ZAse registarcia + login + este daco

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
B.A.X.O
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

ZAse registarcia + login + este daco

Príspevok od používateľa B.A.X.O »

Cauko, riesim tu taky problem. a to je dost velky potrebujem tri BIG veci.
MAm guestbook od NE-e.netu a potrebujem ani nie guestbook doladit ale nieco ine. Bo ja sa este furt ucim php a mysql takze......A toto je uz dost zlozite: Ja tu knihu nemozem kontrolovat, mazat atd. Nemam casu. Takze moj kamos sa najmul ako Moderator, celkom mi to vyhovuje ale tu je problem: Guestbook od netu umoznuje moderatorovi spravovat knihu, mazat atd. Ale v tej knihe zistim aj ip neslusneho navstevnika. A Zatial je vsetko OK. lenze xcem aby moderator daval aj BANY, a to uz by sa dalo len cez php. Ale on php nevie, este furt sa uci html a ine, takze zatial, xcem spravit nieco taketo:

V menu je link Moderatori, bude ich tam mozno viac tak napsiem vsetkych. Ale pod tym bude aj textbox do ktoreho Mod zada heslo a premeistni ho ot na dalsi dokument v ktorom bude mat moznost davat bany atd. A to tak, ze bude mat dalsi text box, do neho napise Ip navstevnika a nejkao automaticky mu to zada ban. Ja uz viem celkom kodit v php, takze potom jakmile napsie tu ip a da tlacitko BAN co bdue hned pod tym, automaticky sa vygeneruje kod na block ip. Lenze ako? ako spravit nieco take extra zlozite? xcem to prenho len najjednoduchsie, v knihe s tym nemam problem ale s tymto uz hej. A este ten tetxbox do ktoreho bude davat heslo, xcel by som to pomocou php, lebo ked to dam v JS to je ako keby som to vykrical celemu svetu :D takze predom diky za rady
juho
Star
Star

Príspevok od používateľa juho »

nepochopil som to s tymi banmi to akoze nebude moc pridavat prispevky alebo nebude moct navstevovat celu stranku.
urcite cez nejaky zaznam ci uz subor alebo mysql_. mozes v tej knihe menit kod?
B.A.X.O
Zablokovaný
Zablokovaný

JJ

Hej, moderator ma pravo davat bany cez ten system co som pisal, a nemozem zasahovat do kodu tej knihy. Bo ona je od Ne-tu a tym padom je kod uz priamo na ich serveri. Takze donho zasahovat nemozem, a to osattne, xcem to takto: v menu bude link moderatori, ale to je iba preto aby mohol Mod dat ban tym sposobom co som psial. Ak xce uprovovat guestbook tak staci as prihlasit na svoj nick a zadat heslo, a je to :wink: ale ja mam problem iba v tom banovom systeme, ze si na tej stranke, zadas do textboxu heslo, premeistni ta na dalsiu strank us textboxom, a do nej napises ip navstevnika a das tlacidlo BAN. Tym padom by sa v kode malo nejak nastavit BAN navstevnikovi ktorehos bola ip vlozena do toho textboxu, a tu je problem, ako nieopc take urobit? ide to vobec?
A ak hej, tak na tie textboxy by som xcel vacsie zabezpecenie, nexcem aby as tam neikto prelomil :cry:
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

da sa. ale nezabranis tomu aby ti tam chodili spammeri.
jediny sposob je, urobit si vlastny GB s registraciou
B.A.X.O
Zablokovaný
Zablokovaný

Ja by som si strasne rad urobil vlastny GB :cry: lenze ked si precitnes par mojich prispevkov zistis ze som lama php :( a registarciu + login som si stiahol z JaknaWeb.com, aj som to uz nahodil, ale nemozete mi dakto napisat instrukcie popripade kod? :oops: Bo ja viem ze to neni spravne ale ja vzdy idem na hotove :oops: . ACHJAJ, kéz by mi tak dakto napisal kod na nieco podobne, http://www.mk7.wz.sk/Diskusia.php Tak kniha sa mi paci, Mek mi dokonca poslal aj svoje scripty na ne, ale nepomohlo to :( bo som sa nich vobec nevyznal :D Ale i tak mu dakujem, pomohol mi viac nez dost vo vsetkom. Ale co sa tyka mojho problemu, nejaky kodik by nezaskodil, no tak ludia PLS :)
juho
Star
Star

ale ked mas taku knihu tak to mozes akurat tak dat cez iframe. a aj tak ked das ban povedzme na celu svoju stranku tak spamerom ako "hlavnamyslieka" napisal to nezabrani aby ti tam davali dalsie prispevky jednine bud nejake vylepsenie od poskytovatela alebo vlastna kniha. je to jednoduche... a az chces zabanovat ip tak to si pozri .htaccess bo musel by si na kazdu stranku davat prikaz aby to zablokovalo.
na zaciatok

Kód: Vybrať všetko

if($zabanovanaip) exit;
a zbieral by si to z databazy

Kód: Vybrať všetko

mysql_connect("adresa","meno","heslo");
mysql_select_db("data");
$adresy=mysql_query("select ip from ban where ip=$remote_addr");
if(mysql_num_rows($adresy)) die("nemas pristup a si zabanovany");
B.A.X.O
Zablokovaný
Zablokovaný

Tak dobre volil by som moznost vytvorenia vlastnej GB, lenze ako? Cim zacat? Mam ucet na Ic.cz, a budto osm uplne lama, alebo uz neviem :) . Neviem tam pracovať s mysql, hadze to chyby ked tam importujem nejaky txt adresar alebo prikaz. Takze....najviac by ste mi pomohli keby ste mi dali nejaky link alebo popripade kod kde je vsetko od lopaty az po zem :D . S tym moderovanim to bude trsoku problem, ale mozno to pojde, kebyze + ku kodu tej knihy nmi najdete nejake aj administracne centrum pre tu knihu, fakt by ste mi helpli, este raz diky a dufam ze nepretsanete psiat prispevky. Osobne si mylsim ze toto forum je njalepsie kao som kedy videl :) , je to tu take prehladne
juho
Star
Star

takych forov(vtipov) je tu viac. aj ja mam na icentre ale nepouzivam tam databazu ale zas aby si sa v tom nevyznal neni mozne sak oni to tam maju podrobne spravene staci sa prihlasit a tam mas mysql databaza nalavo v menu uz ju len aktivujes (ak nemas este) a tam si pozries stav databaze a mas tam host, databazu, username, heslo. a uz len tvoris tabulky.
http://www.inet.sk/clanok/1594/ako-na-mysql-cast-prva
Napísať odpoveď