v Irsku je to o inom, dostatok penazi, vyhody, vela volneho casu, premie...vraciam sa tam v marci, ide vsak o to, ze ja by som radsej ostal doma, ostal by som pri rodine, kamaratoch-neviem si vsak predstavit co by som doma na Slovensku robil. Neviem si predstavit aku pracu si z hotelky mozem najst, casnika tu robit nebudem z principu.
Preto by som vas chcel poziadat o radu: co sa da robit? nechcem sa stahovat do BA alebo do KE, najradsej by som ostal v SNV a okoli(PP, LE....), mam velmi dobru anglictinu, nejake tie ekonomicke znalosti(uctovnictvo a tak-len by som to musel oprasit)..

Nechcem sa pytat na konkretne pracovne ponuky, chcem len inspiraciu..V akych firmach robite, co je vasa napln prace a tak :)

uff, ale som sa rozpisal
Napísať odpoveď