Potrebujem vysvetlit citaty
Potrebujem vysvetlit citaty
1.Nech slnko nezapada nad nasim hnevom
2.Kto nezabrani zlu je tak isto vinny ako ten co zlo pacha
VELMI PROSIM POMOZTE MI ANI UJO GOOGLE NEPOMOHOL
zarucene kto sa posnazi pomoct K+
-
Žužľa
Light Expert
- Kontaktovať používateľa:
2.Kto nezabrani zlu je tak isto vinny ako ten co zlo pacha ??
Ja by som povedala, že je to napríklad to, že keď uvidíš niekoho robiť niečo zlé a nenahlásiš to napr. na políciu tak sa vezieš v tom aj ty??
Netuším...
Alebo ak neurobíš nič preto aby si zastavil niekoho alebo niečo zlé je to akoby si sa k nemu pridal?
Ja by som povedala, že je to napríklad to, že keď uvidíš niekoho robiť niečo zlé a nenahlásiš to napr. na políciu tak sa vezieš v tom aj ty??
Alebo ak neurobíš nič preto aby si zastavil niekoho alebo niečo zlé je to akoby si sa k nemu pridal?
Re: Potrebujem vysvetlit citaty
je to tak polopate, ale videl by som to asi taktobubo12342 napísal:1.Nech slnko nezapada nad nasim hnevom
1. usmierenie dovtedy kym nezapadne slnko
2. je to nieco ako spoluvina v tom zmysle
presne nad tymto som rozmyslal a ucitel mi povedal ze skus to viac rozvinutŽužľa napísal:2.Kto nezabrani zlu je tak isto vinny ako ten co zlo pacha ??
Ja by som povedala, že je to napríklad to, že keď uvidíš niekoho robiť niečo zlé a nenahlásiš to napr. na políciu tak sa vezieš v tom aj ty??Netuším...
Re: Potrebujem vysvetlit citaty
ja si to zas vysvetľujem takto :bubo12342 napísal:1.Nech slnko nezapada nad nasim hnevom
1.) netreba nikdy zabúdať na podrazy a hnev , treba to riešiť a nie zabudnúť ( podľa mňa inak kktský citát )
2.) V každom prípade musíme konať dobro a v prípadoch keď o zle vieš , musíš mu zabrániť
ja som to zas pochopil tak , že je to brané vo všeobecnosti a nie na presný časový úsekt0m4s3 napísal:ten prvy som ja pochopil tak, ze nie je dobre ist vecer spat pokial je clovek na niekoho nahnevany a treba to vyriesit hned.
ja som ten prvy pochopil aj tak,ze jeden nepriatel/super vravi druhemu,ze ich superenie/nepriatelstvo - v tomto pripade hnev bude vecny a dufa,ze sa nikdy neskonci,lebo ked nad nim zapadne slnko tak ta nenavist v nich pohasne a uz nebude superenie...
a ten druhy je jasny, to uz tu odznelo... ked zlu nezabranis ak mozes ako keby si ho sam pachal
a ten druhy je jasny, to uz tu odznelo... ked zlu nezabranis ak mozes ako keby si ho sam pachal