Notebook do 20.000 Sk

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
quasimoto
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Notebook do 20.000 Sk

Príspevok od používateľa quasimoto »

Zdravim, chcel by som poprosit o radu aky NB.

Cena: max 20.000 SK s DPH

Ucel: internet, office, pozeranie filmov (raz za mesiac aj vo vlaku, tak aby baterka vydrzala 2,5 hod)

Preferovane znacky: HP, Lenovo, Toshiba

OS: mam original XP SP2, takze nemusi byt s OS, uvital by som keby boli drivere na XP

nutne poziadavky: speedstep, 15,4 LCD, DVD, LAN, Wifi, 3USB, 512 MB RAM, 80 GB HDD, vydrz 2,5 hod

uvital by som: leskle LCD, 1 GB RAM (to mozem aj dokupit), S-Video, 120 GB HDD, odolna konstrukcia (v ramci ceny), express card

Kandidati:
Toshiba L40-14F
http://195.80.169.118/default.asp?cls=s ... tiid=16812

plusy:
- dobre parametre 1GB RAM, 120 GB HDD
- cena 19.000 Sk
- reprezentativny vzhlad a image
- nasiel som na nete ovladace aj na XP

minusy:
- 4cell battery (vydrz predpokladam 1,5 hod) a neviem o tom, ze by Toshoba ponukala nejaku vacsiu ako moznost dokupit :/
- potancialne problemy s nainstalovanim XP ale uz by to malo byt vyriesene

IBM Lenovo N200 (TY2BJXS)
http://195.80.169.118/default.asp?cls=s ... tiid=16382

plusy:
- konektory: svideo, citacka kariet, 4 USB, ale zas nie je express card
- dostacujuce parametre okrem RAM

minusy:
- 512 RAM, ale ak je volny slot nie je problem
- neviem ako je spolahlivost (v porovnani s HP a Toshiba tejto kategorie, nie s IBM za 3x tolko)

HP Compaq 6720s (GR772ES#AKR
http://195.80.169.118/default.asp?cls=s ... tiid=16170

plusy:
- cena iba 16.000
- splna minimalne kriteria

minusy:
- asi nie je mozne dat XP
- Celeron M - vydrz na bateriu bude asi na hranici mojich poziadavok

HP Compaq 6715s (GR653EA)
http://195.80.169.118/default.asp?cls=s ... tiid=15864

plusy:
- az na HDD nadpriemerne parametre

minusy:
- dost vysoka cena
- len 2 USB

HP G7000
http://h10010.www1.hp.com/wwpc/sk/sk/ho ... 41910.html

plusy:
- dobre parametre - 1GB RAM, 120 GB HDD
- konektory S video
- s OS, odpada starost s ovladacmi

minusy:
- neviem nic o tomto rade HP

Moje poradie:
1. najradsej by som Toshibu, ale tam je problem s baterkou
2. velmi zaujimavo vyzera HP G7000
3. HP 6720s, super cena a parametre by mi mali stacit, ale zase nepodporuje XP
quasimoto
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

ziadne napady?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Mas divne poziadavky, uz len to, ze chces PC so systemom. Predsa ku notebooku dostanes vsetky prislusne CD na ktorych su drivre. Urcite by som bral s 1GB pamatou, nema vyznam kupovat 512MB, najma pokial by si tam chcel mat Windows Vista.

