mysql limit

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
etel
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

mysql limit

Príspevok od používateľa etel »

ako mam zadat pridaz limit ked chcem vypisat prispevky od 3 az do konca ked nepoznam kolko je v db prispevkov??
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

Dokumentacia MySQL hovori toto
To retrieve all rows from a certain offset up to the end of the result set, you can use some large number for the second parameter. This statement retrieves all rows from the 96th row to the last:

SELECT * FROM tbl LIMIT 95,18446744073709551615;
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

skus mysql_num_rows a tym zistis pocet prispevkov (riadkov). a cyklom si ich vytiahnes. a este do cyklu hod podmienku, ze ked je prispevok prazdny (alebo ID prispevku alebo nieco), tak nech sa breakne cyklus. i ked mam pocit, ze som to zle pochopil...
etel
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

turtlak69 napísal:skus mysql_num_rows a tym zistis pocet prispevkov (riadkov). a cyklom si ich vytiahnes. a este do cyklu hod podmienku, ze ked je prispevok prazdny (alebo ID prispevku alebo nieco), tak nech sa breakne cyklus. i ked mam pocit, ze som to zle pochopil...
nj tak som to spravil ale myslel som to tak ci nieje nejaka hodnota ktora znamena take nieco ako nekonecno .... (len preto aby som zjednoduchsil kod ...)
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

etel napísal:nj tak som to spravil ale myslel som to tak ci nieje nejaka hodnota ktora znamena take nieco ako nekonecno .... (len preto aby som zjednoduchsil kod ...)
no neviem ci ej toto najlepsie riesenie. Takto musi DB server spracovavat 2 poziadavky.
urob to tak ako som ti napisal. daj tam najvacsi mozny int. a tym padom to mas vyriesene
etel
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

mastermind napísal:no neviem ci ej toto najlepsie riesenie. Takto musi DB server spracovavat 2 poziadavky.
urob to tak ako som ti napisal. daj tam najvacsi mozny int. a tym padom to mas vyriesene
ok.... necham si poradit uz je to tak
Napísať odpoveď