IP kamera

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Na modeme premseruj port napr. 1234 a tento port 1234 na routri daj ako Public Port a ako LAN port nastav 80 (to je ta kamera)
ehm123
King
King

Príspevok od používateľa ehm123 »

to frikso : sorry ja som lama :D
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

t0m4s3 napísal:Na modeme premseruj port napr. 1234 a tento port 1234 na routri daj ako Public Port a ako LAN port nastav 80 (to je ta kamera)
Presne takto som to robil a nič mi to nenašlo. Popíšem bližsie:
-Na modeme nastavujem Internal start | External star || Internal End | External End
-Pričom start (in/ext) musi byť rovnaký ako End(in/ext)

-Ja som teda nastavil všetky 4 (internal start, external start, internal End a external end) na port:8080.
-V routri som ďalej nastavil (viď obrázok) public port na 8080, LAN port som dal tiež 8080 s tým, že v nastaveniach kamery som nastavil port, na ktorom kamera pracuje tiež na 8080.
-Samozrejme mi to nešlo, tak som skúšal všeliake pokusy s portom 80 a inými (100, 110), stále nič. :| Tak z tohto som naozaj vytrety
Dúfam, že na mňa ešte máte nervy :oops:
ehm123
King
King

pochopil som to nejak takto

mas ADSL 1 port modem + Wifi router

mno skus to nejak takto

takze teoreticky

adsl modem ip 10.0.0.2
wifi router ip 10.0.0.3 - pridelenu adsl modemom
ip kamera ip 127.0.0.11

mno na adsl modeme nastav presmerovanie vonkajsieho portu 8080 na vnutorny 8080 na ip wifi routera 10.0.0.3

na wifi routeri nastav presmerovanie portu 8080 na port 80 na ip kamery 127.0.0.11

dufam ze ti to k niecomu bude :D
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Kamarat no ty si jasny s tym IPckami. Uz si niekedy v zivote pouzil adresu zo siete 127.0.0.0/8 ako privatnu IP?
ehm123
King
King

t0m4s3 napísal:Kamarat no ty si jasny s tym IPckami. Uz si niekedy v zivote pouzil adresu zo siete 127.0.0.0/8 ako privatnu IP?
bral som to ako priklad ;)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

warezman napísal:bral som to ako priklad ;)
Priklad? To akoby si tvrdil, ze priklad vysledku 1+1 je 6. Nefusuj do vsetkeho, lebo robis zo seba vola.
Frikso
Darca
Darca

warezman:To je kravina, čo píšeš. Odhliadnuc od toho, že tam máš 127.0.0. (nejaký loopback) tak to ani nepôjde nastaviť. Sleduj obrázok: Ak mám adresy 192.168.2.xxx (štandardne používane pre lokalne siete) tak router mi dovoli zadať posledne 3 čislice (xxx). V tvojom pripade 10.0.0.xxx nie 127.0.0.xxx.

-Pôjdem to zajtra (ak sa mi podari) to ponastavovať ešte raz, možno som tam spravil nepatrnu chybičku, no nemam z toho dobry pocit.
t0m4s3: Ktorý port mi odporúčaš použiť? Záleží od toho, či je to v tomto pripade jedno?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Vonkajsi port je iba na tebe aky zvolis. Ja by som tam dal nieco ako 1234, 2345
Frikso
Darca
Darca

Oukej, zajtra idem na to. 8)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

warezman: Pis nadalej, aspon sa budem mat na com kazde rano smiat, ale ked uz pises bludy, tak si aspon nedomyslaj co sa ti hodi do kontextu. Mimochodom co sa tyka AP, routrov a podobne, tak si dovolim povedat, ze v tom mam trosku vacsiu skusenost ako ty, nieco take navyse doma pouzivam uz nejaky ten rok (presnejsie 3 a pol roka) a zatial sa nestalo, ze by sa nieco pokazilo pocas burky, snezenia, hmly, atomoveho vybuchu...
ehm123
King
King

2hojko mne uz odisli dva porty ;))
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: IP kamera

Príspevok od používateľa Stoporko »

Dovolím si o oživenie tejto starej témy, lebo mám rovnakú otázku ako zakladateľ: ktorú IP kameru v dnešnej dobe vybrať? Potrebujem ju tiež na monitoring predajne (vchodu - kvôli čorkárom).

Doba pokročila, 10 rokov je fest dosť, takže čo dnes vybrať? Celkom ma upútala https://ip-kamery.heureka.sk/xiaomi-yi-home/ prípadne niečo podobné. Len práve u Xiami ma odrádza EU/čínska verzia (neviem, ktorú dostanem). Prosím, neobmedzujme sa iba na Xiaomi, rozpočet je max 100€.