Neviem presne co potrebujes, ale podla toho co si uviedol, ze chces notebook na filmy, internet a office, tak by som bral notebook s 1GB RAM, 80 az 120HG disk, wifi, sietovka, citacka pamatovych kariet..., napriklad tieto poziadavky plna notebook Asus X51R-AP076C, ktory ma navyse lepsiu grafiku (X300), takze sa na nej daju zahrat v pohode menej narocne hry, ako napriklad Counter-Strike a podobe... Ak ti nezalezi na grafike, tak velmi slusny mi pripada Asus F5R-AP198, ktory ma procesor Core Duo T2130 (1,86GHz) giga pamate, 160GB disk, okrem beznej sietovky a wifi karty obsahuje bluetooth a taktiez videokameru, v cene je taska s myskou, navyse neplatis za operacny system, takze mozes pouzit svoj. Ak by si bol ochotny trosku priplatit, tak za 23 tisic dostanes ASUS F3U-AP030, ktory ma 2,2GHz Turion, slusnu grafiku (X1250), giga pamate, 120GB disk, kamera, bluetooth, sietovka, wifi, citacka pamatovych kariet, FW, S-Video, DVI, neobsahuje operacny system. Vsetky tieto notebooky vsak asi nebudu splnat poziadavku co sa tyka baterie, preto by bolo lepsie sa popytat predajcu, co by odporucili, kedze tych notebookov im preslo rukami urcite uz par desiatok, ak nie stoviek kusov. Notebook s vacsou vydrzou baterie je HP COMPAQ 6715s, ktory obsahuje 2,2GHz Sempron, giga pamate, 80GB disk, grafiku X1250, sietovka, wifi, modem, bluetooth.

Silou mocou by som sa netlacil do HP, pretoze aj tak je takmer kazdy ich notebook s operacnym systemom, co mierne o par tisic zdvihne cenu, radsej by som uprednostil Asus, ktory ma dobre referencie medzi notebookmi a za rovnaky peniaz dostanes podstatne lepsi notebook od Asusu ako od IBM ci HPcka.
quasimoto
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

tie drivere som myslel tak, ze mi netreba aby mal notebook s OS, ale ked je bez OS, tak nech je podpora pre XPcko.. Napr niektore nove HP, Toshiby su len na Visty robene, a tak chybaju ovladace pre XP... A v pripade NB bez OS vacsinou nedostanes ziadne CD s ovladacmi, aspon ja som mal teraz nx7400 a tak to bolo

Celeron M nechcem (hlavne kvoli spotrebe), na hry to nebude vobec, tak grafika mi je ukradnuta. Este co sa tyka ceny, tych 20.000 je fakt strop.

Nakoniec som po uvahe vyradil Toshibu (slaba vydrz), 6720s (chybaju drivere pre XP a na takom slabom Vistu nechcem) a asi aj Lenovo N200, ktory ma vraj velmi slabe LCD

Takze sa rozhodujem medzi HP 6715s a G7000

na 6715 sa mi paci ze je to viacmenej overeny business model, akurat ze ma len 2xUSB a 80GB disk ale to by som rozchodil

G7000 je za velmi atraktivnu cenu, ma prakticky vsetko, len som nenasiel o tom notebooku na nete ani jednu recenziu a takmer ziadne skusenosti. Ako plus tam vidim aj Core Dup
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

A preco nie napriklad Asus, MSI alebo inu znacku???
quasimoto
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

pozeral som aj ine znacky ale nic ma nezaujalo, tie dve HP sa mi zdaju optimalne.

Ide mi aj o medzinarodnu zaruku, viem ze tu ponuka napr aj Asus, ale Asus zas na slovensku pokial viem nema servisne stredisko a musi sa posielat do CR, cize dlhsie trva vybavenie

proste najviac verim znackam Dell, Toshiba, HP, IBM... a nechcem zbytocne riskovat, mozno sa situacia zmenila, ale este nedavno malo dost ludi problemi s Acermi, MSI, Asus...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

MSI a Asus urcite nie, mozno tak Acer. Ale komu niet rady, tomu niet pomoci, takze si kupis aj tak podla seba.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Myslim, ze uz z pohladu vyberu znaciek je jasne, ze quasimotovi rozhodne rady je ;-)
quasimoto
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

hojko: prave ze chcem radu, ale vybrat z tych dvoch modelov, presiel som si ponuku takmer vsetkych znaciek a tieto dva najviac splnaju moje kriteria, len neviem ktory

je pre mna dolezity aj servis, ktory ma take HP a IBM prakticky v kazdom vacsom meste po celom svete, kedze je mozne ze stravim dlhsi cas mimo SR
Napísať odpoveď