MySQL zaklady

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
DomCZo
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

MySQL zaklady

Príspevok od používateľa DomCZo »

Kód: Vybrať všetko

CREATE TABLE table_name(
name varchar(100) default NULL,
company varchar(100) default NULL,
address varchar(150) default NULL,
suburb varchar(100) default NULL,
city varchar(50) default NULL,
phone varchar(50) default NULL,
category char(2) default NULL,
tariff char(2) default NULL,
ID int(11) unsigned NOT NULL
)
Teraz zacinam - skusam sa hrat s MySQL. V phpmyadmine mi tento zdrojovy kod vytvoril tabulku a zapisal tieto udaje do Pole, Typ, Porovnavanie, Atributy, Nulovy, Predvolene, Extra.

Tak by som sa rad opytal, co su to tie varchar(50), char(2), int(11), unsigned, NULL, NOT NULL?

A preco mi to v phpmyadmin do Porovnávanie vlozilo latin2_general_ci, ked to v zdrojovom kode nieje nikde spomenute a do ID to nevlozilo, tam to ostalo prazdne. Dakujem.
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

varchar(100) - v stĺpci môže byť text s maximálnou dĺžkou 100 znakov
char(2) - v stĺpci môže byť text s maximálnou dĺžkou dva znaky; ak je text kratší, na koniec sa pridajú medzery (varchar na koniec nepridáva nič)
int(11) - v stĺpci môže byť číslo od -2147483648 do 2147483647 a pri zobrazovaní má mať šírku 11 znakov (ak je menšie, tak sa zľava pridajú medzery)
int(11) unsigned - v stĺpci môže byť číslo od 0 do 4294967295 (teda je iba kladné)
NULL - pri vkladaní údajov do tabuľky môže byť tento stĺpec prázdny
NOT NULL - pri vkladaní údajov do tabuľky nesmie byť tento stĺpec prázdny (ak prázdny je, nastane chyba)

Ak nenastavíš nejaké porovnávanie ty, použije sa predvolené (a to je v tvojom prípade to latin2_general_ci). Porovnávanie má zmysel iba pri reťazcoch. Slúži na to, aby databáza MySQL vedela, ktorý reťazec má byť pri triedený skôr...

Všetky potrebné informácie nájdeš na stránkach http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en
Stifo16
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Stifo16 »

cafte all ja tiez zacinam no v skole sa ucime robit s databazami, mam HeidiSQL klient a potrebujem sa pripojit na nejaky server sql neviete mi povedat nejaky alebo ako si ho mam vytvorit? Som nieco na ic.cz skusal ale mi pise ze Access denied for user... tak neviem no. Poradte pls som zacatocnik
Napísať odpoveď