Požiadavky:
-aby som mohol z mobilu + z PC sledovať online dianie na predajni
-možnosť uloženia snímky/videa na diaľku do karty/cloudu
-ideálne pripojenie cez wifi, no dá sa aj cez kábel
-iba interiérové využitie, nejaká zmysluplná montáž na stenu/mrežu (karisieť)
-nočné videnie výhodou, nie je podmienkou

Čo by ste vybrali/odporučili?
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

len ti skocim do toho. predavam novu xiaomi yi dome 1080P bielu. ak by bol zaujem . zbrklo som objednal a uz mam doma ajtak profi system kamerovy tak mi ju netreba. myslim ze na tvoj ucel by bola super. ked tak napis :)
iLoveCurry
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa iLoveCurry »

ja mám napríklad bml safe view som to tuším písal do nejakej inej témy :) aplikácia je veľmi dobre spravená, kvalita videa tiež dobrá, a má aj nočný režim čo píšeš že by sa ti hodilo :)
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Ahoj, taktiež hľadám IP kameru, presnejšie do bytu s plánovaným umiestnením na strop.
Rozpočet do cca 200€.

Požiadavky:
- hlavný bod je, že pre použitie nesmie vyžadovať špeciálnu apku (musí byť plne použiteľná i cez PC), alebo ísť iba cez servery výrobcu, aj keby výrobca skrachoval, kamera musí byť normálne použiteľná
- chem možnosť cez kameru sledovať živý prenos + ju ovládať cez PC aj mobil
- pripojenie na internet cez wi-fi
- mikrofón a upozornenia na detekciu pohybu/hluku
- možnosť kameru otáčať (tzn. motorové ovládanie, nie statická kamera)
- nočné videnie + ideálne i reproduktor (nie je 100% nutnosť, ale bolo by nice)

Celkom sa mi páči napr. D-Link DCS-8525LH, ta ale pre živý prenos vyžaduje mobilnú appku mydlink, čo je pre mňa no-go.
josefs
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa josefs »

Zdravim
Prosim poradili by ste mi IP kameru na live stream?
Potrebujem aby som mohol na X km vzdialenom mieste vidiet aktualnu situaciu v danom priestore resp aj komunikovat cez kameru s osobou ktora sa nachadza v tom priestore.
Idealne keby mohla byt kamera propjena na 4G router cez sietovy kabel no aj wifi je akceptovatelne.
Sledovanie vzdialeneho miesta by malo byt mozne cez PC aj cez mobil a neobmedzene aby som mohol byt v spojeni s osobou podla potreby.
Kamera by mala mat moznost dialkoveho natacania v horizontalnom aj vertikalnom smere.
Zaujima ma ekonomicke riesenie. Poradte prosim aky model kamery zvolit.
Dakujem
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Nepises, ci ide o vonkajsiu alebo vnutornu kameru. Kedze pises o osobe, tak predpokladam, ze ide o vnutornu kameru, ktora bude umiestnena niekde v byte/dome. Tiez mi nie je jasne co si predstavujes pod pojmom komunikovat cez kameru, kedze kamera je zariadenie, ktore nahrava video signal, pripadne audio signal a ten prenasa niekde ku tebe. Takze komunikacia vo forme rozhovoru nie je mozna. Otazne je tiez horizontalne a vertikalne natacanie, kedze takato kamera sa len tak sama nepretoci a musel by si mat PTZ kameru, ktora sa pouziva napriklad na monitorovanie objektov ci v mestach pesej zony, kde sa kamerou da hybat, zoomovat atd..., avsak PTZ kamery zacinaju niekde na cene 300 eur.

Skusit mozes lacnu kameru od TP-Linku, ktora ma zakladne otacanie a je cenovo prijatelna, avsak ma len wifi pripojenie: https://www.alza.sk/tp-link-tapo-c200-d5703789.htm Alebo drahsiu znacku Dahua, ktora sa specializuje na kamery a kamerove systemy. V popise Alza uvadza, ze ma RJ-45 (sietovy konektor), ale nie je to pravda, disponuje len wifi. Taktiez je mozne ju otacat: https://www.alza.sk/dahua-ipc-a22-d5471877.htm A samozrejme k tomu pamatovu kartu, podla toho co budes natacat, ze ci nonstop, ci len pri pohybe. A pamatovka za par eur: https://www.alza.sk/samsung-micro-sdxc-64gb-evo-plus-sd-adapter-d4846085.htm?o=3
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Niektoré kamery majú aj malý reproduktor, takže je možná aj obojstranná komunikácia. Čo mám xiaomi a yi kamery tak to majú. Využil som to keď mi chodil pes na gauč keď som nebol doma alebo keď mi rodina počas dovolenky prišla zaliať kvety, tak sme pokecali - blbina. Ale keď to chce na nejaký monitoring osoby (možno nevládnej), tak by to využil.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Pripadne nieco od Reolinku (na aliexpresse) - C1 Pro, pripadne seria E1
Napísať odpoveď